Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul a trecut lejer de CSM Şcolar Reşiţa în Cupa României. Meci cu şase goluri

ro

25 Oct, 2017 16:52 3126 Marime text
Campioana en-titre a României, FC Viitorul, aflată actualmente pe locul şase în Liga 1, a învins fără probleme, astăzi, în 16-imile de finală ale Cupei României, CSM Şcolar Reşita (echipă clasată pe poziţia a patra în seria a patra a Ligii a 3-a).

Disputată, la Reșița, în fața a aproximativ 1500 de spectatori, partida a fost la discreția FC Viitorul, care s-a impus cu 4-2 (3-0). Gică Hagi, managerul tehnic al echiupei oaspete a folosit o echipă extrem de tânără.

Aflat la debut în tricoul Viitorului, Cristi Ene a înscris repede o dublă în minutele 5 (finalizare plasată din apropiere) și 7 (șut la colțul lung din 10m). Alex Mățan a urcat rapid avantajul constănțenilor la 3-0 în minutul 13, printr-o scăriță spectaculoasă din interiorul careului.

A rămas 3-0 la pauză, însă constănțenii și-au continuat forcing-ul și în partea a doua. Ionuț Vînă a urcat avantajul elevilor lui Gheorghe Hagi la 4-0 în minutul 64, punctând cu capul din careului mic în urma unei centrări venite de la C. Ene.

Scorul final avea să fie 4-2, pentru că gazdele au înscris pe final în două rânduri prin Cristian Costin (85) și Alin Liuba, din penalty (90).

La FC Viitorul au debutat patru jucători: Cristi Ene (20 ani), Tiberiu Căpușă (19 ani), Roberto Mălăele (14 ani) și Robert Neciu (18 ani), toți cei patru fiind crescuți în Academia de Fotbal Gheorghe Hagi. Ene și Căpușă au fost titulari și au fost integraliști, în timp ce Mălăele a intrat pe teren în minutul 66, iar Neciu a evoluat în ultimele 15 minute.

În urma acestui rezultat, FC Viitorul s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României, programate în intervalul 28-30 noiembrie 2017.

Au evoluat formațiile:

CSM Școlar Reșița (antrenor Daniel Oprița): Zimmermann - Iova, Bactăr, Dulap, Liuba - Poiană (75 Costin), Vaștag - Szijj (61 Ponoran), Keita (46 Bloju), Negoescu - Himcinschi. Rezerve neutilizate: Petruț - Beloescu, Săndescu, Doda.

FC Viitorul (manager tehnic Gheorghe Hagi): Tordai - Căpușă, Ghiță, Horj (75 Neciu), De Nooijer - Ciobanu, Kofi, Vînă (66 Mălăele) - Mățan (58 Gavra), Cioablă, C. Ene. Rezerve neutilizate: Buzbuchi - Hodorogea, Boboc, Băluță.

Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii