Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul are meci de Liga 1 la Ovidiu Gică Hagi - „Avem multe posibilităţi de a ne alimenta din interior” (galerie foto)

ro

29 Oct, 2016 00:00 1344 Marime text

După victoria din Cupa României, 4-0 cu CS Baloteşti la Ovidiu, FC Viitorul rămâne în propriul fief şi pentru următorul meci oficial, cu FC Voluntari, contând pentru etapa a 14-a a Ligii 1. Meciul a fost programat luni, 31 octombrie, de la ora 18.00, pe stadionul central al Academiei Hagi. 
 
În clasament, FC Viitorul se află pe locul trei, cu 23 de puncte, în vreme ce FC Voluntari, cu 15 puncte, ocupă o poziţie din partea secundă a clasamentului. Biletele de acces în stadion au următoarele preţuri: 40 de lei - la tribuna 0, 30 de lei - la tribuna I, 20 de lei - la tribuna a II-a, 10 lei - la peluze. O singură persoană poate achiziţiona maximum patru bilete. Biletele sunt disponibile prin reţeaua Eventim (online pe www.eventim.ro) şi în magazinele partenere. Până luni nu se vor comercializa bilete de acces la casele de bilete amenajate, aşa cum a fost pe parcursul sezonului competiţional precedent. Online, pe site-ul Eventim, spectatorii vor putea achiziţiona şi bilete electronice, prin tehnologia print@home. Acestea se tipăresc de către cumpărători şi vor fi validate prin scanare la intrare. Luni se vor deschide două case de bilete la stadionul central, în intervalul orar 14.00 - 19.00.

Transport pentru fanii din Constanţa


Şi la meciul FC Viitorul - FC Voluntari gazdele vor asigura suporterilor care nu au mijloc de transport personal autocar tip cursă specială (tur - retur), cu itinerarul Palatul Copiilor (Constanţa) - Stadion Central Academia Hagi (Ovidiu). Autocarul va pleca luni, începând cu ora 17.00, de la Palatul Copiilor Constanţa. Returul va fi asigurat imediat după încheierea meciului.

„Lucrurile au mers destul de bine”


Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, s-a declarat mulţumit de victoria din Cupă cu echipa din Liga a 2-a CS Baloteşti. „Scopul era să trecem turul. Am întâlnit o divizionară secundă bună, cu experienţă. Al doilea nostru obiectiv a fost să testăm anumiţi jucători de la echipa a doua, care să aibă şi ei un meci cu presiune. Lucrurile au mers destul de bine. Poate fi şi mai bine, dar partea pozitivă e că avem soluţii, de la jucătorii noştri proprii. A debutat şi Kilyen, ca fundaş dreapta, şi a făcut-o foarte bine. E un jucător interesant, născut în 1998, polivalent. A jucat bine şi Bogdan Vasile. Avem multe posibilităţi de a ne alimenta din interior. Am 40 de copii născuţi între 1994 şi 1999, dintre care 11 sunt foarte buni. Am de unde să aleg, le dau meciuri, sunt lângă ei. Îi creştem. Să sperăm că miercuri, cu FC Zurich, în Liga Campionilor pentru tineret, vom face un meci foarte bun. Muncim pe multe fronturi, dar e bine. E o dinamică bună, care place, pentru că trebuie să joci mult“, a spus Hagi.

Nimely poate deveni o opţiune ca atacant central


Golurile meciului cu CS Baloteşti au fost marcate de Hodorogea (15), Nimely (23, 35) şi Vână (79). Tehnicianul Viitorului a remarcat şi evoluţia lui Nimely ca vârf de careu. „Nimely poate deveni o opţiune ca atacant central. El nu e un nouar, a jucat al doilea vârf, iar noi l-am băgat până acum în banda stângă. În careu, e periculos, simte golul. E şi Iancu. Avem opţiuni. În plus, revin Purece şi Ganea. Nu avem obiectiv să obţinem Cupa României. Vrem să câştigăm fiecare meci în parte şi vom vedea ce va fi. Noi n-avem presiune şi ne merge bine. Nu am preferinţe pentru următorul adversar în Cupă. Ne batem de la egal la egal cu oricine. Acum, cel mai important meci e cu cel cu Voluntari, de luni“, a mai spus Hagi.

„E uşor să promovez jucători”


Cel mai bun jucător din istoria fotbalului românesc s-a referit din nou la sprijinul pe care trebuie să-l primească pe plan intern sportul şi fotbalul în general. Trebuie să umblăm foarte mult la Liga a 2-a şi a 3-a (care formează jucători pentru primul eşalon) şi la centrele de copii şi juniori. Trebuie reorganizare şi sprijin financiar. Stâlpii fotbalului românesc sunt formatori de jucători. Dacă nu va exista sprijin, vom ajunge tot mai jos şi vom trăi numai prin echipa mare. Nu e întâmplător nimic. Toţi au presiunea rezultatului, de aceea mulţi dintre antrenori nu au curaj. Eu, cum nu am presiunea conducerii, am curaj şi fac ce vreau. Iar atunci e uşor să promovez jucători, să le dau spaţiu tuturor. Conducerea mea e mereu cu mine. Gândim la fel. Generaţiei mele îi e greu să accepte că alţii sunt mai buni ca noi. Există potenţial ca noi să fim depăşiţi, în maximum cinci - şase ani. Sportul şi fotbalul trebuie să fie priorităţi de interes naţional. Altfel, va fi foarte greu, ne vom zbate de azi pe mâine“, a punctat Gică Hagi.

Sursa foto: Facebook (Academia de Fotbal Gheorghe Hagi)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii