Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost fotbalist al FC Farul Sandu Culeafă, câştigător al unui turneu în Anglia. Barajul cu FCM Bacău, rememorat

ro

29 Jun, 2017 00:00 6439 Marime text
În vârstă de 42 de ani şi retras de opt ani din fotbalul de performanţă, Sandu Culeafă, fost fotbalist al FC Farul, se află de şase luni în Anglia. Sandu locuieşte la Corby (oraş şi district ne-metropolitan, situat în comitatul Northamptonshire) şi lucrează ca şofer la un site de maşini. Cum prima dragoste nu se uită niciodată, fostul farist (component al echipei care a promovat în prima ligă în 2001) nu a renunţat la fotbal, jucând într-o echipă de români din oraşul său.
 
Echipa tricoloră a participat la prima ediţie un turneu desfăşurat la Kettering, pe care l-a câştigat. Întrecerea s-a desfăşurat pe teren mic, iar echipele au fost formate din câte şapte jucători. Au participat 24 de formaţii, care au fost împărţite în patru grupe de câte şase, din fiecare serie calificându-se mai departe primele două clasate. Fiecare partidă a durat 20 de minute, iar toată întrecerea a durat o singură zi. Echipa românilor de la Corby a fost cea mai bună din turneu, iar pe lista marcatorilor şi-a trecut numele şi Sandu Culeafă.

S-a regăsit cu Bolfă! 

În echipa celor de la Corby, fostul fundaş al FC Farul (în foto, primul din stânga, în rândul de jos) îl are coechipier şi pe Dan Vasile Bolfă, fost fotbalist al FCM Bacău, cei doi fiind adversari în 2001 în acel celebru baraj de menţinere / promovare în prima divizie, care le-a revenit constănţenilor, după o manşă secundă jucată la Bacău şi decisă la loviturile de departajare. La 16 ani de la acel eveniment de povestit nepoţilor, regăsindu-se în Anglia, Culeafă şi Bolfă au rememorat dubla de baraj şi mai cu seamă meciul de la Bacău, câştigat de cei de la FC Farul singuri împotriva tuturor. În septembrie, echipa românilor de la Corby va evolua şi în campionatul pe teren mare, la care s-a înscris. Aflat de jumătate de an în Anglia, Sandu Culeafă încă nu a luat o decizie în privinţa viitorului său, dacă se va stabili sau nu definitiv în această ţară.

La juniorii Stelei, a fost coleg cu Eugen Nae şi Cornel Dobre 

Jucător de picior stâng, Sandu Culeafă a început fotbalul la opt ani, la Steaua, iar la grupele de copii şi juniori i-a avut antrenori pe Vasile Negrea, Vasile Iordache, Vasile Aelenei şi Ştefan Sameş. În sectorul juvenil al Stelei, Sandu a fost coleg, printre alţii, cu portarul Eugen Nae (care a evoluat şi la Farul) şi cu fundaşul Cornel Dobre, iar alţi foşti coechipieri de-ai săi au jucat apoi la Divizia B. La seniori, Sandu Culeafă a evoluat la Portul Constanţa, Rocar Bucureşti, Callatis Mangalia, FC Farul, Dacia Unirea Brăila, FC Altay şi Prebab Modelu.

Bucuros pentru promovarea SSC Farul

Deşi nu se mai află în ţară în acest moment, Sandu Culeafă e la curent cu noutăţile din fotbalul constănţean şi s-a bucurat la promovarea SSC Farul în Liga a 3-a. „Am urmărit pe internet ambele manşe ale barajului cu Pescăruşul Sarichioi şi le-am transmis felicitări băieşilor pentru promovare. Vreau să cred că Farul va ajunge acolo unde îi e locul. Am văzut că suporterii sunt aproape de echipă, aşa cum s-a petrecut mereu, de altfel“, a precizat Sandu Culeafă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii