Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florin Pătraşcu s-a întors la echipa la care a debutat în Liga 1 „FC Farul nu va muri niciodată“ (galerie foto)

ro

28 Jan, 2015 00:00 4279 Marime text
Fotbaliştii de la FC Farul s-au reunit ieri. La primul antrenament din 2015, condus de antrenorii Ion Barbu şi Gică Mina, au participat 23 de jucători, şapte dintre ei fiind noi faţă de anul trecut
 
 FC Farul a demarat pregătirea pe 2015, cu o întârziere de două săptămâni faţă de data stabilită iniţial, din pricina unor probleme organizatorice. Din lotul care a jucat în primele 16 meciuri din Liga a 2-a clubul a renunţat oficial la cinci fotbalişti. Dintre numele noi prezente la reunire, cel mai sonor este al fundaşului central Florin Pătraşcu, ultima dată la Săgeata Năvodari.
 
Cei 23 de jucători care s-au pregătit ieri, sub comanda lui Ion Barbu şi Gică Mina, au fost: Vl. Neagu, Dinu - portari; Băjan, Cl. Popa, D. Ciobanu, Fl. Pătraşcu, Buzea, Sescioreanu - fundaşi; Cazan, Pâslaru, Ochia, R. Neagoe, Cârstoiu, Vieru, V. Ion, Moroşanu, Plămadă, Ilinca, Martoncă, Caciandone, Guşă - mijlocaşi; Muscă, Igiroşanu - atacanţi. Noutăţile faţă de 2014 sunt Florin Pătraşcu, Alexandru Vieru, Ciprian Cazan (ultima dată la Săgeata), Andrei Sescioreanu (revenit la club, după ce a evoluat ultima dată la Dunărea Călăraşi), George Ilinca (a jucat la formaţii precum Arieşul 1907 Turda şi FC Olt), Adrian Martoncă (de la Concordia Chiajna) şi George Guşă (mijlocaş sau fundaş stânga, fost junior al Farului). 

 „Marinarii“, amicale cu Înainte Modelu, Delta Tulcea şi Dunărea Călăraşi


 FC Farul a renunţat oficial la cinci jucători: Bogdan Straton, Miulescu, Ivănică, Bogdan Dumitru şi Arotăriţei. În perioada următoare, echipa se va pregăti la Constanţa, unde va desfăşura cel mai probabil şi pregătirea centralizată. La reunirea de ieri, a absentat motivat portarul Gabriel Ciucă (învoit), în vreme ce oficialii clubului au spus că, în ce-i priveşte pe Enciu şi Szalkai, aceştia au acceptul clubului de a se pregăti cu alte formaţii, situaţia lor urmând a se rezolva în această săptămână. Amicalul cu Înainte Modelu nu se va mai juca sâmbătă, 31 ianuarie, ci pe 18 februarie. Pentru sâmbătă, Farul discută pentru o întâlnire de verificare cu o echipă de Liga a 4-a din judeţul Constanţa, partida putând fi jucată fie pe terenul CFR din Constanţa, fie în fieful adversarei „marinarilor“. Pe 14 februarie, Farul va întâlni Delta Tulcea la Constanţa, iar pe 21 februarie, cu o săptămână înaintea începerii campionatului, va juca în deplasare împotriva Dunării Călăraşi.  

 Ion Barbu - „De asemenea oameni avem nevoie“


 „Mă bucur că, până la urmă, am început pregătirea, cu toate că suntem în întârziere. Alte echipe au trecut deja la meciurile amicale. Avem cinci săptămâni la dispoziţie pentru antrenamente. Sperăm să ne organizăm şi să începem cu bine campionatul. Mă bucur că Pătraşcu a ales să vină la echipa care l-a ridicat în fotbal. Am fost şi colegi de echipă. E un fotbalist valoros şi are un caracter bun. De asemenea oameni avem nevoie. Într-adevăr, au plecat şase jucători, mulţi dintre ei titulari, dar nu ne aflăm într-o poziţie bună în clasament. Sperăm ca cei pe care îi vom achiziţiona să facă o figură mai frumoasă. În ce priveşte situaţia mea şi a lui Gică Mina, clubul nu ne-a comunicat nimic. Noi suntem sub contract şi încercăm să ne facem datoria cât putem de bine. Obiectivul Farului e să câştige fiecare meci. Să vedem însă dacă şi putem“, a declarat antrenorul Ion Barbu. 

 Discuţii avansate în privinţa reorganizării Farului


 Tehnicianul de 37 de ani s-a referit şi la aspectele extra-sportive, care pot influenţa, într-un fel sau altul, clubul. „Nu mă bucur că o echipă precum Săgeata Năvodari nu mai există. Acestea sunt problemele în toată ţara. Nu pot să spun dacă problemele Săgeţii sunt un avantaj pentru noi. Avantajul trebuie să ni-l facem noi înşine şi să încheiem campionatul pe un loc onorabil. În ce priveşte reorganizarea clubului Farul, am înţeles că sunt discuţii avansate. Sperăm să fie bine pentru club, pentru jucători, pentru antrenori şi pentru întreaga suflare faristă. Păcat că, deşi avem un oraş atât de mare în spate, noi ne confruntăm în continuare cu probleme“, a mai arătat Barbu.

 Florin Pătraşcu - „Trebuie să strângem rândurile“


 „Înapoi la Farul, de ce nu? La această echipă am debutat în Liga 1 şi aici am trăit cele mai frumoase momente din viaţa mea de fotbalist. Atunci era o situaţia mai bună, acum clubul are anumite probleme. Trebuie să punem umărul şi să facem tot ce ne stă în putinţă să ne ridicăm în clasament, iar situaţia de la Farul să se schimbe. Este puţin ciudat să colaborez cu Ion Barbu acum de pe alte poziţii. Mi-a fost coleg, iar acum e antrenor. Bravo lui însă că se ţine de meserie. E un tehnician bun şi sper să-l ajut ca Farul să-şi îndeplinească obiectivul, calificarea în play-off. Acum sunt la Farul, Săgeata e de domeniul trecutului. La început, se dorea să fie un proiect frumos, dar au intervenit probleme. La Farul trebuie să strângem rândurile. Suntem pe un loc, zece, care nu e demn de acest club. Ar fi un lucru foarte bun implicarea autorităţilor locale, pentru că de ani mulţi e nevoie de susţinere. Niciodată nu e prea târziu însă. Cred în viitorul Farului. Acest club are o tradiţie şi niciodată nu va muri“, a declarat Pătraşcu. Acesta a jucat anterior la Farul trei ani, între 2007 şi 2009 şi în sezonul 2009/2010, debutând în prima divizie pe 12 august 2007.     

 Suporterii au discutat cu Ion Barbu


 La reunire au venit şi câţiva suporteri, care au urmărit antrenamentul jucătorilor dintr-o peluză a stadionului „Farul“. De asemenea, fanii au dialogat cu Ion Barbu despre situaţia actuală a lotului şi despre noutăţile de la club. Tehnicianul a primit de la suporteri un fular în culorile clubului (cu mesajul „Alături de Farul în continuare”), confecţionat de fanii „marinarilor” din grupul ultras „Fervent”.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii