Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fetița Simonei Amânar a fost creștinată

ro

11 Mar, 2013 00:00 1635 Marime text
Constănțeanca Simona Amânar, fostă campioană olimpică la gimnastică și actual vicepreședinte al Federației Române, și-a botezat fetița, la Timișoara, orașul în care s-a stabilit de mai mulți ani. Ștefania Teodora este al doilea copil al Simonei și al soțului ei, Cosmin Tabără (fiul politicianului Valeriu Tabără), cuplul mai având un băiat, Alexandru Iosif, în vârstă de 11 ani.
„Am avut ceva emoții, pentru că fetița a fost bolnăvioară în ultimul timp. Îmi doresc să fie sănătoasă, iar dacă va fi să mă urmeze și să facă și ea gimnastică, cu atât mai bine”, a declarat Simona Amânar-Tabără. În ziua botezului, cuplul a sărbătorit și 11 ani de căsnicie. Simona a născut-o pe fetiță la 33 de ani. „Săritura Amânar”, așa a fost alintată Ștefania Teodora de medici, când a văzut lumina zilei. Fetița a venit pe lume cu 3.010 kilograme, primind nota 10 conform scorului Apgar.

În cariera sa nepereche, Simona Amânar a cucerit șapte medalii olimpice, din care trei de aur, la edițiile Jocurilor Olimpice din 1996 (Atlanta) și 2000 (Sydney). De asemenea, constănțeanca este multiplă campioană mondială și europeană. La CM a urcat de zece ori pe podium, câștigând cu echipa României patru titluri la rând. A fost a doua sportivă română inclusă în International Hall of Fame, după Nadia Comăneci, iar în istoria gimnasticii a rămas și prin săritura care îi poartă numele, un exercițiu extrem de dificil, executat în premieră la Jocurile Olimpice de la Sydney. Pe lângă funcția de vicepreședinte al FRG, în care a fost confirmată de curând, la ultimele alegeri, Simona este și arbitră, dar și cadru didactic la Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității de Vest din Timișoara. Din anul 1997, este cetățean de onoare al municipiului Constanța, primind acest titlu la vârsta de 18 ani.

Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii