Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, la judecată cu Agenţia Naţională de Integritate

ro

05 Jul, 2019 00:00 2814 Marime text
În luna februarie a.c., Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că Nicolae Cristinel Dragomir, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi fost consilier judeţean, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în exercitarea mandatului 2012 - 2016, a fost încheiat un contract de prestări servicii în valoare de aproximativ 219.000 de lei între Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean, şi o societate comercială în cadrul căreia soţia persoanei evaluate deţine calitatea de asociat.

„Persoana evaluată a încălcat astfel dispoziţiile art. 90, alin. (1) şi alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „(1) Consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective. (2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care funcţiile sau calităţile respective sunt deţinute de soţul sau rudele de gradul I ale alesului local.”

Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris”, se arată în comunicatul Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
Cristinel Dragomir a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare. Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că este vorba de un contract semnat între societatea SC Atlantida Grama SRL, firmă unde soţia deţine acţiuni, şi Spitalul Judeţean Constanţa. Societatea Rodicăi Dragomir deţine hotelul Zodiac din Constanţa. „La acel hotel au stat cazaţi piloţii SMURD”, a spus Cristinel Dragomir.
 

Dragomir cere în instanţă anularea raportului de evaluare al ANI

 
Pe 3 iulie, fostul vicepreşedinte al CJC a înregistrat la Secţia a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal, a Curţii de Apel Constanţa dosarul 1378/2/2019, care are ca obiect conflict de interese/incompatibilitate - constatate de ANI, anulare raport evaluare ANI.
Instanţa a decis primul termen de judecată pentru data de 11.09.2019. Dosarul a fost repartizat completului C7 al Curţii de Apel Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Dragomir Nicolae Cristinel, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, declarat incompatibil de ANI. Cum se apără Cristinel Dragomir

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii