Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul joacă la Ovidiu cu Astra Neluţ Roşu - „În fiecare zi, ne gândim ce frumos ar fi să ieşim campioni“

ro

29 Apr, 2017 00:00 4109 Marime text
Cu trei etape înaintea finalului Ligii 1, FC Viitorul se află în continuare în cursa pentru titlul de campioană. Echipa lui Gică Hagi e pe locul doi în clasament, la trei puncte în spatele FCSB, iar în runda a opta, primele două clasate evoluează astfel: FC Viitorul - Astra Giurgiu şi Dinamo - FCSB.
 
FC Viitorul speră să învingă campioana Astra (sâmbătă, cu începere de la ora 20.30) şi să beneficieze de un rezultat favorabil în cealaltă partidă (care se joacă luni, 1 mai, de la aceeaşi oră), astfel încât formaţia constănţeană să se apropie sau chiar să egaleze la puncte liderul. A treia partidă a rundei, CFR Cluj - CSU Craiova, se dispută duminică, 30 aprilie, de la ora 20.30. Înaintea etapei, clasamentul este următorul: 1. FCSB - 38p, 2. FC Viitorul - 35p, 3. Dinamo - 33p, 4. CFR Cluj - 33p, 5. CSU Craiova - 28p, 6. Astra Giurgiu - 26p.

„Astra te poate lovi oricând“

Managerul tehnic al FC Viitorul, Gică Hagi, a declarat că formaţia constănţeană are nevoie de un rezultat foarte bun cu Astra, prin care să se menţină în luptă pentru locurile unu - doi. „Trebuie să creştem în joc faţă de ultimul meci, sub toate aspectele, pentru că întâlnim un adversar foarte bun pe recuperare şi contraatac. Şi pe atac poziţional, Astra are jucători extraordinari, care pot face diferenţa. E un adversar foarte periculos, experimentat, speculant şi cu ştiinţa jocului. Te poate lovi oricând. Trebuie să facem un joc complet, să avem parametri foarte buni, ca să putem aspira la un rezultat pozitiv. Trebuie să fim foarte atenţi 90 de minute“, a spus Hagi, care crede că va fi un joc frumos. „Suporterii să vină să se bucure de fotbal. Campionatul încă se joacă, dar FCSB depinde numai de rezultatele ei. Noi, celelalte, nu mai putem greşi, FCSB o mai poate face o dată, acesta e avantajul ei“.

Sunt preocupaţi doar de joc

Gică Hagi este de părere că, pe acest final de campionat, totul trebuie să se decidă pe teren, iar cine-i mai bun să se impună. „Se vorbesc multe, dar eu sunt un tip căruia îi place să facă lucrurile pe teren. Nu sunt făcut să vorbesc can-can-uri. Nu vreau să intru în nicio polemică. E sfârşit de campionat, e o luptă, fiecare vrea să câştige, să ajungă în Liga Campionilor. Totul trebuie să se decidă pe teren. Cine-i mai bun să se impună. Fiecare echipă trebuie să joace pentru ea. Ca să ajungem cei mai buni, trebuie să arătăm pe teren că suntem puternici. Noi suntem preocupaţi doar de joc. Am reuşit un sezon extraordinar şi suntem mândri de toată munca din acest an. Ne luptăm şi încercăm imposibilul. Dacă vom putea, bine, dacă nu, asta e. Ştim că întâlnim echipe mult mai bune ca noi. E foarte greu să faci rezultate cu ele“, a punctat Hagi.

Golurile lui Ţucudean

FC Viitorul nu va putea conta contra Astrei pe închizătorul Dragoş Nedelcu, accidentat, iar fundaşii Sorin Rădoi şi Robert Hodorogea sunt incerţi. Gică Hagi se bucură însă că noua achiziţie, atacantul George Ţucudean, punctează. „Ne ajută când apelăm la el, e un jucător cu experienţă. Încercăm să exploatăm cât mai mult specificul său de atacant. E un lucru bun că avem o variantă în plus. În atac, stăm bine, nu avem probleme. Sperăm să găsim şi la mijloc soluţii importante, iar în apărare să jucăm exact“, a precizat Gică Hagi.

Nu vor putea să ne dărâme“ 

„Vom avea meci greu cu Astra, o echipă cu experienţă şi cu un antrenor ambiţios. Va veni să învingă. Când câştigăm, se spune că adversarii ne-au dat meciul, când pierdem, se zice că am dat meciul. Aşa se întâmplă la noi tot timpul. Asta e lumea din fotbalul românesc, trebuie să ne aşteptăm ca în fiecare zi să apară ceva să încerce să ne dărâme, dar nu vor putea. Toată echipa a jucat bine cu FCSB, am evoluat la rezultat. Bine că nu am pierdut, iar lupta la titlu se menţine vie. Luăm fiecare meci în parte şi vom vedea pe ce loc ne vom clasa la final“, a declarat portarul Victor Râmniceanu.

Şanse bune de a produce surpriza

„E o senzaţie foarte frumoasă pe care o avem în campionat. În fiecare zi ne gândim că ne putem îndeplini un vis şi ce frumos ar fi să devenim campioni. Până atunci însă, avem meci cu Astra. Dacă ne impunem, dobândim şanse mari la titlu, având apoi un program în care putem realiza punctaj maxim. În primul rând, trebuie să ne gândim la ce vom face noi, nu la ce face FCSB. Avem o şansă foarte mare de a produce o surpriză în Liga 1. La Viitorul am venit cu gândul de a mă integra cât mai repede în grup şi de a câştiga campionatul. Mai avem câteva meciuri în care trebuie să demonstrăm că merităm să câştigăm campionatul. De când a început turneul play-off, senzaţia mea a fost că titlul se va decide în ultima etapă. Se vede în jocul nostru că ne lipseşte Nedelcu. Sperăm să revină cât mai curând“, a spus şi mijlocaşul Neluţ Roşu.
 
Sursa foto: fcviitorul.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii