Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul a răpus, în sfârşit, Steaua şi e lider în Liga 1 Gică Hagi - „Totul are o limită. Ne batem la campionat!“ (galerie foto+video)

ro

20 Mar, 2017 00:00 2818 Marime text
FC Viitorul a pus capăt sâmbătă seară îndelungatei perioade de secetă din meciurile oficiale cu Steaua, care câştigase precedentele 11 confruntări directe.
 
Echipa lui Gică Hagi a jucat cu Steaua la Ovidiu, în etapa a doua a turneului play-off, şi s-a impus cu 3-1, la un moment dat conducând cu 3-0! Oaspeţii au evoluat din minutul 17 în inferioritate numerică (după ce Tamaş a primit roşu direct), iar „Regele“ şi puştii săi nu au lăsat să le scape prilejul de a o bate, în sfârşit, pe Steaua. Copiii Viitorului au marcat goluri frumoase, iar în minutul 41, la 0-0, au beneficiat de un penalty clar, care nu le-a fost acordat însă.
 
Graţie acestei victorii, echipa constănţeană a urcat pe locul întâi în clasamentul turneului play-off, la trei puncte (30 - 27) în faţa Stelei. Golurile au fost marcate de Florinel Coman (46 - din careu, la centrarea lui Benzar), Vlad Morar (56 - a trimis în poartă aproape de pe linia de fund), Carlo Casap (75 - cu un şut din afara careului), respectiv Denis Alibec (80 - din lovitură liberă). Morar, care a sărbătorit reuşita sa într-un mod original, lăsându-şi şortul în jos, a recunoscut însă că el a intenţionat să centreze, însă frumuseţea golului rămâne. În prelungiri, Chiţu a scăpat singur cu portarul Niţă, însă a tras în el, ratând ocazia de a face 4-1.

Pregătiţi de bătălia pentru titlu

FC Viitorul (manager tehnic, Gheorghe Hagi) a jucat cu: Râmniceanu - Benzar, Ţâru, Boli, Cr. Ganea - N. Roşu (46 Casap), Nedelcu, Vână (46 Vl. Morar) - Purece (65 Hodorogea), A. Chiţu, Fl. Coman. Steaua (antrenor, Laurenţiu Reghecampf) i-a avut în teren pe: Niţă - Enache, Bălaşa, Tamaş, Momcilovic - Pintilii, Muniru (51 Moke) - Jakolis (58 Gnohere), Ov. Popescu, Tănase (51 De Amorim) - Alibec. Partida s-a jucat cu casa închisă.
 
„Sunt super-fericit. Tot ce v-am zis înainte de meci s-a întâmplat. Cred că suntem pregătiţi pentru lupta de a câştiga campionatul. Am obţinut o victorie importantă, mare, contra unui adversar cu care am avut mereu probleme în ultimul timp. Dar am demonstrat că totul are o limită. În seara aceasta (n.r. sâmbătă seară), s-a îndeplinit ce mi-a spus Valeriu Argăseală acum doi ani. Am pierdut cu 1-4 în Ghencea, iar oficialul stelist mi-a zis că, în doi ani, îi vom nimici. Eram supărat foc atunci, că jucasem bine şi pierdusem. Echipa a arătat că poate şi că merită. Facem un an foarte bun şi am crescut“, a declarat Hagi.

Apărare şi închizător de nota zece

„Regele“ este de părere că secretul victoriei FC Viitorul a stat în evoluţia foarte bună a apărării şi a închizătorului Dragoş Nedelcu. „Stoperii Ţâru şi Boli au făcut un meci fantastic, Benzar şi Ganea au împins jocul, iar Nedelcu a distribuit mingi foarte bune. Echipa arată bine. Am o apărare foarte bună, un închizător excelent şi atacanţi talentaţi. Astăzi (n.r. sâmbătă) mi-au plăcut foarte mult apărarea şi mijlocaşul central. Acolo a fost secretul meciului. În prima repriză, am greşit atacând pe centru. Trebuia să o facem pe flancuri, aşa cum am procedat în partea secundă. Interii vor juca mult mai bine pe parcurs. Avem soluţii şi devenim periculoşi. E ceva fantastic. În vară, ne gândeam să rămânem în prima ligă, acum ne batem la campionat“, a mai spus managerul tehnic al FC Viitorul.

Război psihologic

Înainte de meci, Hagi a folosit o armă psihologică, spunând că speră să aibă şi FC Viitorul noroc, iar unul dintre cei mai buni oameni ai Stelei, Niţă, care jucase foarte bine în ultimele meciuri directe, să greşească. Ceea ce s-a şi întâmplat, portarul comiţând erori la golurile lui Morar şi Casap! „Presiunea era totală pe noi, prin tot ce s-a întâmplat în ultimii ani. Trebuia să arunc şi eu o bombă la ei acolo, să creez presiune. A fost o strategie foarte bună. M-am dus punctual pe un jucător important pentru ei în ultimele şase meciuri directe. Trebuia să facă şi el o greşeală. A doua zi, Gigi Becali mi-a dat mesaj şi mi-a spus: «Stai liniştit, că Niţă nu va greşi». Deci deja o gândea. Erau liniştiţi, dar le-am creat o presiune“, a dezvăluit Hagi.

Puterea Viitorului

Pentru „Rege“, victoria de sâmbătă contra Stelei e cea mai frumoasă, „dar e numai o victorie“. „E bucurie mare, dar lupta de-abia acum începe. Am arătat că suntem puternici. Toată lumea mi-a zis înainte de meci că e bine să avem noroc. Eu nu ştiu ce înseamnă acesta. E doar la ziua de naştere, odată pe an. În fotbal vorbim de şansă. Ne-am construit această şansă, iar jocul ne-a dus la un rezultat bun. Eu nu cred în noroc, e doar o dată, când te-ai născut şi toată lumea îţi aduce cadouri. Jucând foarte bine, oportunitatea vine. De acum încolo, trebuie să arătăm că putem fi campioni. Vom promova şi în continuare tineri. E atuul nostru faţă de celelalte echipe. Puterea noastră. Avem în casă copii foarte buni, în care am investit şapte ani. Sunt alţii care bat la uşă. Nu avem nicio problemă că mâine pleacă Coman sau Casap sau oricare altul. Ştim să acoperim golul lăsat“, a mai spus Hagi.

„Uitaţi de toate poveştile!“

Seria lungă de victorii consecutive ale Stelei contra FC Viitorul a născut şi multe speculaţii. „Fiecare e liber să zică ce vrea, doar suntem în fotbal. Exclus la mine aşa ceva, din mentalitatea pe care o am. Acest lucru i l-am adus şi echipei. Uitaţi de toate poveştile, că Hagi s-ar putea preta la aşa ceva. Eu sunt un tip serios şi îmi place să câştig. M-am născut să câştig. Mă simt puternic şi îmi doresc să fiu cel mai bun“, a mai spus „Regele. În etapa viitoare din play-off, FC Viitorul va juca în deplasare cu Astra Giurgiu, luni, 3 aprilie, de la ora 20.30.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii