Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. FC Viitorul Nicolas Popescu, fiul lui Gică Popescu, la echipa naţională Under-18 a României

ro

28 Apr, 2021 00:00 6050 Marime text
  • Nicolas a împlinit 18 ani pe 2 ianuarie, are 1,86 m, e jucător de picior drept şi poate juca atât mijlocaş defensiv, cât şi ofensiv.



Echipa naţională Under-18 a României a desfăşurat un stagiu de pregătire la Centrul Naţional de Fotbal Buftea, care s-a încheiat marţi, 27 aprilie, cu o partidă de verificare contra formaţiei FC Metaloglobus Bucureşti.

Între tinerii tricolori convocaţi la această acţiune de selecţionerul Adrian Văsâi s-a aflat şi mijlocaşul Nicolas Popescu, de la FC Viitorul. Acesta este fiul fostului mare fotbalist Gică Popescu, preşedintele actual al clubului constănţean. Nicolas a împlinit 18 ani pe 2 ianuarie, are 1,86 m, e jucător de picior drept şi poate juca atât mijlocaş defensiv, cât şi ofensiv. La echipa naţională a mai evoluat pentru selecţionatele U-15, U-16 şi U-17. În Academia Hagi este din martie 2018. Este campion naţional cu Viitorul la categoriile de vârstă U1-7 şi U-19, iar la prima secţiune a câştigat şi Supercupa.



Nicolas Popescu s-a întors la FC Viitorul în 2018, încheind mai devreme împrumutul la FC Voluntari. Nicolas este jucătorul Viitorului din 2016, iar la început venea la echipă doar la jocurile juniorilor C, în rest antrenându-se şi făcând şcoala la Bucureşti, acolo unde locuia. Întrucât programul era foarte obositor pentru el, clubul, împreună cu familia sa, a decis să îl dea împrumut la FC Voluntari, club la care a petrecut aproximativ un an. După care a revenit pe litoral, integrându-se programului grupei 2003 de la FC Viitorul. Ulterior, a participat şi la pregătire cu echipa mare, iar în prezent joacă şi pentru FC Viitorul II, la Liga a 3-a.

UPDATE:

În meciul cu divizionara secundă Metaloglobus Bucureşti, Nicolas a fost titular, a evoluat mijlocaș la închidere și a fost înlocuit în minutul 65.

Inițial, mai fuseseră convocați pentru acest stagiu de pregătire cinci jucători ai Viitorului (Gabriel Dănuleasa, Dan Sîrbu, Bogdan Lazăr, Ștefan Bodișteanu, Luca Andronache), însă aceștia n-au putut onora convocarea deoarece au fost în programul primei echipe a Viitorului.


În imagine, Nicolas apare într-un meci din mai 2019, finala Ligii Elitelor U-17, în care FC Viiorul a învins cu 4-1 LPS Banatul Timişoara şi a devenit campioană naţională.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Imaginea a fost preluată de pe pagina de Facebook a FC Viitorul. Sursa foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)



Citeşte şi:

Poză de familie
Fiul lui Gică Popescu, în cantonament cu FC Viitorul. Cu cine îl aseamănă Gică Hagi pe Nicolas


Component al Naţionalei României. Pe ce post joacă
Nicolas, fiul lui Gică Popescu, la FC Viitorul!





 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii