Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul și Dinamo, duel, duminică, la Ovidiu. Gazdele sunt neînvinse de șase meciuri în Liga 1

ro

07 Nov, 2020 00:00 3481 Marime text
  • Confruntarea FC Viitorul - Dinamo contează pentru etapa a zecea a Ligii 1.
  • În întâlnirile directe de până acum, echipa de pe litoral are palmares pozitiv.
  • Ultima victorie a FC Viitorul s-a înregistrat în sezonul trecut, pe 2 iulie a.c., la Ovidiu.
 
FC Viitorul susține duminică, 8 noiembrie, de la ora 21.00, meciul din etapa a zecea a Ligii 1, întâlnind pe teren propriu Dinamo București. Partida se dispută pe terenul principal al Academiei Hagi, de la Ovidiu.
 
În clasament, echipa de pe litoral se află pe locul șase, ultimul care asigură accederea în turneul play-off. Neînvinsă în ultimele șase partide de campionat, interval în care a înregistrat trei victorii și trei egaluri, FC Viitorul a acumulat până acum 13 puncte, după trei victorii, patru egaluri și două înfrângeri, golaveraj 15-13. De cealaltă parte, Dinamo ocupă în ierarhie doar poziția a 15-a (penultima), cu cinci puncte, având în opt meciuri o victorie, două egaluri și cinci înfrângeri, golaveraj 7-11. ”Câinii roșii” au pierdut ultimele patru meciuri jucate în Liga 1. În runda precedentă, FC Viitorul a câștigat la masa verde (scor 3-0) confruntarea din deplasare cu Poli Iași, din pricina problemelor cu nocturna apărute la stadionul ”Emil Alexandrescu”. Dinamo în schimb nu a jucat, partida pe care ar fi trebuit să o dispute acasă cu Astra fiind amânată, întrucât echipa din Giurgiu s-a confruntat cu cazuri de Covid-19. 
    

Palmares pozitiv

 
În întâlnirile directe FC Viitorul - Dinamo de până acum, echipa de pe litoral are palmares pozitiv: nouă victorii, șapte remize și șase înfrângeri, golaveraj 40-26, iar duminică țintește al zecelea succes. Ultima victorie a FC Viitorul contra lui Dinamo s-a înregistrat în sezonul trecut, pe 2 iulie a.c., 1-0 (1-0) într-un meci jucat la Ovidiu, în play-out, unica reușită a partidei aparținându-i lui Virgil Ghiță, în minutul 17.
 

Portarul Valentin Cojocaru, convocat de Mirel Rădoi

 
Portarul FC Viitorul, Valentin Cojocaru, a primit vestea bună a convocării pentru partidele din această lună ale echipei naționale de seniori a României. În perioada următoare, tricolorii vor disputa trei meciuri: pe 11 noiembrie, cu Belarus (la Ploiești, meci amical); pe 15 noiembrie, cu Norvegia (la București, în Liga Națiunilor) și pe 18 noiembrie, cu Irlanda de Nord (la Belfast, în Liga Națiunilor). Valentin Cojocaru (25 de ani) a fost integralist în toate cele nouă partide din acest sezon ale FC Viitorul.
 

Selecții și la tineret

 
Echipa de pe litoral are oameni și la echipa națională de tineret, trei jucători - atacantul Alexandru Mățan și fundașii Radu Boboc și Virgil Ghiță (căpitan la ultimele acțiuni ale României U-21), fiind convocați de selecționerul Adrian Mutu pentru partida decisivă cu Danemarca, ultima din preliminariile Campionatului European din 2021. Această partidă se va disputa pe 17 noiembrie, la Ploiești, iar tricolorii pot fi siguri, în cazul unui nou succes, de a doua prezență consecutivă la turneul final CE U21. Totodată, din lotul lărgit pentru acest meci face parte și un alt fotbalist de la FC Viitorul, mjilocașul Carlo Casap, acesta putând înlocui un eventual jucător care ar deveni indisponibil până la ora partidei.
 
Sursa foto: FC Viitorul
 
Citește și:

FC Viitorul țintește a zecea victorie contra lui Dinamo. Echipa de pe litoral are palmares pozitiv

Valentin Cojocaru, de la FC Viitorul, convocat la Naționala de Seniori

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii