Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul, remiză cu vicelidera din Bulgaria Hagi - „Încercăm să jucăm fotbal, nu să ne apărăm“

ro

05 Feb, 2016 00:00 1688 Marime text
Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, s-a declarat mulţumit de pregătirea şi de evoluţia echipei din meciurile amicale de până acum. Echipa constănţeană a susţinut două stagii de pregătire, în Croaţia şi în Turcia
 
În ultimul meci din Antalya, Viitorul (echipa de pe locul doi din Liga 1) a remizat, 0-0, cu vicelidera din Bulgaria, Levski Sofia. Partida a debutat cu voleul lui Cernat (8), reţinut de portarul Jorgacevic. În minutul 27, Rusu a întors un adversar în careu şi a şutat la colţul lung, însă portarul bulgarilor a intervenit eficient. Un minut mai târziu, Cernat a executat o lovitură liberă şi Rusu a reluat cu capul peste poartă. Singura ocazie a bulgarilor din prima repriză a venit abia în minutul 38, când Nar a trimis periculos în faţa porţii constănţene, însă Nicoliţă a închis bine şi a îndepărtat apoi pericolul.

Marile ocazii din minutul 68

După pauză, noul intrat Chiţu şi-a încercat şansa de la distanţă (56), dar mingea a ocolit poarta. În minutul 68, Viitorul a irosit o mare ocazie prin Filip, care a reluat din poziţie ideală, dar goalkeeper-ul bulgarilor a fost la înălţime, pentru ca, în aceeaşi fază, Chiţu să fie blocat mai apoi în momentul finalizării. Până în final, au mai fost şuturile de la distanţă ale lui Bedoya (77) şi Yanev (82), dar de fiecare dată Tordai a reţinut cu siguranţă. Tordai l-a înlocuit cu succes între buturi pe Pecanha (menajat din pricina unei uşoare accidentări).
 
A fost al doilea meci al zilei pentru Viitorul, după disputa cu o altă echipă bulgară, Montana, pierdută cu 1-3, însă în care constănţenii au început meciul cu o echipă foarte tânără.

Gică Hagi - „Sunt mulţumit“

„Levski ne-a fost un adversar valoros, care traversează un moment foarte bun. Deja a început play-off-ul. Ne doream aceste meciuri. Lăsând la o parte faptul că n-am marcat, în rest, sunt mulţumit. Poate ne trebuia mai multă limpezime în atac, în ultimii 30 de metri, dar e şi sfârşit de cantonament şi a intervenit oboseala. Sunt mulţumit de testele de până acum şi de pregătirea efectuată. Stăm bine în apărare, Goulon are experienţă, a jucat în campionate şi la echipe importante. Când va fi şi la cel mai bun nivel fizic, ne va ajuta foarte mult. Şi la fel e şi în cazul mijlocaşului Pablo de Lucas. Au fost problemele cu arbitrajul, dar la finele meciului trec toate. Mai avem de lucru. Ne pregătim să facem o figură frumoasă. Ştim că va fi foarte greu, dar nimic nu e imposibil. E greu să mai plece sau să mai vină cineva în lot acum. Cred că efectivul este complet“, a declarat Gică Hagi, la finalul partidei cu Levski Sofia, în care FC Viitorul a avut alcătuirea: Tordai - Nicoliţă, Goulon, Boli, Ganea - Marin, Filip (84 Dumitrescu), de Lucas - I. Hagi (87 Drăguş), Rusu (46 Chiţu), Cernat (87 Măţan).

Mai multă benzină

În stagiile din Croaţia şi Turcia, FC Viitorul a înregistrat cinci victorii, două egaluri şi o înfrângere, golaveraj 17-8. În al doilea cantonament, Hagi nu i-a avut însă la dispoziţie pe cei cinci jucători convocaţi la selecţionata divizionară (Buzbuchi, Benzar, Hodorogea, Nedelcu şi Tănase). „Trebuie să fim în fiecare zi mai buni, să avem mai multă benzină, să alergăm mai mult decât adversarul şi să compensăm anumite lucruri care ne lipsesc, legate de experienţă. Noi suntem un club tânăr, nou, care se maturizează de la meci la meci. Echipa de copii a jucat dimineaţa un meci important şi a făcut faţă, chiar dacă a luat bătaie. După-amiază, în meciul cu Levski Sofia, am căpătat experienţă. Încercăm să jucăm fotbal, nu să ne apărăm. În meciul cu o echipă de tradiţie precum Levski, am avut controlul, am pasat, am încercat să jucăm de la egal la egal şi am făcut un meci foarte bun“, a mai spus Hagi.

Meciurile amicale

Meciurile din cele două stagii au fost: FC Viitorul - Inter Zapresic 1-1 (Vlad Rusu), FC Viitorul - Slaven Belupo 3-0 (Florin Cernat 2, Aurelian Chiţu), FC Viitorul - FC Koper 5-2 (Aurelian Chiţu 2, Ianis Hagi, Florin TănaseVlad Achim) şi FC Viitorul - Lokomotiv Zagreb 2-1 (Florin Tănase 2) - în Croaţia; FC Viitorul - Wase 4-1 (Florinel Coman 3, Bogdan Mitache), FC Viitorul - Vojvodina Novi Sad 1-0 (Vlad Rusu), FC Viitorul - Montana 1-3 (Andrei Ciobanu) şi FC Viitorul - Levski Sofia 0-0. Printre cei care au ales să urmărească din tribunele stadionului Mardan, din Antalya, confruntarea FC Viitorul - Levski Sofia  s-au numărat Gică Popescu, Adrian Ilie, Florin Prunea, Petre Grigoraş, Nicolo Napoli, dar şi impresarul italian Pietro Chiodi. Aflaţi în cantonamentul echipei naţionale a României din Antalya, jucătorii Viitorului Florin Tănase şi Romario Benzar s-au numărat şi eu printre spectatori.

Ce au spus Arpad Tordai şi Andrei Ciobanu

„Sunt fericit că am putut face un meci şi un antrenament bune. E bine că progresăm de la zi la zi. Este o onoare pentru mine să joc la FC Viitorul şi să-l am antrenor pe Gică Hagi. Cred că orice copil ar dori acest lucru. Idolii mei sunt Iker Casillas şi Petr Cech. Când eram mic, jucam şi atacant, dar apoi m-am obişnuit în poartă“, a declarat tânărul goalkeeper Arpad Tordai.
 
Andrei Ciobanu, marcatorul Viitorului din partida cu Montana, a spus: „Meci greu, dar bun pentru noi în ce priveşte pregătirea, ca să vedem la ce nivel suntem. În ciuda înfrângerii, am avut o prestaţie destul de bună. Deşi am început meciul cu o echipă tânără şi am întâlnit un adversar experimentat, am condus cu 1-0 şi cred că ne-am ridicat la înălţime. Puteam să ţinem de acest scor, dar am primit gol din penalty şi totul s-a întors. Am înscris un gol aşteptat de mult timp, sper să marchez în continuare, să îmi ajut colegii cât mai mult şi să joc cât mai bine“.

Ultima zi de antrenamente

Ieri a fost ultima zi de antrenamente din Antalya. Dacă, miercuri, au fost programate două meciuri de verificare, joi programul a fost dedicat în mare parte refacerii şi recuperării. Dimineaţa a început în sala de fitness, unde s-a lucrat sub directa implicare a preparatorului fizic Roberto Berruero. Apoi jucătorii au fost luaţi în primire de staff-ul medical. Dacă fiziokinetoterapeutul Paul Ciocănescu s-a ocupat de problemele medicale minore intervenite pe durata cantonamentului la echipă, maseurii Daniel Stoian şi Cosmin Ghiorghe au „frământat” din plin muşchii fotbaliştilor constănţeni pentru o recuperare cât mai bună şi rapidă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii