Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul s-a întărit şi cu spaniolul Pablo de Lucas „Avem o oportunitate importantă de a câştiga campionatul“

ro

01 Feb, 2016 00:00 2008 Marime text


După Vlad Rusu, Peterson Pecanha, Herold Goulon şi Ciprian Perju (care a revenit la echipă), FC Viitorul a mai realizat un transfer, cel al mijlocaşului defensiv spaniol Pablo de Lucas (29 de ani). Acesta a evoluat în actualul sezon în Israel, la Beitar Ierusalim, formaţie în al cărei tricou a adunat zece prezenţe (nouă în campionat şi una în Europa League). Între 2013 şi 2015, de Lucas a evoluat în România, la Petrolul Ploieşti, bifând 71 de meciuri (53 în Liga 1, 11 în Europa League, şase în Cupa României şi unul în Cupa Ligii). Pablo de Lucas a semnat un contract pe doi ani şi jumătate cu FC Viitorul şi s-a alăturat deja lotului constănţenilor în cantonamentul din Antalya.
 
„Nu am avut o situaţie foarte bună în Israel, iar când m-a sunat Gică Hagi, care cred că e cel mai bun antrenor din România, alături de Reghecampf, nu am ezitat să accept oferta Viitorului. Îmi place cum gândeşte Hagi fotbalul, are experienţă. Ştiu multe despre Viitorul. Avem o oportunitate importantă de a câştiga campionatul“, a declarat Pablo de Lucas. 

Florinel Coman, hattrick contra japonezilor

 Ieri, FC Viitorul a susţinut primele două meciuri de verificare în cantonamentul din Antalya. Prima confruntare a avut loc la complexul sportiv Mardan, de la ora 11.00, contra formaţiei Wase, o echipă universitară din Japonia. Victoria i-a revenit Viitorului, cu 4-1 (1-0), pentru constănţeni evoluând cei mai tineri componenţi ai lotului. Scorul l-a deschis Bogdan Mitache (43), iar după pauză Florinel Coman a reuşit un hattrick, punctând în minutele 56, 60 (direct din lovitură liberă) şi 68. Formaţia japoneză a reuşit golul de onoare în minutul 71, când a transformat un penalty. Au evoluat pentru FC Viitorul: Tordai (46 Dur-Bozoancă) - Căpuşă, Ţîru (61 Ghiţă), Kilyen, Mitache (61 Perju) - Ciobanu, Iani (72 Băluţă), Dumitrescu - Casap, Drăguş (46 Măţan), Coman.

Au învins şi echipa de pe locul 5 din Serbia

Al doilea joc a fost programat de la ora 17.00, la baza sportivă Susesi. La capătul unui joc foarte bun, FC Viitorul a învins cu 1-0 (Vl. Rusu 77) Vojvodina Novi Sad, formaţie care a eliminat pe Sampdoria în actuala ediţie a Europa League şi care este clasată pe locul 5 în Serbia. Echipa Viitorului a fost: Pecanha - Nicoliţă, Goulon (58 Perju), Boli, Ganea - R. Marin, Filip, Achim (46 De Lucas) - Cernat (79 Măţan), I. Hagi (58 Rusu), Chiţu (83 Ghiţă).

Bogdan Ţîru şi Bogdan Mitache, la FC Voluntari

Fundaşii Bogdan Ţîru şi Bogdan Mitache au părăsit cantonamentul Viitorului. Cei doi stoperi vor evolua în partea a doua a sezonului pentru FC Voluntari. Ambii vor fi împrumutaţi până în vară la formaţia ilfoveană, urmând ca din iunie 2016 să redevină jucătorii Viitorului. Bogdan Ţîru şi Bogdan Mitache au evoluat în cursul dimineţii de ieri pentru FC Viitorul în amicalul cu japonezii de la Wase, iar în cursul după-amiezii s-au alăturat lotului formaţiei FC Voluntari, tot în Antalya. Atât Ţîru, cât şi Mitache, sunt jucători formaţi de Academia Hagi.

Sursa foto: Academia Hagi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii