Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:24 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul, primul succes din play-off Gică Hagi - „Ne-am ţinut de cuvânt. E o victorie fantastică pentru noi“

ro

03 Apr, 2018 00:00 1345 Marime text
Campioana României, FC Viitorul, a realizat prima victorie din turneul play-off al Ligii 1, învingând în deplasare Astra Giurgiu. Succesul i-a dus pe jucătorii lui Hagi la cinci puncte de ocupante locului trei în clasament.
 
Formaţia de pe litoral s-a impus cu 2-0 (V. Ghiţă 29, I. Hagi 89) şi se află pe locul patru în clasament, cu 26 de puncte, având până acum în play-off o victorie, un egal şi un eşec. Ierarhia este următoarea: 1. FCSB - 35p, 2. CFR Cluj - 35p, 3. U Craiova - 31p, 4. FC Viitorul - 26p, 5. Astra Giurgiu - 22p, 6. Poli Iaşi - 20p. În etapa viitoare, FC Viitorul va evolua în deplasare cu Poli Iaşi, vineri, 6 aprilie, de la ora 18.00.
 
„Cu Astra am făcut un joc foarte bun în prima repriză. Ne-am ţinut de cuvânt. Am venit să jucăm, să avem iniţiativă şi curaj şi să câştigăm. N-am făcut apoi o parte secundă foarte bună, dar important e că am câştigat. Băieţii sunt foarte tineri. I-a consumat mult travaliul din prima repriză. Învaţă din aceste lucruri. E o victorie fantastică pentru noi, în deplasare, contra unei echipe foarte bune. Sunt mulţumit şi fericit că am învins. Jucătorii noştri de lot trebuie să uite ultimele neîmpliniri sub tricolor. Trebuie să lucrezi cu ei mental, să le arăţi partea frumoasă a lucrurilor, să privească în faţă. Să vadă că au un viitor. Ce a fost e istorie, te doare, dar durează o zi. Apoi o luăm de la capăt, ca şi aici, după victoria cu Astra“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.
 

„Să ne bucurăm de fotbal“

 
„Regele“ a subliniat evoluţiile tinerilor săi, arătând că generaţia celor născuţi în anii 1997, 1998 şi 1999 e una foarte valoroasă. „Prin calificarea în play-off, ne-am îndeplinit obiectivul. În continuare, trebuie să ne bucurăm de fotbal, cu o mentalitate de învingători şi să ne batem la toate meciurile, evaluând în acelaşi timp şi lotul pentru la anul. Lucrurile sunt frumoase acum, dar ne gândim la ce va fi. Trebuie să aplicăm principiile noastre de bază şi să avem personalitate. Generaţia 97-98-99 e foarte bună, a jucat de două ori în Liga Campionilor. Am ajuns a 16-a academie în Ligă. E campioană aproape la toate categoriile. Sunt jucători campioni, care ne-au făcut să fim şi noi campioni. Ne-au făcut să creştem. Anul trecut, s-a întâmplat o minune. Nu ştim ce va fi de la anul încolo. Deocamdată, ne bucurăm de aceste meciuri din play-off“, a spus Hagi.
 

Vizează locul trei

 
Căpitanul FC Viitorul, Ianis Hagi, a arătat că echipa sa vizează ocuparea la final a locului trei în Liga 1. „Am întâlnit o echipă bună, pe un teren pe care mereu am întâmpinat probleme, astfel că meciul a fost greu. În repriza a doua jocul nu ne-a ieşit aşa cum doream, dar e bine că am mai marcat un gol pe final şi am câştigat. Contează foarte mult că suntem de câţiva ani împreună şi ne înţelegem la perfecţie pe teren. Ne dorim să ocupăm locul trei la final. În privinţa mea, nu ştiu ce va fi. Deocamdată, sunt la Viitorul şi mai avem şapte meciuri importante în play-off. Trebuie să-mi ajut echipa, iar în vară vom vedea. Important e să iau o decizie cât mai bună. De când joc din nou, mă simt din ce în ce mai bine şi vreau să continui aşa“, a precizat Ianis.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii