Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul, o nouă înfrângere în play-off, cu Dinamo Hagi - „Am tăria să dau în continuare credit celor tineri“ (galerie foto)

ro

06 Apr, 2016 00:00 1355 Marime text

 
FC Viitorul a rămas fără victorie în turneul play-off al Ligii 1 şi după meciul cu Dinamo, de la Ovidiu, pierdut de gazde. Gică Hagi a anunţat că din vară va primeni lotul

Partida din etapa a cincea i-a revenit lui Dinamo cu 2-1, după ce FC Viitorul a deschis scorul în minutul 6! Cerniauskas i-a făcut cadou lui Florin Tănase o minge în suprafaţa de pedeapsă şi atacantul gazdelor a înscris după ce l-a driblat pe goalkeeper-ul dinamovist. În minutul 24, s-a făcut 1-1, după ce Romario a luat o acţiune pe cont propriu şi a punctat cu un şut puternic din careu. Dinamo a marcat golul victoriei în minutul 71, prin Lazăr, care l-a învins pe Tordai cu o lovitură de cap din şase metri. Până acum, Viitorul are două egaluri şi trei înfrângeri în cinci partide, iar cu 25 de puncte, se menţine pe locul cinci (penultimul) în play-off.
 
FC Viitorul (manager tehnic, Gheorghe Hagi) a jucat cu: Tordai - Benzar, Hodorogea, Boli, Cr. Ganea - R. Marin (67 D. Nedelcu), I. Filip (36 Fl. Coman), De Lucas - A. Chiţu, I. Hagi (56 Cicâldău), Fl. Tănase. Dinamo (antrenor, Mircea Rednic) a mizat pe: Cerniauskas - Corbu, Puljici, Mevlja (87 Ekeng), Olteanu - Nedelcearu, Romario - Bartalsstovu (56 Anton), Palici, V. Lazăr - Gnohere (67 Essombe).
 

„Am folosit mulţi tineri într-un meci cu Dinamo, care are jucători experimentaţi, chiar dacă nu a utilizat acum mai mulţi oameni. Am avut un start bun, am dat gol, dar apoi am început să evoluăm individual. Unul a vrut să facă ceva, altul altceva. Nu mai înţelegeam nimic. Incredibil! În ultimele 30 de minute, am schimbat sistemul. Două echipe frumoase, care dau credit tinerilor şi care au crescut în ultimul an. Au vrut să câştige amândouă. Nu cred că Dinamo a fost cu mult peste noi, ci a speculat mai bine oportunităţile ivite. Noi n-am avut posesie şi presiune“, a declarat Gică Hagi.


În etapa viitoare, FC Viitorul va întâlni pe teren propriu vicelidera Astra Giurgiu, care are 35 de puncte. Meciul se joacă sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 20.30.     

Lucrurile s-au dus, uşor-uşor, în plan negativ

Hagi spune că echipa se află actualmente într-un moment greu, care nu era anunţat de perioada de pregătire de iarnă.

„E greu să vorbeşti la înfrângeri. Asta e situaţia, una grea. Lucrurile s-au dus uşor-uşor în plan negativ şi am ajuns să folosim foarte mulţi tineri. De ce şi cum nu fac analiza acum şi nu trag concluziile aici. Pregătisem echipa în iarnă cu un spirit de a lupta şi de a ne bate cu şanse egale cu orice echipă, pentru titlu. Eram convins de acest lucru şi încrezător, iar rezultatele şi jocul echipei din tur îmi arătau acest lucru. Lotul pe care îl alcătuisem era unul foarte bun, care marcase mult în pregătire şi primise puţine goluri. Totul era pozitiv, iar lumea ne lăuda. Totul a fost bine în cele două stagii de pregătire, în Croaţia şi Turcia. Dintr-o dată, am venit acasă şi sunt multe necunoscute în momentul de faţă. Am ajuns într-o postură în care nu mai jucăm colectiv. Până în iarnă, cât am fost mici, modeşti şi am muncit, am făcut bine. Din iarnă, s-au schimbat lucrurile şi aici e dezamăgirea mea. Încercăm să aducem sânge proaspăt“, a arătat „Regele“.

Salarii mici şi foame de fotbal

Dezamăgit de evoluţiile unora dintre jucătorii experimentaţi aduşi în iarnă, Hagi va miza până la finele play-off-ului pe mai mulţi fotbalişti tineri şi foarte tineri.

„Am tăria să dau în continuare credit celor tineri. Cu orice risc, pot să iau şi 3-4 goluri. O să merg cu ei, este şansa lor. Dacă am ajuns aici, în situaţia asta, voi conta pe ei, pentru că merită să aibă timp, meciuri şi minute. Vrem să vedem care dintre ei e capabil să fie de la anul cu echipa mare. Ne gândim ce să facem în sezonul viitor. Am făcut investiţii în iarnă, dar probabil că nu-i bine. E mai bine să rămâi cu salarii mici şi cu jucători care au foame de fotbal, care să fie prezenţi, să aibă ambiţie, să tragă şi să muncească. Nu cu investiţii şi cu salarii bunicele, iar când trebuie să-i ai pe jucători, nu-i ai. Am vorbit cu toţi şi le-am spus la fiecare dintre ei să-şi facă analiza personală. Cei foarte tineri să vadă ce greu e în viaţă, ce competiţie îi aşteaptă şi cum trebuie să muncească. Cei cu experienţă să tragă concluziile de rigoare, nu am ce să le zic“, a punctat managerul tehnic al FC Viitorul. 

Cea mai mare greşeală a lui Hagi

Gică Hagi spune că motivaţia sa e în continuare la cel mai înalt nivel şi la fel trebuie să fie şi ceilalţi de la echipă.

„În afara terenului, suntem prieteni, dar când e să analizez, trebuie să iau deciziile cele mai bune pentru echipă. Voi proceda în continuare la fel, pentru a face performanţă. Acesta e gândul care mă domină. Nu mă satur de dorinţa de a câştiga. Sunt motivat permanent şi ca mine trebuie să fie toată lumea, indiferent de vârstă. Pe teren, e presiune mare şi trebuie să o ducă cei experimentaţi. Nu sunt la un club de la care să mă dea jucătorii afară, nu depind de conducător. Au început să iasă afară lucruri din vestiar, ceea ce nu se întâmpla până acum. Cei din afară, care au vrut să ne dezbine, au câştigat. Dar viaţa merge înainte, vom încerca să facem iar o echipă frumoasă, care să joace un fotbal frumos, pe aceleaşi principii. Prioritar trebuie să fie interesul echipei. Am făcut şi eu greşelile mele, iar cea mai mare a fost că am mărit nişte salarii. Jucătorii sunt la zi cu drepturile financiare. Poate în România trebuie să ne comportăm altfel, nu ştiu. Aşa, poate sunt împliniţi, sătui, poate nu mai au chef, poate joacă prin altă parte, dar nu pe teren. Nu ştiu, sunt întrebări“, precizează Hagi.

„Eu voiam să fiu campion. Unde sunt luptătorii?“

Lotul FC Viitorul va suferi modificări substanţiale pentru sezonul viitor.

„Din vară, nu cred că vom mai merge cu cei de peste 30 de ani. Cred că vom face o politică sub această vârstă. Şi, 100%, vor fi salarii normale. Ne interesează jucători talentaţi, care ştiu fotbal şi care să dea totul pe teren. Cu cei împliniţi, de care trebuie să ne rugăm şi cărora să le tremure piciorul… Mă aşteptam la mai mult de la ei, să fie în faţă la aceste meciuri. Nu m-au sprijinit, meritam mai mult de la ei. Nu pot să mă bat cu copii de 1996, 1997 şi 1998, chiar dacă ei au dorinţă mare. Eu voiam să fiu campion. Unde sunt luptătorii? Nu sunt! Îmi plac jucătorii care au talent, dar care sunt bărbaţi, să iasă la bătaie. Vom revizui totul“, a anunţat Gică Hagi.


Sursa foto: Academia Hagi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii