Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul a fost la un pas de calificarea în cupele europene Cătălin Anghel - „Am luptat până la capăt”

ro

01 Jun, 2021 00:00 3351 Marime text
  • Meciul decisiv pentru calificarea în Conference League i-a revenit echipei Sepsi Sfântu Gheorghe.
  • FC Viitorul a învins Chindia Târgovişte, dar apoi a pierdut finala barajului. 
  • Cătălin Anghel crede că, dacă echipa de pe litoral înscria la 0-1, reuşea să câştige apoi.  
 
Scăpată în ultima etapă din turneul play-out de ameninţarea disputării barajului de menţinere / promovare în Liga 1, FC Viitorul a avut apoi şansa de a se califica în cupele europene, în Conference League, prin intermediului unui baraj în care a susţinut două partide, ambele jucate în deplasare.
 
Întâi s-a duelat, la Buzău, cu Chindia Târgovişte, echipa care a încheiat pe primul loc turneul play-out. FC Viitorul a câştigat însă cu 3-2 şi şi-a câştigat dreptul de a disputa partida decisivă pentru accederea în Conference League, finala barajului. Adversară i-a fost Sepsi Sfântu Gheorghe, formaţie care a făcut un sezon foarte bun, clasându-se pe poziţia a patra în play-off. Având avantajul terenului propriu şi beneficiind şi de sprijinul suporterilor din tribune, Sepsi s-a impus cu 1-0 şi s-a calificat astfel în Conference League.     
 

„A doua repriză a fost diametral opusă”

 
„Am făcut o primă repriză slabă. Nu am reuşit să controlăm jocul, să dominăm, să ne impunem, să ţinem de minge şi să ieşim din presingul foarte avansat. Însă a doua repriză a fost diametral opusă, deţinând controlul partidei şi creându-ne ocazii. Din păcate, nu am reuşit să marcăm şi să ne calificăm în Conference League. Dacă înscriam la situaţiile pe care le-am avut în debutul părţii secunde, 100% câştigam apoi. După ce înscrii, altul e moralul, iar adversarul are un moment psihologic şi puteam profita. Însă asta este, totuşi am luptat până la capăt şi am făcut totul pentru a încerca să obţinem victoria. N-am avut însă luciditatea necesară. Ne-au lipsit şi ai mulţi jucători şi contează orice absenţă. Însă avem în lot şi alţi jucători (unii cu experienţă, alţii tineri) şi oricine a intrat a încercat să-şi facă treaba cât mai bine”, a declarat Cătălin Anghel, antrenorul FC Viitorul.
 

Revenirea fanilor, subliniată

 
Tehnicianul constănţean a salutat revenirea spectatorilor pe stadioane, chiar dacă fanii prezenţi la Sfântu Gheorghe au purtat spre victorie Sepsi. „E clar că lipsa publicului nu e bună. La acest meci au fost mulţi oameni. Ne bucurăm, chiar dacă au fost susţinătorii gazdelor. Cred că nu contează dacă joci acasă sau în deplasare, trebuie să te preocupe să-ţi faci jocul tău. Uşor-uşor, nu trebuie să ne mai gândim unde evoluăm şi să o facem la fel mereu”, a spus Cătălin Anghel.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Sursa foto: FC Viitorul
   
Citeşte şi:
 
FC Viitorul nu a reuşit să se califice în Conference League
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii