Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul a urcat pe locul 1 în Liga 1, învingând CSU Craiova cu opt jucători crescuţi în propria Academie

ro

05 Dec, 2016 00:00 1682 Marime text
Victoria de sâmbătă seară a FC Viitorul, din etapa a 19-a a Ligii 1, 2-0 (Chiţu 5, Hodorogea 36) la Ovidiu cu CSU Craiova, i-a urcat pe elevii lui Gică Hagi pe locul întâi în clasament, depăşind cu două puncte (36 - 34) Steaua, înainte ca aceasta să joace, aseară, cu Pandurii Tg. Jiu. Victoria cu 3-1 a Stelei a urcat însă vicecampioana în fotoliul de lider, la un punct (37-36) în faţa Viitorului.
 
Succesul contra craiovenilor are dublă însemnătate pentru FC Viitorul. Pe lângă faptul că i-a adus formaţiei prima poziţie în Liga 1 (chiar dacă pentru o zi), a fost obţinută cu opt jucători crescuţi şi promovaţi din propria Academie! Astfel, Viitorul a început meciul cu Romario Benzar, Bogdan Țâru, Robert Hodorogea, Aurelian Chiţu, Răzvan Marin şi Alexandru Cicâldău în primul 11, iar pe parcurs au mai intrat pe teren alţi doi jucători din Academie: Dragoş Nedelcu şi Gabriel Iancu. În plus, pe banca de rezerve au rămas alţi doi fotbalişti crescuţi în propria pepinieră Alexandru Buzbuchi şi Ionuţ Vână.

„Ştiam că va fi un meci cu de toate”

Echipa FC Viitorul a fost: Râmniceanu - Benzar, Ţâru, Boli, Cr. Ganea - Hodorogea, R. Marin, Carp (56 Nedelcu) - A. Chiţu, Nimely (78 G. Iancu), Cicâldău (84 Purece). CSU Craiova (antrenor, Gigi Mulţescu) a folosit fotbaliştii: Calancea - Briceag, Kelic, Acka (46 Kay), Vătăjelu - Mateiu (46 Bancu), Zlatinski, Vagenin - Ivan, Rocha (78 Rambe), Băluţă. „Ştiam că va fi un meci cu de toate, că aşa sunt partidele importante. S-au întâlnit două echipe tinere, frumoase şi foarte bune. Cred că noi am câştigat partida graţie unei strategii superioare. Am jucat mult mai bine. Îmi felicit echipa, care a făcut un meci extraordinar, chiar dacă majoritatea mijlocaşilor erau obosiţi. Dar apărătorii şi atacanţii au jucat excelent“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.

Care a fost cheia partidei

„Regele“ este bucuros că echipa sa şi-a luat revanşa pentru înfrângerea de la Craiova. „Am câştigat meciul la duelurile individuale. Ne-am adjudecat lupta cu atacanţii Craiovei, care sunt foarte periculoşi. De cealaltă parte, oamenii noştri ofensivi au fost mai buni ca adversarii direcţi. Chiţu a jucat foarte bine, Cicâldău a creat mult, Nimely a câştigat dueluri şi ne-a dat adâncime. Ne-am luat revanşa faţă de meciul tur. Sunt foarte fericit că am câştigat duelul tactic. Am fost mai inteligenţi ca ei. Ne-am văzut de joc şi ne-am luptat. Nu le-am dat timp şi spaţiu să gândească, iar lucrurile s-au complicat pentru ei. Am meritat victoria, cum meritam să câştigăm şi cu Steaua“, a spus Hagi.

„Am ieşit extraordinar din trei meciuri importante“ 

Antrenorul Viitorului remarcă şi faptul că echipa sa se descurcă foarte bine atunci când joacă din trei în trei zile. „Vreau să creez o mentalitate de învingător, la fiecare meci să mergem la trei puncte. Am ieşit extraordinar din trei meciuri importante. Cred că suntem echipa cea mai bună din ultimii doi ani când se joacă din trei în trei zile. Asta înseamnă că sunt şi eu antrenor. Am învăţat, ştiu nişte lucruri. Când vom face 46 de puncte, ca anul trecut, atunci vom fi în play-off, până atunci mai avem de acumulat puncte. Noi nu suntem o echipă mare, ci una tânără, în formare, şi s-au văzut multe lucruri în fotbal“, a punctat Hagi. Victoria cu CSU Craiova a fost a 11-a a FC Viitorul în 19 partide de campionat. În etapa viitoare, constănţenii joacă în deplasare contra Concordiei Chiajna, luni, 12 decembrie, de la ora 20.30.

Sursa foto: lpf.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii