Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finala din sezonul trecut Duminică, HC Dobrogea Sud Constanța se duelează în campionat cu Dinamo Bucureşti

ro

10 Sep, 2019 00:00 1542 Marime text
Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța susține duminică, 15 septembrie, meciul din etapa a treia a Ligii Naționale, în deplasare cu Dinamo Bucureşti, campioana en-titre. Formația de pe litoral este vicecampioana din sezonul trecut, cele două formații întâlnindu-se acum din nou după finala din ediția 2018/2019 a campionatului, care i-a revenit lui Dinamo cu 2-0: 33-26 (15-10) la Constanța, 33-19 (21-10) în capitală. Partida de duminică se joacă la Bucureşti, de la ora 15.30, în direct la TVR1. După două etape, Dinamo ocupă locul trei în clasament, cu punctaj maxim, şase, în vreme ce HCD se află numai pe poziția a 13-a, penultima, fără niciun punct, pierzând disputa din deplasare cu Minaur Baia Mare (23-25) şi apoi cea de pe teren propriu cu Potaissa Turda (27-32).
 

„Ne-am descurcat foarte bine în apărare“

 
HC Dobrogea Sud vine după o victorie în cupele europene, 29-16 (16-9) la Constanța cu echipa turcă Antalyaspor, în urma căreia formația constănțeană a obținut calificarea în turul doi al Cupei EHF. „A fost un meci frumos, și datorită publicului. Ne-am descurcat foarte bine în apărare și atunci totul a fost mai simplu în atac. Am dat multe goluri. Un meci bun. Asta ne dă încredere pentru viitor. Ne pregătim acum pentru Dinamo”, a declarat extrema dreapta Ionuț Nistor, potrivit site-ului oficial al clubului.
 

Zece victorii în cupele europene

 
HC Dobrogea Sud a ajuns la cea de-a zecea victorie în Europa, toate în Cupa EHF, după cele două cu BSK Handball Elite (Norvegia) și cea cu SC Magdeburg de la Constanța, din sezonul 2017/2018, cele două cu Plzen (Cehia), Malmo (Suedia) și Liberbank Cuenca (Spania), din sezonul 2018/2019. În turul următor, HCD va întâlni echipa maghiară Csurgoi, prima manşă jucându-se pe 5 sau 6 octombrie, la Constanța, iar returul pe 12 sau 13 octombrie.

 
„Jocul ne dă speranțe“

 
„Am controlat de la început la sfârșit meciul cu Antalyaspor. Mă bucur că jocul a fost mult mai bun, chiar ne dă speranțe, după înfrângerile din campionat. Sper ca echipa să își revină. Aveam nevoie de această victorie, ne-am răzbunat pentru nereușitele din meciurile pierdute, este o gură mare de oxigen. Așteptăm turul 2, vom întâlni un adversar mult mai puternic, dar eu spun că putem trece și de Csurgoi”, a arătat preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuț
Stănescu, citat de site-ul oficial al clubului.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța
 
Citeşte şi:
 
HC Dobrogea Sud Constanța s-a calificat în turul secund al Cupei EHF

HC Dobrogea Sud a pierdut finala Ligii Naționale, rămânând cu medaliile de argint. În al doilea meci, Dinamo s-a impus la 14 goluri!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii