Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finalele de la rugby, în cuplaj Tomitanii Constanţa joacă sâmbătă pentru aur în DNS. CS Năvodari luptă pentru medaliile de bronz

ro

19 May, 2018 00:00 1731 Marime text
Stadionul Naţional „Arcul de Triumf“ din Bucureşti găzduieşte sâmbătă, 19 mai, în cuplaj, finalele Diviziei Naţionale de seniori, al doilea eşalon valoric al rugby-ului românesc. De la ora 11.00, se joacă finala mică, CS Năvodari - RC Bârlad, iar de la ora 13.00 este programată finala mare, între Tomitanii Constanţa şi Gloria Buzău.

În semifinale, Tomitanii au trecut de CS Năvodari cu 24-17, în vreme ce Gloria Buzău a învins RC Bârlad cu 41-10. În sezonul regulat, Tomitanii au învins în deplasare, în tur, Gloria Buzău, cu 14-8, dar au pierdut cu 18-27 returul de pe litoral, între timp echipa din Crâng întărindu-se semnificativ. „Plecăm cu şansa a doua în finala mare, dar, cu siguranţă, vom face un meci frumos“, a spus Cristian Cojocaru, antrenorul Tomitanilor. Pentru Tomitanii, va fi a doua finală consecutivă la seniori, de fiecare dată din postura de nou-promovată! În sezonul trecut, a jucat în ultimul meci din Divizia A cu Griviţa Bucureşti, în faţa căreia a pierdut cu 10-12 (după ce a condus la pauză cu 10-0).

Vicecampioană în sezonul trecut, CS Năvodari a învins de două ori în sezonul regulat RC Bârlad, 25-15 acasă şi 36-23 în deplasare, astfel că are un ascendent moral asupra adversarei din finala mică. „Deşi am pierdut, această înfrângere a fost compensată de un joc frumos şi extrem de disputat. Pentru noi, sunteţi campioni! Felicitări maxime! În ciuda tuturor, a fost o înfrângere dulce. Mergem mai departe şi nu ne întoarcem fără medalie. Mulţumim tuturor suporterilor prezenţi la stadion şi nu numai“, a fost mesajul CS Năvodari, după semifinala cu Tomitanii.

Pentru a vedea pe viu cele două finale ale DNS, susţinătorii Tomitanilor şi cei ai CS Năvodari au la dispoziţie autocare, care vor pleca spre Bucureşti în dimineaţa zilei de sâmbătă, la ora 8.00, de la stadionul „Farul“ din Constanţa. Deplasarea este gratuită.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii