Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul, în sferturile Cupei României Gică Hagi - „De ce să nu ne gândim şi la cucerirea trofeului?”

ro

17 Dec, 2016 00:00 1797 Marime text
FC Viitorul continuă rezultatele importante. După ce, la finele etapei a 19-a, au urcat în fotoliul de lideri ai Ligii 1, elevii lui Gică Hagi s-au calificat şi în sferturile Cupei României

În optimi, FC Viitorul a trecut cu 3-1 (Gabriel Iancu 30, Ionuţ Vână 61, Florin Purece 66), la Ovidiu, de Pandurii Tg. Jiu, gazdele impunându-se lejer. Gorjenii au venit însă fără antrenorul principal, Petre Grigoraş (căruia i-a ţinut locul pe banca tehnică secundul Marian Dinu), şi au trimis în teren o formulă de echipă cu mulţi tineri, în care, dintre titularii obişnuiţi, s-a regăsit un singur jucător.

Managerul tehnic al FC Viitorul, Gică Hagi, a remarcat evoluţia elevilor săi, care au jucat cu seriozitate şi nu şi-au pierdut concentrarea, deşi nu au avut în faţă formula standard a Pandurilor. „A fost un meci la discreţia noastră. Am obţinut o calificare meritată. Am pregătit meciul să fim serioşi şi să facem o partidă foarte bună şi cred că s-a văzut în teren aceasta. Chiar dacă adversarul a venit cu o echipă tânără, noi trebuia să ne respectăm şi să jucăm bine, ca să trecem turul. Îi felicit pe jucători, au fost serioşi. Am încercat să dăm ce am avut mai bun, dar nu ne-a fost foarte uşor. Orice victorie e importantă pentru noi. Mai punem o cărămidă la construcţia noastră, de a avea acea mentalitate de învingător, de a-ţi plăcea să câştigi“, a spus Hagi.

Mai puternici, din iarnă

Pentru acesta, partida cu Pandurii a avut şi rolul de a arăta la lucru şi alţi jucători. Echipe folosită a fost: Buzbuchi - D. Lopez, Hodorogea, Boli (70 Cioablă), Mitache - Cicâldău (70 Stoica), Carp, Casap - Purece, Iancu (63 Neniţă), Vână. Pe banca de rezerve au rămas Tordai - Ciobanu, Mladen şi Ganea. „Chiar dacă unii jucători nu au avut ritmul şi intensitatea care trebuiau, pentru mulţi dintre ei a fost un test reuşit. Obiectivul meu a fost să văd şi fotbalişti noi, care ar putea să rămână alături de noi. Mai avem un meci pe 2016 (n.r. partida de Liga 1 cu FC Botoşani, de la Ovidiu, de luni, 12 decembrie, de la ora 20.30), după care vine vacanţa, iar din iarnă ne vom pregăti să fim şi mai puternici“, a arătat Hagi.

„E mai greu să te menţii acolo sus”

Întrebat dacă FC Viitorul se gândeşte la cucerirea Cupei României, „Regele“ a răspuns: „Asta le-am şi zis în vestiar băieţilor. E o oportunitate. Dacă tot am ajuns pe primul loc în campionat, iar echipa arată bine, de ce să nu ne gândim şi la acest lucru? Am căpătat experienţă. Nu e un obiectiv clar, dar există o posibilitate ca şi noi să câştigăm Cupa României. Iar faptul că am ajuns pe primul loc în Liga 1 ne place, ne simţim bine şi cred că suntem şi puternici. Sperăm să continuăm pe această linie. Sigur, e mai greu să te menţii decât să ajungi acolo sus. Dar am înţeles un lucru, că depinde numai de noi. Tot timpul le-am zis asta băieţilor. Alţii se uită la noi, vor dori toţi să ne bată, dar merităm acest loc“, mai zice Hagi.

Vână poate fi o surpriză

Managerul tehnic al FC Viitorul a arătat că echipa se va întări în iarnă. În ce priveşte vânzările de jucători, uşa e deschisă în continuare, dar trebuie avut în vedere şi postura în care a ajuns formaţia constănţeană. „Din iarnă, trebuie să fim mai puternici. Cu siguranţă, vom face achiziţii. Vor fi însă şi ieşiri, fie că vindem, fie că renunţăm la unii jucători. Noi trăim din asta, producem jucători, suntem formatori, dar ne vom gândi că avem şi o provocare foarte mare în faţă. Nu am închis nicio uşă a transferurilor, e deschisă pentru orice jucător, vom decide dacă vindem sau nu, în funcţie de cât de tentante sunt ofertele. Eu am jucători foarte buni, care sunt curtaţi şi doriţi. Suntem deschişi, dar avem şi noi un obiectiv. Dacă va veni o super-ofertă, o vom gândi, împreună cu jucătorul. În privinţa achiziţiilor, putem fie să aducem jucători, fie să promovăm din Academie. Contra Pandurilor, aţi văzut patru - cinci băieţi noi, care pot apărea la anul la echipa mare. Aţi văzut vreo patru decari în linia de atac. Vână e născut în 1995 şi e foarte talentat. Încă nu are ritmul meciurilor, dar e de perspectivă. A fost în toate loturile naţionale, iar la anul poate fi o surpriză“, a spus Hagi.

Eventuala fuziune cu CSA Steaua, exclusă

Cel mai bun jucător din istoria fotbalului românesc a comentat şi speculaţiile privind o eventuală fuziune între FC Viitorul şi CSA Steaua. „Probabil că mă voi vedea cu Marius Lăcătuş (n.r. antrenorul coordonator al echipei clubului militar) şi vom vorbi, dar nu cum a apărut, cu fuziunea. E normal să apară speculaţii, dar aşa ceva nu stă în picioare. Noi suntem aici la Constanţa, am investit enorm şi rămânem aici. Avem stadionul nostru, baza noastră, nu avem cum să le luăm şi să le mutăm în altă parte. Sper însă ca, într-o zi, să nu mai fiu singur şi să vină şi alţii lângă mine, să fiu mai puternic. În ce mă priveşte, la o eventuală ofertă mă voi gândi de la vară. Am refuzat-o pe ultima, care era fantastică. La jumătatea drumului, nu plec. Din vară, vom vedea. Nu voi lua echipă de pe drum, ci de la începutul anului“, a punctat Hagi.

Un an excepţional

Tehnicianul de 51 de ani a subliniat că grupul său fotbalistic încheie un an „foarte bun, chiar excepţional“. „Am crescut cu echipa mare, ajungând pe primul loc în Liga 1, iar Academia e cea mai bună din România şi joacă în Liga Campionilor, cu şanse mari să meargă în sferturi. Vom avea şi o festivitate frumoasă de final de an. Obiectivul nostru e să ne facem datoria faţă de jucători şi faţă de angajaţi. Vom termina anul aşa cum trebuie faţă de aceştia. Vrem să câştigăm meci de meci, iar dacă am ajuns acolo, în fruntea Ligii 1, ne vom bate. Noi creăm o mentalitate. Pe de altă parte, nu avem ca obiectiv câştigarea campionatului, alţii au presiunea. E o conjunctură favorabilă pentru noi. În momentul de faţă, cele mai puternice echipe sunt Steaua şi Dinamo, ele sunt favorite. Noi, celelalte echipe, avem o şansă grea, de aceea am spus că poate fi o minune să câştigăm campionatul“, a precizat managerul tehnic al FC Viitorul.

A învăţat din greşeli

Antrenorul spune că FC Viitorul a început să-şi impună stilul în teren, „chiar dacă, la Chiajna, în a doua repriză, am scăzut ritmul şi am fost dominaţi, dar am câştigat, era important rezultatul. De acum încolo, el contează pentru noi şi trebuie să ne batem pentru victorie, să câştigăm fiecare meci. În iarna lui 2015, eu am învăţat multe şi nu voi mai face greşelile de anul trecut. Ce am făcut am greşit atunci. Sperăm să învingem şi FC Botoşani. Va fi foarte greu, contra unei echipe puternice şi agresive. Mereu am avut meciuri grele cu ei. Sperăm să terminăm anul foarte bine. Îmi doresc o victorie, să facem un meci foarte bun şi să fim concentraţi. FC Botoşani are şi minusuri, pe care trebuie să le speculăm“, a punctat Gică Hagi.

Nu ar fi contramandat cantonamentul U-23

Federaţia Română de Fotbal a contramandat cantonamentul cu jucători Under-23, dar Gică Hagi spune că el ar fi procedat diferit, în ciuda faptului că mai multe cluburi nu au dorit să-şi lase fotbaliştii convocaţi la această acţiune. „Eu nu aş fi renunţat la acest stagiu, pentru că obiectivul lui era să descopere câţiva jucători pe care să te bazezi în viitor. Ca să găseşti un jucător trebuie să-l ai cu tine, să-l simţi, să-l vezi. Să-l monitorizezi la echipa de club e altceva. Ca să-ţi dai seama de valoarea unui jucător trebuie să-l antrenezi, ca să vezi cât de bun e. În România sunt mulţi jucători interesanţi sub 25 de ani. S-a renunţat foarte uşor la acest stagiu. E inexplicabil să nu vrei să dai jucători la lot. Îi ai tot timpul la club, ce mai contează o săptămână de absenţă? Când a venit prima dată la echipa naţională, Lucescu a luat jucători şi din Divizia B. Aurul echipei naţionale sunt tinerii“, arată Hagi.

Sursa foto: Academia Hagi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii