Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost căpitan al lotului naţional Under-21 HC Dobrogea Sud a anunţat transferul lui Ionuţ Nistor Ioniţă (galerie foto)

ro

01 Jun, 2016 00:00 3017 Marime text
Câştigătoarea ediţiei 2015/2016 a Diviziei A la handbal masculin şi promovată, astfel, în Liga Naţională, HC Dobrogea Sud Constanţa a anunţat un nou transfer, cel al lui Ionuţ Nistor Ioniţă (22 de ani, extremă dreapta). 
 
Înţelegerea este valabilă din vară, pentru o perioadă de minimum doi ani. „Noua achiziţie, de care suntem mândri, a început handbalul la Buftea, sub îndrumarea profesorului Bogdan Stoicescu, după care a mers la echipa locală de handbal, CS Buftea, sub îndrumarea lui Ioan Checicheş şi Vasile Cocuz. În anul 2009, a fost ales pentru Centrul Naţional de Excelenţă de la Sighişoara, sub tutela Federaţiei Române de Handbal, unde a stat patru ani. După terminarea liceului, s-a transferat la echipa CSM Bucureşti, apoi la Steaua şi, în cele din urmă, la Energia Târgu Jiu. Extrema dreaptă, în vârstă de 22 ani, a fost căpitanul echipei naţionale de handbal U-21, participând la Campionatul Mondial de Handbal U-21 din Brazilia, unde echipa României a reuşit calificarea în sferturile de finală şi clasarea pe locul 8. La acest turneu, Nistor Ionuţ a jucat toate meciurile, marcând 15 goluri. De asemenea, extrema dreaptă Nistor Ionuţ a mai câştigat medalia de bronz la Campionatul Mondial Școlar, două campionate mondiale de juniori şi tineret şi un campionat european“, este prezentarea noului handbalist de la HC Dobrogea Sud, făcută pe pagina oficială de Facebook a clubului.

Au adus şi un internaţional sârb 

Pe lângă Ionuţ Nistor Ioniţă, echipa constănţeană i-a mai înregimentat, până acum, pentru noul campionat, pe Cristian Fenici (coordonator, care a fost ales cel mai bun jucător român în 2015), pe internaţionalul sârb Zoran Nikolic (25 de ani, pivot, care a câştigat cu echipa Vojvodina, unde a purtat banderola de căpitan, trei campionate naţionale, de două ori Supercupa Serbiei şi o dată Cupa Serbiei, participând în grupele Ligii Campionilor) şi pe Dragoş Soare (27 de ani, pivot, golgheter al HC Vaslui în sezonul 2014/2015, fost component al loturilor naţionale de juniori şi tineret, iar în prezent aflat în lotul lărgit al echipei naţionale de seniori).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii