Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiul cel mare al lui Marcel Lică Eden Lică şi sora Monicăi Niculescu au câştigat la dublu mixt, în SUA, un turneu de Pickleball (galerie foto)

ro

16 Feb, 2018 00:00 8417 Marime text

Fost jucător de tenis, în prezent antrenor în SUA, constănţeanul Eden Valentin Lică nu şi-a pierdut măiestria, ca sportiv, şi s-a impus în două probe ale unui turneu din Connecticut la un sport care a luat mare amploare peste Ocean
 
Aflat în SUA din toamna lui 2013, fiul cel mare al lui Marcel Lică (directorul executiv al echipei de fotbal SSC Farul Constanţa) locuieşte în oraşul Milford din statul Connecticut. În vârstă de 33 de ani, Eden s-a lansat în SUA ca antrenor de tenis, iar în prezent pregăteşte un tânăr de 16 ani. Cum are sportul în sânge, constănţeanul îşi face timp şi pentru el. Pe lângă tenis, merge la sala de forţă (construindu-şi un fizic impunător), iar recent a cucerit aurul, la dublu masculin şi la dublu mixt, la turneul de Pickleball Connecticut Open.
 
Eden Lică ne oferă amănunte despre acest sport. „Pickleball este un sport inventat în 1965, însă a luat mare amploare aici, în SUA, din 2013. Este sportul cu cea mai însemnată ascensiune, jucându-l peste şapte milioane de americani, în special în statul Florida, unde specialiştii spun că, în curând, va deveni mai popular ca tenisul. Este o combinaţie între tenisul de masă, tenisul de câmp şi badminton. Se joacă pe aproximativ jumătate de teren de tenis, cu palate mai mici, numite «paddle», şi cu o minge de plastic destul de uşoară, astfel că punctele sunt destul de lungi. Ai nevoie de răbdare, talent şi îndemânare. Ca fost jucător de tenis, mie mi-a fost puţin mai uşor, deoarece eram genul de tenismen creativ, mereu la fileu, ceea ce m-a ajutat mult în Pickleball. Foarte mulţi foşti jucători de tenis practică acum acest sport, printre care şi Andy Roddick, fost număr 1 ATP“, a arătat Eden, care, cu mai mulţi ani în urmă, pe lângă alte victorii, a câştigat turnee de dublu, la tenis, şi alături de Horia Tecău, cu care a fost şi coleg de clasă la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanţa.

Următorul pas, participarea la US Open 

Pentru Eden, succesul a venit repede şi la Pickleball, prima participare la un turneu, în statul Connecticut, aducându-i şi primele două medalii de aur, la dublu masculin (alături de partenerul său din acest sport, Ruben Gonzalez) şi la dublu mixt (alături de Gabriela Niculescu, sora celebrei jucătoare Monica Niculescu, aflată pe locul 92 în clasamentul mondial şi care a învins-o recent pa Maria Şarapova).
 
„Ruben Gonzalez practică Pickleball, dar este campion al Americii în alt sport, Racquet Ball. Fostă jucătoare de tenis, Gabriela Niculescu se află în SUA de şase ani, este şi ea antrenoare de tenis şi a făcut şi facultatea aici. Şi cu ea, şi cu Monica mă ştiu de când aveam şapte - opt ani, am crescut împreună“, a arătat Eden. Pentru sportivul constănţean, următorul pas este participarea la US Open Pickleball în Florida: „Am ca obiectiv, deşi pare îndrăzneţ, câştigarea medaliei de aur. US Open este cel mai mare turneu american, echivalentul unui campionat mondial“.

Pregăteşte un tânăr de viitor, Eric Răuţ 

La tenis, de când e în SUA, Eden a antrenat multe persoane (de toate vârstele, inclusiv VIP-uri, precum celebra actriţă Brooke Shields), iar în momentul de faţă pregăteşte un tânăr de 16 ani, foarte talentat, Eric Răuţ, părinţii săi, români, fiind amândoi doctori. „Călătorim împreună la turnee şi ne antrenăm zilnic. Eric e de mare viitor. Vara trecută a fost cu mine în România şi a câştigat un turneu la LPS «Nicolae Rotaru» Constanţa“, a spus Eden, care va veni din nou la Constanţa la mijlocul lunii iunie a acestui an. 

„În Constanţa şi în New York, doar Farul contează!“  

Eden Lică este şi un suporter înfocat al Farului. Nici nu avea cum să nu fie altfel, din moment ce provine dintr-o familie în care sportul se află la loc de cinste. Tatăl său, Marcel, a jucat fotbal, făcând junioratul la Universitatea Craiova, iar apoi evoluând la Balş, Dinamo Slatina, FC Olt, Sportul Studenţesc, FC Farul, CS Târgovişte şi Portul Constanţa. A fost şi internaţional al României, dar şi arbitru FIFA, observator, vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor şi conducător de club (la FC Farul), în prezent activând în structura de conducere a SSC Farul, echipa înfiinţată de suporterii constănţeni, al cărei preşedinte executiv a fost până de curând. Mama lui Eden, Gulniza, a fost o apreciată jucătoare de volei (a jucat 14 ani la Farul Constanţa, dar şi la Târgovişte şi la echipele naţionale), el a făcut tenis, iar fratele său mai mic, Iurgen, a început cu fotbalul, iar apoi a urmat arbitrajul. Ambii fraţi Lică sunt membri cotizanţi ai SSC Farul, iar acum doi ani, Eden a pledat cauza FC Farul şi în SUA, afişând în mai multe puncte din New York mesajul „În Constanţa şi în New York, doar Farul contează!“.
 
Sursa foto: Facebook
 
Citeşte şi:
 
Senatorul Ştefan Mihu, Denis Alibec şi alţi foşti fotbalişti ai FC Farul, printre membrii cotizanţi ai SSC Farul (galerie foto)

„În Constanţa şi în New York, doar Farul contează“ Eden Lică a dus FC Farul în SUA. Mesaj şi la Statuia Libertăţii (galerie foto)


Fanii SSC Farul vor merge pe jos, în coloană, la meciul cu CS Năvodari „Am arătat de cât devotament suntem în stare”

Antrenorul de tenis al VIP-urilor Eden Lică, din Constanţa, o pregăteşte, în SUA, pe celebra actriţă Brooke Shields (galerie foto)

Fostul şef al Farului era să facă infarct Băiatul lui Marcel Lică l-a bătut la tenis pe Rafael Nadal (galerie foto)

A făcut fotbal şi tenis şi are agenţie de modele Cine se pregăteşte să îi ia locul lui Marcel Lică

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • DanChioruBroderii 16 Feb, 2018 18:03 bravo baieti - spiritul farist nu moare. In Constanta doar Farul conteaza !!!