Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Boxerul din Constanţa se antrenează la Schwerin Florentin Niculescu impresionează în Germania (galerie foto+video)

ro

18 May, 2015 00:00 10252 Marime text
Campionul de la CS Farul Constanţa participă, de o săptămână, la un stagiu de pregătire alături de pugiliştii germani. Boxerul susţine multe confruntări de verificare şi până acum s-a ridicat la înălţime
 
Trei boxeri din România, constănţeanul Florentin Niculescu (categ. 64 kg), Irinel Olaru (69 kg) şi Alexandru Machedon (categ. 81 kg), petrec 16 zile (până pe 27 mai) în Germania, la Schwerin (209 km distanţă de Berlin), cu ocazia unui stagiu centralizat. Românii se pregătesc pentru Jocurile Europene, iar germanii au în vedere competiţiile AIBA Pro Boxing (APB) şi World Series Boxing (WSB).

„Facem multe meciuri, sparring-uri de semiprofesionişti cu cei de la APB - WSB. Avem un program dens. Dimineaţa, susţinem antrenament de pregătire fizică, iar seara, pregătire tehnico-tactică şi sparring, patru - cinci reprize. Eu am mers foarte bine la aceste partide. Nu am pierdut niciun sparring până acum şi nici nu cred că voi ceda vreunul până la final, pentru că sunt extrem de bine pregătit. Mă simt bine şi vreau să ajung acolo sus. Sper să mă calific şi eu la APB - WSB, între cei mai buni boxeri”, a declarat Florentin Niculescu. Pugiliştii români sunt însoţiţi în Germania de antrenorul Nicolae Cara, de la Bacău.

 Întâlnire cu Denis Radovan


Sâmbătă seară, Niculescu şi Olaru au susţinut sparring-uri în cadrul unei gale importante de box profesionist. „Printre cei alături de care ne pregătim sunt trei medaliaţi europeni şi doi boxeri care au urcat pe podiumul mondial. De asemenea, din lot face parte şi Denis Radovan, un pugilist născut în Germania, dar ai cărui părinţi sunt din Timişoara. Denis boxează la APB. Echipa de APB - WSB a Germaniei e pregătită de un tehnician cunoscut, care e şi antrenor coordonator la Schwerin. În timpul pregătirii comune de acum, cel care se implică cel mai mult e un alt antrenor, coordonatorul supervizează în general şi intervine cu sfaturi, la sparring-uri şi oricând crede de cuviinţă. A vorbit şi cu noi“, a arătat Florentin Niculescu, un boxer în vârstă de 27 de ani. Din pricina programului încărcat, românii au puţin timp de vizite prin Schwerin. „Cu două antrenamente pe zi, nu prea ne mai rămâne timp de vizite. Am fost doar la mall şi la plimbări scurte“, spune Florentin.

L-a învins pe campionul mondial Yordenis Ugaz Hernandez


Constănţeanul face box din anul 2001, iar primul său antrenor a fost Constantin Mihai. Pugilistul are în palmares numeroase titluri naţionale şi medalii interne (atât la campionate, cât şi la Cupa României), la toate categoriile de vârstă, dar a câştigat şi a urcat pe podium şi la turnee internaţionale, în România având evoluţii apreciate la Centura de Aur, dar şi la Mănuşa Litoralului. Anul trecut, când a cucerit medalia de aur la Naţionalele de seniori, de la Piatra Neamţ, Florentin i-a dedicat succesul mamei sale, cea care, în ziua în care pugilistul a disputat finala, şi-a serbat ziua de naştere. O victorie memorabilă a lui Niculescu a fost şi cea obţinută în 2007, cu ocazia unui bilateral România - Cuba, în faţa cubanezului Yordenis Ugaz Hernandez, campion mondial în 2005. „Am muncit mult pentru acest succes. Nu m-a impresionat faptul că adversarul meu era campion mondial. Era şansa mea de afirmare şi am dorit să profit de ea. E o victorie foarte importantă pentru mine“, declara Florentin, care avea atunci 19 ani.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii