Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul, lămuriri în scandalul transferurilor „Nu am colaborat cu fonduri de investiţii sau cu organizaţii de acest gen“

ro

16 Feb, 2016 00:00 2029 Marime text


Oficialii FC Viitorul au ţinut să lămurească problema câtorva transferuri şi achiziţii făcute de clubul constănţean asupra cărora a plutit, prin intermediul unor articole de presă, o umbră de îndoială în ce priveşte respectarea regulamentelor internaţionale.  

Într-un comunicat de presă, FC Viitorul a făcut referire la transferul în străinătate al lui Cristian Manea, la acordul cu Fiorentina pentru Ianis Hagi şi la cazurile Nemanja Radonjic şi Fabrice Essono Olinga. Echipa constănţeană face precizări cu privire la documentele de transfer internaţional şi infirmă că ar colabora cu fonduri de investiţii sau cu organizaţii de acest gen.
 
Reprezentanţii Viitorului spun că afirmaţiile din ultima vreme din unele articole „sunt simple speculaţii şi concluzii hazardate ale autorilor“, la care clubul constănţean oferă „răspunsuri veridice şi lămuritoare“. „Fotbal Club Viitorul SA este o societate pe acţiuni, cu un capital social de peste 7 milioane de euro, care îşi plăteşte fără întârziere salariile către angajaţi şi datoriile fiscale către statul român. Societatea noastră, la fel ca toate cluburile de fotbal din întreaga lume, colaborează cu diverse persoane fizice şi juridice, cluburi de fotbal, societăţi şi agenţi de jucători, atât din ţară, cât şi din străinătate. Până în prezent, clubul nostru nu a avut nicio colaborare cu fonduri de investiţii sau organizaţii de acest gen. Transferul unui jucător de la un club la altul se realizează printr-un contract încheiat de părţi, iar de cele mai multe ori, părţile convin să păstreze confidenţiale anumite clauze“, se arată în comunicat.

Documente comunicate prin sistemul TMS

„Documentele de transfer internaţional încheiate de clubul nostru au fost comunicate FIFA, prin intermediul sistemului de transfer on-line (TMS), Federaţiei Române de Fotbal, în cadrul procesului de licenţiere, instituţiilor bancare, precum şi altor instituţii, atunci când s-au solicitat astfel de documente. În concluzie, Fotbal Club Viitorul SA nu a făcut publice anumite clauze legate de transferul unor jucători pentru că a respectat clauzele de confidenţialitate, şi nu din motivele sugerate de autorii articolelor“, se precizează în comunicat.

Acord cu Apollon pentru Cristian Manea

În ce priveşte transferul jucătorului Ciprian Manea, Fotbal Club Viitorul SA arată că, în luna iunie 2014, a încheiat un acord de transfer cu clubul cipriot Apollon Football (Public) Ltd., iar părţile s-au înţeles ca jucătorul să continue activitatea fotbalistică la clubul constănţean, până la împlinirea vârstei de 18 ani. „Subliniem faptul că transferul jucătorului Manea Cristian s-a făcut către un club sportiv, şi nu către un fond de jucători sau o firmă off-shore, aşa cum se afirmă tendenţios în articolele menţionate. Ca o confirmare a afirmaţiilor noastre este şi faptul că transferul lui Manea, ca şi celelalte transferuri internaţionale, s-a efectuat prin sistemul TMS implementat de FIFA, sistem ce nu permite decât transferuri între cluburi sportive.
 

Apollon Football (Public) Ltd. este un club de tradiţie din prima ligă din Cipru, şi nu un fond de jucători, aşa cum se sugerează în articolele publicate. Despre transferul jucătorului s-au făcut mai multe speculaţii în presă, menţionându-se numele mai multor echipe unde ar fi fost transferat, însă Fotbal Club Viitorul SA nu a confirmat niciodată, în mod oficial, aceste speculaţii“, punctează oficialii Viitorului.

Fiorentina are prima opţiune pentru Ianis Hagi

Despre Nemanja Radonjic, Fabrice Essono Olinga şi Ianis Hagi se precizează: „Jucătorul Nemanja Radonjic a fost legitimat de clubul nostru după ce fusese remarcat la una dintre ediţiile turneului «Cupa Stelelor Estului», organizat la Constanţa. După o scurtă perioadă de la legitimare, jucătorul a decis să plece de la club şi, în ciuda eforturilor depuse de noi, a refuzat sa se mai întoarcă în România. Toţi jucătorii pe care i-am transferat la Fotbal Club Viitorul SA au fost aduşi numai cu scopul de a beneficia de performanţele sportive ale acestora, iar în momentul în care acest lucru nu s-a mai putut realiza, din diverse motive, am ales să încetăm cât mai repede posibil raporturile de colaborare.
 
Jucătorul Fabrice Essono Olinga a fost propus clubului nostru de un agent de jucători cu care colaborăm de mai mulţi ani şi a fost dorit de staff-ul tehnic, însă, fiind extracomunitar, nu a putut fi legitimat in timp util, în perioada de transferuri din februarie 2015. Clubul Fiorentina a încheiat cu noi, în anul 2014, un acord prin care deţine prima opţiune de transfer pentru jucătorul Ianis Hagi“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii