Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remiză la debutul lui Mircea Rednic ca antrenor al FC Viitorul „Dacă se juca 11 la 11, clar, puteam câștiga”

ro

14 Dec, 2020 00:00 2732 Marime text
 
  • În prima repriză, când FC Viitorul conducea cu 1-0, portarul oaspeților, Valentin Cojocaru, a fost eliminat.
  • Echipa de pe litoral putea și înscrie pentru 2-0, dar, la final, putea și pierde.
  • Antrenorul Mircea Rednic a remarcat puterea de luptă a elevilor săi. 
 
 
Prima partidă pentru Mircea Rednic ca antrenor al FC Viitorul a coincis cu o remiză, 1-1 în deplasare contra Chindiei Târgoviște, în etapa a 13-a a Ligii 1.
 
Oaspeții au jucat însă o oră în inferioritate numerică, după eliminarea în prima repriză a portarului Valentin Cojocaru, la scorul de 1-0 pentru FC Viitorul.
 
„Nu poți fi mulțumit când scoți doar un punct, mai ales că am început foarte bine, am înscris și am avut și alte ocazii de a majora scorul. S-a întâmplat incidentul din minutul 37 cu Cojocaru, cel care a primit cartonaș roșu, iar apoi cei de la Chindia au echilibrat jocul și la final puteau chiar să câștige. Totuși, chiar și în zece oameni, am avut o ocazie mare, prin Kevin Luckassen, când a scăpat singur cu portarul. Apoi, Ely a avut posibilitatea să înscrie, poarta era goală. Însă, după un minut și jumătate am luat golul, care putea fi evitat. E adevărat că ei apoi ne-au dominat și vreau să-mi felicit jucătorii pentru felul cum s-au apărat. Am avut și noroc în minutele de final, nu-mi explic cum a putut rata jucătorul de la Chindia, dar se mai întâmplă”, a declarat Mircea Rednic.
 

„N-a fost ușor”

 
„Puriul” a remarcat totuși puterea de luptă a elevilor săi. „Și pe un teren greu, în zece contra 11 n-a fost ușor, dar mă bucur pentru ei că au muncit și am reușit să luăm un  punct. Puteam și câștiga, dacă se juca 11 la 11, clar, la felul cum am început și cum am evoluat. Acesta e fotbalul, acum trebuie să ne recuperăm, pentru că marți seară jucăm cu Botoșani și avem nevoie de cele trei puncte”, a menționat Rednic.
 

Căbuz, remarcat

 
Principalul FC Viitorul a subliniat și evoluția portarului Căbuz, cel care i-a luat locul eliminatului Cojocaru. „E o experiență, se poate întâmpla oricând să rămâi în zece. la golul lor a fost o greșeală în lanț, poate noi ne-am relaxat după ocazia avută, iar ei ne-au surprins. Vreau să-l felicit pe Căbuz, că a intrat foarte bine, a dat siguranță și a avut câteva intervenții bune. Poate că acest punct i se datorează și lui”, a spus Mircea Rednic.
 

„Mi-am făcut o idee despre unii jucători”

 
În partida următoare, la echipa de pe litoral vor fi buni de joc și Boboc, și Ganea, menajați contra Chindiei.  
 
„Pentru meciul următor, trebuie să mă gândesc, a fost o partidă foarte grea, cu o încărcătură fizică mare, dintre cei care au evoluat unii se vor simți obosiți, dar am și alții la dispoziție și voi avea astfel posibilitatea de a-i vedea și pe ei. Chiar nu-mi fac probleme. Îm plus, vor intra Ganea și Boboc, după ușoarele accidentări pe care le-au avut. Am soluții. Mi-am făcut o idee despre unii jucători, vreau să profit în acest sens și de cele două meciuri pe care le mai avem în 2020, dar îmi doresc foarte mult să acumulăm și puncte”, a punctat Mircea Rednic.
 
Sursa foto: FC Viitorul 
 
Citește și:

În zece oameni din minutul 36, FC Viitorul a făcut egal în meciul contra Chindiei Târgoviște

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii