Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul joacă astăzi cu Steaua la Ovidiu Gică Hagi - „Nu suntem favoriţi, dar ne simţim puternici“

ro

14 Dec, 2015 00:00 2604 Marime text


Vicelidera Ligii 1, FC Viitorul, şi campioana Steaua Bucureşti se întâlnesc în această seară în primul meci dintre cele două partide directe care vor avea loc în această săptămână la Ovidiu
 
Arena centrală a Academiei Hagi, de la Ovidiu, găzduieşte, diseară, de la ora 20.30 (în direct la Digi Sport, Dolce Sport şi Look TV), disputa din Liga 1 FC Viitorul - Steaua, contând pentru etapa a 22-a a campionatului. Gazdele traversează o perioadă foarte bună şi au anunţat că trag la câştigarea campionatului. De cealaltă parte, Steaua nu stă foarte bine în clasament (la pretenţiile care există), dar venirea ca antrenor a lui Laurenţiu Reghecampf a reaprins speranţele în tabăra campionilor.
 
FC Viitorul a strâns 40 de puncte până acum, secondând, la cinci puncte, liderul Astra Giurgiu. Steaua are 34 de puncte şi se află pe locul cinci. „Ne bucurăm că ne aflăm în faţa unui meci foarte mare. Merităm această situaţie, am jucat bine până acum. Avem două partide acasă contra unei echipe puternice, de tradiţie, obişnuită să joace acest gen de confruntări. S-au schimbat lucrurile la ei, iar orice schimbare aduce entuziasm şi energie pozitivă. S-a văzut la meciul cu Craiova că, cel puţin din punctul de vedere al determinării, Steaua a fost mult mai agresivă şi mai disponibilă la efort. Va ieşi un meci frumos, interesant. Şi noi, şi ei vrem să câştigăm. Sperăm să profităm de momentul nostru bun. Vrem să ne impunem principiile şi să câştigăm. Nu suntem favoriţi. Nu putem fi niciodată contra echipelor de tradiţie, care au câştigat campionate şi au jucat în cupele europene. Dar nu ne considerăm inferiori, ci ne simţim puternici şi sper ca acest lucru să se vadă şi pe teren“, a declarat managerul tehnic al Viitorului, Gică Hagi.

„Sperăm să fim mai penetranţi şi mai incisivi“

„Regele“ a dezvăluit că, la o masă de final de an, alături de conducerea Academiei Hagi, colaboratorii săi i-au reproşat, în glumă, faptul că, dintre toate echipele grupării, numai FC Viitorul e pe locul doi, celelalte ocupă prima poziţie. „Sperăm să remediem însă această situaţie până la vară şi să urcăm şi noi“, a râs Hagi, care vrea ca formaţia sa să facă acelaşi meci bun din tur, dar, faţă de acea partidă (câştigată de Steaua cu 1-0), elevii săi să fie mai inspiraţi la finalizare. „Acum e o altă situaţie, jucăm acasă. Vrem să marcăm acum, faţă de tur, unde am suferit în ultimii 30 de metri. Sperăm să fim mai penetranţi şi mai incisivi. Nu ne gândim la declaraţiile Stelei, suntem conectaţi doar la meci. Trebuie să fim mai inspiraţi şi mai iuţi ca ei, ca să-i facem să greşească. Mulţi au remarcat jucători de la noi, Florin Tănase e un fotbalist căutat, dorit. Vedem ce va fi în iarnă. În play-off începe un nou campionat. Noi nu avem nimic de pierdut“, a mai spus Hagi.

Autocare pentru suporteri

Accesul spectatorilor în stadion la meciul de diseară se va face începând cu ora 19.00. FC Viitorul a anunţat că, atât la acest meci, cât şi la cel de joi, din sferturile Cupei României, va asigura autocare tip cursă specială (tur - retur) pentru suporterii care nu au mijloc de transport personal. Traseul va fi Palatul Copiilor (Constanţa) - stadion central Academia Hagi (Ovidiu). Pentru ambele partide, autocarele vor pleca din 15 în 15 minute, începând cu ora 18.30. Ultima cursă va fi la ora 19.45, iar returul suporterilor va fi asigurat imediat după încheierea partidelor.

Cea mai importantă partidă

„Vom avea un meci foarte greu. Întâlnim o echipă montată, care va veni să câştige. Suntem pregătiţi însă. E cea mai importantă partidă a noastră. Sperăm să facem o figură frumoasă, mai ales că vom evolua în faţa unui stadion plin ochi. Pentru mine, e un meci special, dar voi face tot ce depinde de mine să câştig“, a prefaţat disputa de diseară mijlocaşul Viitorului Bănel Nicoliţă. „Va fi un meci frumos, sperăm să ne ridicăm la înălţime. Nu ştiu dacă are importanţă că ne aflăm în faţa Stelei în clasament. Când joci contra acestei echipe, trebuie să fii pregătit sub toate aspectele. Trebuie să evoluezi nu la 100%, ci la 300% capacitate“, a spus şi căpitanul FC Viitorul, Florin Cernat.
 
Sursa foto: Academia Hagi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii