Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul - CFR Cluj, meciul meciurilor, sâmbătă, la Ovidiu Gică Hagi - „Să devenim campioni ar fi incredibil. O minune!“

ro

10 May, 2017 00:00 2558 Marime text
Tânăra echipă a FC Viitorul e foarte aproape de o mare performanţă, cucerirea titlului de campioană a României. La cine va merge trofeul vom afla sâmbătă seară
 
În etapa a zecea a turneului play-off din Liga 1, ultima a campionatului, se va stabili echipa câştigătoare a întrecerii. Au rămas în cursă trei echipe, FCSB, FC Viitorul şi Dinamo, iar echipa lui Gică Hagi are prima şansă. Cu o victorie în meciul de sâmbătă, 13 mai, de la Ovidiu, contra lui CFR Cluj, formaţia de pe litoral îşi asigură titlul, indiferent de rezultatele pe care le vor înregistra FCSB şi Dinamo.
 
Toate cele trei partide din ultima etapă se vor juca sâmbătă, de la ora 20.00: FC Viitorul - CFR Cluj, Dinamo - Astra Giurgiu şi FCSB - CSU Craiova. Înaintea acestor meciuri, clasamentul se prezintă astfel: 1. FCSB - 41p, 2. FC Viitorul - 41p, 3. Dinamo - 39p, 4. CFR Cluj - 33p, 5. CSU Craiova - 31p, 6. Astra Giurgiu - 26p.
 
„La începutul campionatului, nu credeam că vom ajunge aici, dar în campionatul regular, am ajuns pe primul loc, pe merit. Şi în play-off suntem sus, pentru că, la fel, avem merite. Sunt fericit de echipa mea şi de tot ce am făcut. Sperăm ca şi în ultima etapă să putem câştiga. Să devenim campioni ar fi un lucru incredibil. Dar nu putem ascunde că există şi presiune şi vom vedea cum gestionăm lucrurile. E sfârşit de campionat, avem şi noi probleme de lot. Ne confruntăm cu accidentări, iar unii jucători nu mai au prospeţimea de dinainte de play-off“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.

Vor juca în cupele europene

„Regele“ ştie că partida cu CFR Cluj va fi una dificilă, dar elevii săi se vor mobiliza să o câştige. Dacă, însă, în urma rezultatelor din ultima rundă, FC Viitorul nu va câştiga campionatul, nu va fi nicio tragedie, oricum puştii lui Hagi au avut un an de succes, care le va aduce şi evoluţia în cupele europene. „CFR e greu de bătut, joacă bine afară. Dacă vom câştiga titlul, va fi o minune în România, dacă nu, oricum ştim că vom participa în cupele europene şi vom reprezenta România. Până la meciul de sâmbătă, trebuie să refacem jucătorii fizic şi mental. Sperăm să câştigăm, e meci acasă, chiar dacă e dificil. Trebuie să fim inspiraţi, inteligenţi şi să jucăm mai bine ca adversarul“, a spus Gică Hagi.

„E enorm ce am reuşit“

Managerul tehnic al FC Viitorul arată că munca puternică, serioasă şi profesionistă de la club a dat roade, aducând respectul tuturor. „Sunt deja oameni care ne felicită, care ne respectă şi ne apreciază. Echipa mea nu-i obişnuită cu presiunea acestor meciuri pentru titlu, dar văd că mergem şi o facem bine. Putem ajunge şi pe locul trei la final, dar succesul clubului nostru deja e asigurat. E enorm ce am reuşit, să participăm în cupele europene, alături de marile echipe ale campionatului. Puneţi-ne lângă ele, Steaua şi Dinamo! Sperăm să facem rezultate şi în cupele europene. E un an de succes al nostru. Am folosit mulţi tineri pe parcursul campionatului, acesta e proiectul FC Viitorul“, a precizat Hagi.

Cea mai mică medie de vârstă

Faptul că CSU Craiova a decis să folosească cu FC Viitorul o echipă cu mai mulţi tineri şi fotbalişti care au jucat mai puţin în ultimul timp a atras criticile contracandidatelor la titlu ale echipei constănţene. Gică Hagi a comentat: „Nu face eu lotul Craiovei, nu sunt preocupat de acest aspect. Nea Gigi (n.r. antrenorul Gigi Mulţescu) şi cei care conduc destinele clubului ştiu ce jucători să bage şi ce îşi planifică. Eu sunt cu ale mele. Nouă ne trebuia victorie, am încercat să o obţinem, am obţinut-o şi suntem fericiţi. La un moment dat, am avut în teren trei jucători de 1998. Oricine e liber să spună ce vrea. În meciul pe care l-a câştigat la Ovidiu, Craiova a folosit şi jucători născuţi în anii 2001, 2000 şi 1997. Iar Viitorul are cea mai mică medie de vârstă din campionat. Am muncit, am luptat pentru victorii şi am confirmat şi în turneul play-off. Arătăm că suntem şi valoroşi. Dacă o echipă de 21 şi ceva de ani e pe primul loc înseamnă că are o academie bună, în care se lucrează bine, aşa cum şi Ajax a câştigat cu Lyon în Europa, cu o medie de vârstă ca a noastră. În România trebuie să se aprecieze ce facem noi la club şi în academie“.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii