Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:03 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul nu a putut trece de ultima clasată la debutul în play-out Gică Hagi - „Trebuie să facem mai mult în plan ofensiv“ (galerie foto)

ro

02 Mar, 2020 00:00 1667 Marime text

Aflată în premieră în turneul play-out al Ligii 1, FC Viitorul nu a reuşit să debuteze cu victorie în această fază a campionatului.


Graţie parcursului din sezonul regulat, echipa de pe litoral a început în play-out din postura de lider al clasamentului, iar în prima partidă s-a duelat la Ovidiu cu ultima clasată, FC Voluntari. Meciul s-a încheiat însă la egalitate, fără goluri. „Rezultatul este echitabil. Am întâlnit o echipă în formă, cu un moral bun, ceea ce s-a văzut pe teren. Au fost mult mai liniştiţi ca noi. Dar şi noi am făcut anumite lucruri bune. Ne doream victoria şi sperăm să vină la următorul meci. Ne îngrijorează că e a treia remiză albă a noastră. Dar nici n-am luat gol în aceste partide şi defensiv am stat foarte bine. Am arătat că ştim să şi luptăm, dar trebuie să facem ceva mai mult în plan ofensiv, să fim mai periculoşi şi mai lucizi în faţa porţii. Mijlocaşii şi atacanţii să fie mai atenţi“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.

 

„În viaţă, totul e greu“



„Regele“ a remarcat şi lucruri bune, şi rele în jocul Viitorului contra FC Voluntari. „Trebuie să învăţăm să suferim, să ne luptăm. Lucru îmbucurător e că am luptat, am alergat mult fără minge. Lucru mai puţin bun, care nu mi-a plăcut, e că n-am dominat meciul, n-am dat ritmul jocului, cum a fost la ultimul meci acasă. E început de play-out, iar la fiecare dintre cele 13 meciuri care mai sunt trebuie să avem merite, să câştigăm şi să arătăm o mentalitate bună, ca să producem rezultate foarte bune. În viaţă, totul e greu, asta le-am spus băieţilor toată săptămâna meciului. Important e să fii concentrat, determinat şi motivat, bineînţeles pe un fond de calitate“, a punctat Hagi.

 

Absenţa lui Gabi Iancu, importantă



Una dintre explicaţiile lipsei de inspiraţie ofensivă a echipei de pe litoral, în ultimele meciuri, e absenţa lui Gabi Iancu, golgheterul Viitorului şi el care era cel mai în formă jucător al lui Hagi din atac. „Nu mă plâng, dar când ne-a fost mai greu, în ultimele două meciuri, noi l-am pierdut pe Iancu şi nu-i uşor. Nu uitaţi acest lucru. Decarul şi cel mai în formă jucător al nostru. În această situaţiei, am încercat să aducem imediat ce putem. Sperăm ca el să revină uşor-uşor şi să ne ajute ca până acum. Era jucătorul care marca şi oferea pase decisive. O echipă are mereu nevoie în atac de un asemenea jucător. Când Iancu a jucat bine, echipa a mers. În ultimele două partide, nemaifiind el, ne-a fost mult mai greu. Vom vedea dacă va fi apt la meciul următor“, a punctat Gică Hagi.
 

Întâi în defensivă şi abia apoi în ofensivă



Acesta s-a arătat nemulţumit de anumite aspect din jocul contra FC Voluntari a doi dintre elevii săi, fundaşii laterali Radu Boboc (dreapta) şi Bradley De Nooijer (stânga). „Am fost supărat pe Boboc, mai ales în ultimele 20 de minute, să fii atât de iresponsabil şi să nu-ţi vezi de poziţia ta, să joci atacant! Să stai sus şi să-ţi laşi echipa. De aceea eram nervos pe el, dar şi pe de Nooijer, care a făcut-o totuşi mai echilibrat. Trebuie să vezi când şi cât împingi, cum vii cu superioritate din spate. În primul rând, tu eşti fundaş lateral şi întâi trebuie să ştii să te aperi bine. Mai ales în meciul de astăzi (n.r. sâmbătă), în care ştiau că extremele lor erau bune. Au făcut-o. nu zic nu, dar, la un moment dat, plecau şi lăsau spaţiu mare în spate, de unde puteau veni problemele. Să fie puternic, iar apoi ofensiv să aducă superioritate numerică şi calitate, cu mingea sau fără minge. Aceasta a fost singura mea teamă, mingi pierdute în lateral. Boboc se crede acum că e atacant. Mâine ajunge la echipa naţională mare! Mai are de muncit mult“, a mai spus Hagi.


Sursa foto: FC Viitorul


Citeşte şi:

FC Viitorul, debut în play-out cu egal acasă. Încă un meci fără gol marcat

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii