Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florin Cernat - „Aşteptăm suporterii alături de noi“ FC Viitorul şi CFR Cluj se întâlnesc, sâmbătă, pe stadionul de la Ovidiu (galerie foto)

ro

08 Jul, 2015 00:00 2906 Marime text
Fotbalul de Liga 1 revine în judeţul Constanţa, la Ovidiu, acolo unde FC Viitorul va disputa partidele de pe teren propriu din ediţia 2015/2016. Meciul de debut în noul sezon va fi contra fostei campioane CFR Cluj
 
Au mai rămas trei zile până la primul meci pe care îl va susţine FC Viitorul în noul campionat. Sâmbătă, de la ora 18.30, jucătorii pregătiţi de Gică Hagi se duelează, la Ovidiu, cu CFR Cluj, partida fiind prima de Liga 1 găzduită de stadionul principal din incinta bazei sportive a Academiei Hagi. Viitorul revine astfel acasă, arena primind aviz favorabil, în urmă cu cinci zile, pentru disputele de prim eşalon. Astăzi, va avea loc oficializarea omologării.
 
FC Viitorul a fost deosebit de activă pe piaţa transferurilor în această vară, achiziţionând o echipă întreagă (11 jucători): Aurelian Chițu, Florin Cernat, Constantin Mișelăricu, Ioan Filip, Ciprian Vasilache, Adnan Aganovic, Cristian Ganea, Cristian Munteanu, Vlad Achim, Victor Rîmniceanu şi Raul Ciupe. Ultimul dintre ei, fundaş dreapta, a jucat în ultimii trei ani la Universitatea Cluj, al cărei căpitan a fost şi pentru care a strâns 73 de meciuri în Liga 1.
 
Raul Ciupe - „Obiectivul e realizabil“

 
„Am fost convins să semnez de proiectul foarte bun de la Viitorul. Vreau să ajut şi eu la îndeplinirea obiectivului, calificarea în play-off (locurile 1-6). Este realizabil acest ţel. De aceea am şi venit. Sunt încrezător că ne putem clasa în primele şase formaţii. S-au făcut transferuri bune şi, având în vedere şi evoluţia din sezonul trecut, cred că vom avea succes. Au venit fotbalişti cu experienţă, cu multe jocuri în Liga 1, care cunosc campionatul României şi cred că nivelul evoluţiei echipei va creşte, iar rezultatele vor fi mai bune. Jucăm la victorie cu CFR, cu atât mai mult cu cât e şi primul meci pe noul stadion“, a declarat Raul Ciupe, pentru site-ul oficial al clubului. Jucătorul îşi pune speranţe şi în ajutorul publicului. „Aportul spectatorilor locali e important. Tribunele sunt aproape de gazon, iar fanii pot pune presiune şi se pot constitui în al 12-lea jucător. Ne bucurăm că am reuşit să revenim acasă“, a mai spus fundaşul.

Sunt OK din punctul de vedere al pregătirii


FC Viitorul a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru noul sezon, după două stagii centralizate, unul la Braşov şi unul în Polonia. „Pentru un fotbalist, perioada acumulărilor fizice e cea mai grea, dar fără ea nu putem. Eu zic că suntem OK din punctul de vedere al pregătirii. Am încărcat destul de bine, iar acum rămâne de văzut ce vom reuşi la meciurile oficiale. Sperăm ca prima partidă să ne aducă prima victorie, iar apoi să obţinem cât mai multe succese, pentru a ne putea atinge obiectivul. Sperăm să avem cât mai mulţi suporteri la meci, chiar dacă stadionul e un pic cam departe de oraş. Eu cred însă că fanii vor veni, pentru că tentaţia Ligii 1 e mare“, a arătat veteranul Florin Cernat (35 de ani), potrivit sursei citate.

Inspecţie trecută cu succes


Inspecţia de la baza sportivă a Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“, în vederea omologării arenei Centrale de la Ovidiu pentru găzduirea meciurilor de Liga 1, a fost trecută cu succes. Au participat atât reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal, ai Inspectoratului de Jandarmi Constanța, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“, ai Direcției Județene pentru Sport şi Tineret Constanța, ai firmei care va asigura paza, cât și reprezentanții clubului FC Viitorul. După ce s-au inspectat toate zonele și sectoarele din incinta și din exteriorul arenei Centrale a Academiei, FC Viitorul a primit aviz favorabil pentru găzduirea meciurilor de Liga 1. Oficializarea omologării va avea loc astăzi. 
 
Sursa foto: Academia Hagi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii