Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul, o nouă victorie în amicale Gică Hagi - „S-au văzut şi lucruri foarte bune în meciul cu Vojvodina Novi Sad“ (galerie foto)

ro

02 Feb, 2016 00:00 2432 Marime text


FC Viitorul a obţinut o victorie importantă în cantonamentul din Antalya, 1-0 (Vl. Rusu 77) cu Vojvodina Novi Sad, echipa clasată pe locul 5 în Serbia şi care a eliminat Sampdoria în actuala ediţie a Europa League. 

Partida a debutat cu şutul lui I. Hagi (3) de la marginea careului, reţinut de portarul Peric. În minutul 11, arbitrul partidei nu a acordat penalty pentru constănţeni, la un fault clar în careul sârbilor asupra lui Filip. Portarul Peric s-a opus şi în minutul 16, când a intervenit la execuţia din careu a lui Cernat. Vojvodina a ripostat prin Palocevic (23 - şut peste poartă din careu) şi Mastic (28 - puţin pe lângă poartă de la 25 de metri). Cea mai frumoasă fază a reprizei s-a petrecut în minutul 33, când I. Hagi a încheiat o spectaculoasă acţiune personală cu o pasă ideală pentru Cernat, care a trimis în bara transversală după ce a pătruns în suprafaţa de pedeapsă. Repriza s-a încheiat cu o nouă ocazie a Viitorului: Chiţu a trimis în faţa porţii şi stoperul Rosi a fost la un pas de autogol, însă din nou goalkeeper-ul Peric a intervenit eficient.

Ganea, aproape de gol de la centrul terenului

La zece minute de la reluare, I. Hagi a şutat puternic de la distanţă, însă noul intrat între buturi Kordic a reţinut. În minutul imediat următor, Pecanha a ieşit foarte bine la marginea careului şi a blocat un adversar. Ganea a fost foarte aproape de a izbuti golul partidei în minutul 71, însă finalizarea sa de la centrul terenului a trecut doar puţin peste poarta lui Kordic! În minutul 75, Pecanha a intervenit salvator la finalizarea din careu a lui Trujic. Balanţa avea să se încline în favoarea Viitorului din minutul 77, când Chiţu a pasat foarte bine pentru Vlad Rusu, care a pătruns spre poartă şi a înscris cu un şut plasat. Acelaşi Rusu a fost aproape de golul al doilea în minutul 80, când portarul sârbilor s-a opus finalizării din careu a atacantului Viitorului. A rămas 1-0 pentru FC Viitorul, care a obţinut un succes meritat la capătul unui joc foarte bun.
 
La echipa constănţeană au debutat francezul Herold Goulon şi spaniolul Pablo de Lucas, ambii având evoluţii apreciate. FC Viitorul a jucat cu: Pecanha - Nicoliţă, Goulon (58 Perju), Boli, Ganea - R. Marin, Filip, Achim (46 De Lucas) - Cernat (79 Măţan), I. Hagi (58 Rusu), Chiţu (83 Ghiţă). Vlad Achim nu va mai continua însă la FC Viitorul, de care s-a despărţit pe cale amiabilă. Mijlocaşul va juca la FC Voluntari. 

Vlad Rusu - „E o senzaţie plăcută să marchez“

„A fost un meci normal de pregătire. Obiectivul nostru e ca jucătorii să prindă minute, să joace cât mai mult şi să nu se accidenteze. Şi, bineînţeles, să jucăm fotbalul nostru. Nu prea avem prospeţime, în condiţiile în care avem câte două antrenamente pe zi, dar sunt mulţumit. Mai avem de lucrat până să ajungem la forma optimă, dar s-au văzut şi lucruri foarte bune. Goulon şi de Lucas se pliază foarte bine pe stilul nostru. Cred că vor aduce un mare plus în joc. Eu m-am născut să câştig, iar mentalitatea noastră e să înscriem goluri multe şi să câştigăm“, a declarat managerul tehnic al FC Viitorul, Gică Hagi.

„E o senzaţie plăcută să marchez din nou pentru Viitorul. Mă bucur, dar mai presus de orice, e important că echipa, în ansamblu, a făcut un joc bun, împotriva unei echipe valoroase. Sper să am evoluţii cât mai bune şi să-mi ajut echipa să se claseze cât mai sus. Vreau să-mi câştig locul de titular“, a spus şi Vlad Rusu. „Victoriile din amicale ne dau moral. E bine că am câştigat şi turneul din Croaţia. Pentru mine ar însemna foarte mult să câştig titlul, la 20 de ani, dar mai e mult până acolo“, a punctat Răzvan Marin.      

Hagi şi Gică Popescu au jucat din nou împreună

Ieri a avut loc în Antalya un meci demonstrativ între o echipă locală şi o formaţie alcătuită în cea mai mare parte din membri ai staff-ului formaţiei FC Viitorul. Echipa românească i-a avut ca „piese de rezistenţă“ pe Gică Hagi, Gică Popescu, Iosif Rotariu, Ştefan Preda şi Cristian Sava. Scorul final a fost 4-3 pentru echipa românească, golurile învingătorilor fiind marcate de Ciprian Mihai (2), Costin Mega şi Iosif Rotariu. Echipa a fost alcătuită din: Ştefan Preda - Niyazi Yurtsever, Gică Popescu, Cristian Sava - Iosif Rotariu, Gică Hagi - Ciprian Mihai, Costin Mega.

Nou pachet de abonamente

FC Viitorul SA continuă să emită abonamente pentru accesul spectatorilor la meciurile oficiale pe care clubul le organizează pe stadionul central din Complexul Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“, de la Ovidiu. Pentru a doua parte a campionatului 2015/2016 şi pentru meciurile din cadrul play-off-ul Ligii 1, clubul constănţean a pregătit susţinătorilor un nou pachet de abonamente având următoarele preţuri: la tribuna 0 - 400 de lei, la tribuna 1 - 150 de lei, la tribuna a II-a - 100 de lei.
 
Solicitările pentru eliberarea abonamentelor de acces se vor face în intervalul orar 9.00 - 17.00, până pe 10 februarie 2016. Abonamentele de acces în stadionul central emise de FC Viitorul în prima parte a sezonului rămân valabile până la finalul acestuia.

Sursa foto: Academia Hagi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii