Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finală la Roland Garros, sâmbătă, cu Jelena Ostapenko Simona Halep joacă pentru primul ei Grand Slam şi pentru locul întâi mondial!

ro

10 Jun, 2017 00:00 2188 Marime text

Cea mai bună jucătoare de tenis din România, Simona Halep, susţine, sâmbătă, cel mai important meci al carierei ei de până acum. Constanţa şi întreaga ţară sunt cu inima alături de marea campioană!
 
Pe locul patru mondial şi cap de serie numărul trei în capitala Franţei, Simona Halep o întâlneşte în marea finală pe letona Jelena Ostapenko (20 de ani, 47 WTA), revelaţie a ediţiei din acest an a Roland Garros. Finalistă la Paris şi în 2014, Simona are ocazia să-şi adauge în palmares primul titlu de Grand Slam, iar victoria cu Ostapenko i-ar aduce în premieră şi poziţia de lider în clasamentul mondial!
 
Sâmbătă, de la ora 16.00, în direct pe Eurosport și la PRO TV, Halep - Ostapenko, o partidă istorică, în care constănţeanca are şansa să triumfe la Roland Garros la nouă ani de la titlul ei de la junioare de la Paris şi la 39 de ani de la succesul Virginiei Ruzici, actualul ei manager.

Autoare a unui parcurs remarcabil la Roland Garros 2017, în care a obţinut câteva victorii extraordinare, Simona Halep îşi poate desăvârşi evoluţia, sâmbătă, prin câştigarea marelui titlu. Sportiva de 25 de ani este favorita meciului cu Ostapenko, atât la casele de pariuri, cât şi prin prisma experienţei superioare şi a formei de zile mari pe care o arată la Paris. Simona a avut reveniri de senzaţie în meci la acest turneu, eliminând, printre altele, jucătoarele de pe locul trei şi şase în lume, iar moralul ei e la cote maxime. Îşi doreşte de mult timp un titlu de Grand Slam, iar acum e mai aproape ca oricând de el.

Număr record de lovituri direct câştigătoare 

La numai 20 de ani (vârstă pe care a împlinit-o acum două zile), Jelena Ostapenko este revelaţie la această ediţie a Roland Garros, eliminând câteva jucătoare cu nume. În ciuda tinereţii, dă dovadă de maturitate în joc, fiind o sportivă ofensivă, care, în cele şase meciuri susţinute până acum la Paris, a realizat un număr record de lovituri direct câştigătoare, 245. Letona joacă sâmbătă prima ei finală într-un turneu de Grand Slam, în circuitul WTA mai având până acum trei finale în alte turnee, toate pierdute. În acest sezon, Ostapenko a jucat foarte bine pe zgură, având un bilanţ de 20 de victorii şi patru înfrângeri.

Stosur, Wozniacki şi Bacsinszky, victime ale lui Ostapenko  

Până în finală, Halep a eliminat la Roland Garros următoarele jucătoare: în turul 1 - Jana Cepelova (Slovacia, 89 WTA), scor 6,2, 6-3; în turul 2 - Tatjana Maria (Germania, 102 WTA), scor 6-4, 6-3; în „16“-imi - Daria Kasatkina (Rusia, 28 WTA, a 26-a favorită), scor 6-0, 7-5; în optimi - Carla Suarez Navarro (Spania, 23 WTA, a 21-a favorită), scor 6-1, 6-1; în sferturi - Elina Svitolina (Ucraina, 6 WTA, a cincea favorită), scor 4-6, 6-3, 7-5; în semifinală - Karolina Pliskova (Cehia, 3 WTA, a doua favorită), scor 7-6, 6-4. De cealaltă parte, Jelena Ostapenko a realizat următoarele victorii: în turul 1 - 4-6, 6-3, 6-2 cu Louisa Chirico (SUA, 128 WTA); în turul 2 - 6-3, 6-2 cu Monica Puig (Puerto Rico, 41 WTA); în „16“-imi - 6-1, 6-4 cu Lesia Tsurenko (Ucraina, 42 WTA); în optimi - 2-6, 6-2, 6-4 cu Samantha Stosur (Australia, 22 WTA, a 23-a favorită); în sferturi - 4-6, 6-2, 6-2 cu Caroline Wozniacki (Danemarca, 12 WTA, a 11-a favorită); în semifinală - 6-4, 6-4 cu Timea Bacsinszky (Elveţia, 31 WTA, a 30-a favorită).

Cel mai bun joc, în finală 

„Sunt fericită şi mândră că joc din nou finala la Roland Garros. Am avut un joc solid pe parcursul turneului, iar psihicul m-a ajutat mult. Sper ca şi în finală să rămân concentrată şi să evoluez cel mai bine. Mai am dureri la gleznă în timpul meciului, dar trec peste ele. Am refuzat să cred că, din cauza lor, nu voi putea juca la Roland Garros“, a declarat Simona Halep, care a primit 1,06 milioane de euro pentru accederea în finală, iar dacă se va impune şi în ultimul act, suma va urca la 2,1 milioane de euro, constănţeanca urmând a ajunge totodată pe locul întâi în lume. În acest sezon, Simona a câştigat 20 dintre cele 22 de meciuri jucate pe zgură. A câştigat turneul de la Madrid, iar la Roma a fost finalistă. În cariera ei de până acum, s-a impus în 15 dintre cele 24 de finale disputate.

Adversare în premieră 

Sâmbătă, Simona Halep şi Jelena Ostapenko se vor afla pentru prima dată faţă în faţă la simplu în circuitul profesionist. Ele au jucat însă împreună, la dublu, în toamna anului trecut, la turneul de la Wuhan (China), însă un fapt neprevăzut a oprit evoluţia lor, după nici jumătate de oră de la startul meciului din primul tur. O minge expediată de Ostapenko a lovit-o pe Halep, care s-a resimţit şi a fost nevoită să se retragă din concurs!

Simona Halep, în uniformă militară 

Pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale a fost postat un mesaj de apreciere la adresa Simonei Halep (care s-a calificat în finala turneului de Mare Şlem de la Roland Garros), alături de o imagine de senzaţie a constănţencei, în uniformă militară.
 
„Astăzi, noi avem onoarea să te salutăm, Simona Halep!“, este mesajul MApN. Fotografia este de anul trecut, de la meciul de Fed Cup România - Cehia, de la Cluj. Atunci, echipa României a fost vizitată de reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, care le-au oferit Simonei Halep şi celorlalte colege ale sale uniforme personalizate, iar tricolorele au făcut poze costumate astfel.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii