Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul. Incluși în echipa etapei! Gabi Iancu, lider solitar în clasamentul golgeterilor. Vlad Achim, meciul 250 în Liga 1

ro

23 Jun, 2020 12:16 2367 Marime text
 
• În etapa a cincea din play-out, FC Viitorul a învins FC Hermannstadt cu 4-1
 
În echipa ideală a etapei a patra din play-off și a cincea din play-out au fost incluși și doi fotbaliști de la FC Viitorul, mijlocașil Vlad Achim și atacantul Gabrel Iancu, cei care au înscris golurile formației de pe litoral din Victoria, 4-1, cu FC Hermannstadt.

Atât Achim, cât și Iancu au marcat de câte două ori în acea confruntare, jucată la Ovidiu.   

Despre cei doi, pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste s-a scris:

Vlad Alexandru Achim (31 de ani / 19 jocuri) - Aflat la a 250-a prezenţă pe prima scenă, mijlocaşul constănţenilor a făcut cel mai bun meci din acest sezon. A reuşit o dublă şi a participat la multe acţiuni ofensive.

Gabriel Iancu (26 de ani / 22 de jocuri) - A fost jucătorul etapei: două goluri şi o pasă decisivă! Graţie reuşitelor din această rundă, vârful Viitorului a ajuns la 13 goluri şi s-a distanţat în clasamentul marcatorilor.


Echipa ideală este: Niczuly (Sepsi Sf. Gheorghe) - G. Matei (Academica Clinceni), Vinicius (CFR Cluj), Patriche (Academica Clinceni), Fl. Ștefan (Sepsi Sf. Gheorghe) - Căpățână (FC Voluntari), Cicâldău (U Craiova), Vl. Achim (FC Viitorul) - Deac (CFR Cluj), Koljic (U Craiova), G. Iancu (FC Viitorul). Antrenor, Leo Grozavu (Sepsi Sf. Gheorghe).

Nici Vlad Achim și nici Gabi Iancu nu se află însă în fața primei duble la FC Viitorul. Achim a mai punctat de două ori pentru Viitorul într-un meci în sezonul 2015/2016, în succesul din deplasare cu Dinamo, scor 5-1, din 29 august 2015, în timp ce Iancu se află la a treia performanță de acest gen din acest sezon, precedentele fiind cu Dinamo (5-0 în etapa 1) și cu Gaz Mediaș (4-1 în etapa a 9-a). Pentru Vlad Achim a fost un moment cu atât mai special pentru că a disputat meciul 250 în Liga 1!, se arată pe site-ul oficial al FC Viitorul


De altfel, cu cele două goluri reușite în meciul cu Hermannstadt, Gabriel Iancu a ajuns la cota 13 din acest campionat, cu care conduce în clasamentul golgheterilor. Este urmat, cu 11 goluri, de alți doi foști componenți ai Viitorului, Florinel Coman și Denis Alibec!

Tot în meciul cu Hermannstadt, Rivaldinho a bifat jocul 60 în Liga 1, 30 dintre acestea fiind în tricoul FC Viitorul. 

Pentru managerul tehnic al echiei de pe litoral, Gheorghe Hagi, a fost a 100-a victorie în Liga 1, dintre care 92 au fost obținute cu FC Viitorul Constanța!

De asemenea, de la preluarea băncii tehnice de către Gheorghe Hagi, FC Viitorul a înscris 299 de goluri numai în Liga 1!

FC Viitorul a ajuns în acest sezon la 54 de goluri marcate, cu doar două mai puțin decât liderul CFR Cluj (locul 2 în acest clasament).

Sursa foto: FC Viitorul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii