Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul, debut cu dreptul în preliminariile Europa League. A învins în deplasare Racing FC Union Luxemburg (galerie foto)

ro

12 Jul, 2018 23:00 2586 Marime text
Fosta campioană a României, FC Viitorul, a debutat cu dreptul în sezonul 2018/2019 al cupelor europene.

În această seară, echipa lui Hagi a jucat în deplasare, în prima manșă a turului 1 preliminar al Europa League, cu Racing FC Union Luxemburg, de care a dispus cu 2-0.

Golurile au fost marcate de Drăguș (23) și Ianis Hagi (82, din penalty).

FC Viitorul (manager tehnic, Gică Hagi) a jucat cu: V. Cojocaru - Lima, Țîru, Mladen, De Nooijer (78 Boboc) - Achim, Băluță, Vînă - I. Hagi (cpt.) (86 A. Pitu), Drăguş, Mățan (57 Houri).

Meciul s-a jucat pe stadionul „Josy Barthel“, cel pe care își dispută partidele și selecționata Luxemburgului.

Deşi a avut patru jucători sub 20 de ani în formula de start, toți crescuți şi formați la Academia Gheorghe Hagi, FC Viitorul a fost cea care a trecut de la început la cârma jocului.

Denis Drăguş a deschis scorul cu o execuție rafinată de la 16 metri, lob peste portarul Ruffier.

Repriza secundă a fost dominată categoric de Viitorul, care a irosit multe situații de a se desprinde pe tabelă, prin Ianis Hagi, Houri sau Drăguş.

Ultimul a fost faultat în careu în minutul 80, iar Ianis a transformat cu siguranță lovitura de la 11 metri, stabilind scorul final.

Returul se va disputa la Ovidiu, joi, 19 iulie, însă, în urma acestei victorii, FC Viitorul e ca și calificată în turul doi preliminar al Europa League.

Dacă va elimina echipa luxemburgheză, FC Viitorul va întâlni apoi formația Vitesse (Olanda), primul meci al dublei manșe urmând să aibă loc la Ovidiu, la 26 iulie, iar returul în Olanda, la 2 august. 

Sursa foto: FC Viitorul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii