Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiica vicecampioanei olimpice Camelia Voinea Mica gimnastă Sabrina Maneca Voinea se pregătește acasă cu aceeași pasiune ca la sală

ro

26 Mar, 2020 00:00 5488 Marime text

Faptul că pandemia de coronavirus a întrerupt toate competițiile sportive și antrenamentele din sălile de sport nu o împiedică pe tânăra gimnastă constănțeană Sabrina Maneca Voinea să se pregătească.
  
Gimnastica este un sport prea drag ei astfel încât să nu se antreneze în continuare, chiar dacă o face acasă. Iar fetița născută în anul 2007 arată aceeași pasiune ca la sală, călcându-i cu hotărâre pe urme mamei și antrenoarei ei, Camelia Voinea, fostă mare gimnastă, campioană mondială cu echipa României, în 1987, la Rotterdam, vicecampioană olimpică cu echipa la Seul, în 1988, vicecampioană mondială cu echipa, în 1985, la Montreal, şi vicecampioană europeană la sol, în 1987, la Moscova.
„Îmi doresc din tot sufletul ca totul să revină cât mai curând posibil la normal. Parcă nu îmi găsesc locul. Bunul Dumnezeu să călăuzească pașii fiecăruia dintre noi! Aveți grijă de voi!“, a spus Camelia Voinea, în contextul crizei coronavirusului, care a schimbat cursul vieții întregii omeniri.  

„Bravo, suflețel!“


La bârna în miniatură pe care o are acasă, micuța Sabrina lucrează la fel de serioasă și de implicată ca la sală, iar filmulețele postat pe Facebook a atras aprecierile și admirația apropiaților. „Noi cu drag muncim atunci când iubim ceea ce facem!“, a fost mesajul mamei, care a efectuat și ea câteva mișcări alături de fiică, într-un exercițiu imaginar la sol. „Eleganță și acuratețe! Minune de fată! Vă îmbrățișez cu drag!“, „Pui frumos!“, „ Suuuper Sabry! Mi-aș fi dorit și eu o bârnă din asta când eram copil. Pentru mine, bârna de acasă era bordura trotuarului. Dar era frumos. Succes, Sabry, să fii sănătoasă și să vă păziți în această perioadă!“, „Așa, așa! Cu multă muncă (chiar și în casă) se poate ajunge la titlul de cea mai mare «bârnistă» a lumii! Bravo, Sabrina!“, „Ești o minune!“, „Bravo, frumusețe! Nici în autoizolare nu te lași!“, „Ambițioasă ca întotdeauna!“,  „Așa trebuie! Bravo, Sabrina!“, „O dulceață de dulceață! Cu cât suflet și cu câtă plăcere execută. Camelia, poți fi mândră de Sabry!“, „Bravo, suflețel!“, „Iubesc această minune! Fericirea și mândria mamei sunt nemărginite! Felicitări pentru că faci cu pasiune și cu dăruire acest sport! Și noi l-am făcut până la un punct. Unele dintre noi au atins perfecțiunea. Tu, copil frumos, ai depășit-o pe mami! Și nu se supără că spun asta!“ sau „Camelia, felicitări! Ai reușit unde toate celelalte nu au putut. Puțini sportivi din lumea gimnasticii au urmat exemplul părinților și au încercat să îi depășească în performanță. Ești binecuvântată că ai un înger!“, au fost câteva dintre comentarii.      

Medalii și la concursuri în străinătate


Sportivă la CS Farul Constanța și componentă a programului „Țară, țară, vrem campioane!“, multiplă campioană a României și medaliată națională, Sabrina Maneca Voinea a început anul trecut și participarea la competiții din străinătate, evoluțiile fiind deosebite. Debutul și l-a făcut în luna aprilie, la Memorialul „Elek Matolay“ din Ungaria, la care a cucerit trei medalii de aur, la individual compus, la sărituri şi la sol, la sărituri calificându-se în finală cu cel mai mare punctaj. În noiembrie, Sabrina a concurat la Cupa Elveției Under-13, clasându-se pe primul loc cu echipa României (care a depășit pe podium Franța și Germania), iar la individual compus fiind a patra.  

Sursa foto: Facebook (Camelia Voinea)    

Citește și:

Remarcată deja de Octavian Belu şi Mariana Bitang Sabrina Alexia Maneca a preluat ştafeta de la mama sa, Camelia Voinea (galerie foto)

„Noi orizonturi, noi performanţe!“ Gimnaste constănţene, pe podium şi la Cupa Horizon, din Grecia. România, în top! (galerie foto)

Gimnasta Sabrina Maneca Voinea, de la CS Farul Constanța, aur cu România la Cupa Elveției (galerie foto)

Echipa României, cu gimnaste constănțene în componență, medalii la Memorialul Salamunov din Slovenia (galerie foto)

La prima participare internaţională, Sabrina Maneca Voinea a cucerit trei medalii de aur la Memorialul „Elek Matolay“ (galerie foto)

Noi medalii Gimnastele de la CSS1 Constanța și CS Farul, pe podium și la Naționalele junioarelor (galerie foto + documente)

 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii