Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul, superioară Rapidului în meciul din Regie, în ciuda egalului de pe tabelă Ianis Zicu - „Am fost echipa mai bună“ (galerie foto)

ro

05 Aug, 2019 00:00 2428 Marime text
FC Farul şi Ianis Zicu au debutat cu un egal (0-0) în deplasare, pe terenul Rapidului, în ediţia 2019/2020 a Ligii a 2-a. Deşi nou promovată, Rapidul este văzută drept una dintre candidatele certe la promovarea în Liga 1, deţine o omogenitate superioară faţă de Farul, a avut şi avantajul publicului (stadionul din Regie fiind aproape plin), însă scorul final nedreptăţeşte echipa de pe litoral, care, la modul în care a jucat şi la numărul de ocazii (mari) irosite, ar fi meritat să câştige.
 
De altfel, şi Ianis Zicu, aflat la debutul oficial ca antrenor la Farul (dar şi la o echipă de seniori), a subliniat că echipa sa a fost mai bună, sâmbătă, în Regie. „A fost o partidă grea. Eu am avut unele emoţii, dar băieţii mei au jucat fără trac. Au avut o evoluţie favorabilă şi cred că azi (n.r. sâmbătă) am fost echipa mai bună. Singura teamă pe care o aveam era legată de cum vom rezista fizic, pentru că foarte mulţi dintre băieţi au avut o pauză lungă. Am început pregătirea în urmă cu numai trei săptămâni şi jumătate şi a trebuit să gestionăm cumva perioada, în condiţiile în care un ciclu normal de pregătire trebuie să aibă cinci - şase săptămâni. Noi n-am avut acest timp la dispoziţie pentru a ne pregăti, dar, din fericire, am arătat bine la acest meci. În ultimele minute, rămânând în inferioritate numerică, am cedat puţin iniţiativa, ne-am retras, dar, după cum le-am spus şi băieţilor în vestiar, o echipă mare se construieşte suferind, iar în momentele grele arătând că sunt o adevărată familie“, a precizat Ianis Zicu.
 

„Ne dă speranţe“

 
Tânărul tehnician s-a declarat bucuros că jucătorii săi au avut atitudine. „Până la urmă, sunt greşeli în fiecare meci (n.r. referindu-se la cartonaşul roşu încasat de Cruceru). Astăzi, a făcut Antonio o chestie pe care nu o va mai repeta. Sunt fericit că echipa şi-a creat şanse de gol. Am avut şanse să marcăm, ceea ce ne dă speranţe“, a punctat Zicu.
 

„Îmi doresc să câştig fiecare meci“

 
Întrebat dacă Farul se înscrie în lupta pentru promovare, principalul Farului a spus: „Nu vreau să vorbesc acum de promovare, eu îmi doresc să câştig fiecare meci. Niciodată nu voi începe o partidă cu gândul de a obţine un egal, indiferent de adversar. Rapidul e mai bună ca noi din punctul de vedere al omogenităţii, e mai uşor să înţeleagă ce vrea antrenorul de la ei, dar azi (n.r. sâmbătă) noi am arătat că suntem echipa mai bună“.
 

Impactul cu Liga a 2-a, dificil

 
Antrenorul Rapidului, Daniel Pancu, a subliniat că elevii săi au fost apăsaţi de emoţii, nivelul Ligii a 2-a fiind altul faţă de eşalonul trei, iar ocaziile mari pe care le-a avut Farul le-au luat din moral gazdelor. „Am spus de atâtea ori că impactul cu Liga a 2-a va fi dificil şi se va vedea în primele cinci - şase etape. Jucătorii mei au fost depăşiţi de emoţiile pe care le-au avut. Am jucat cu un stadion aproape plin şi cu un adversar diferit faţă de ce am întâlnit noi în Liga a 3-a. Dintre cei nou-veniţi au jucat doar trei în primul 11. Mă aşteptam ca lucrurile să meargă mai bine pentru noi în repriza a doua. Am făcut nişte greşeli de juniori în defensivă, astfel că Farul şi-a creat două - trei ocazii foarte clare. Noroc cu Drăghia, altfel am fi luat gol cu siguranţă, iar situaţia s-ar fi complicat. Le-am făcut cadou trei ocazii, lucru care a luat mult din moralul echipei. A fost o cădere, ne-am revenit pe final, după de Farul a rămas în zece, dar n-a fost suficient“, a punctat Pancu.
 

„La Braşov, am avut toate meciurile deschise“

 
Înainte de partidă, a existat un schimb de replici între cele două tabere, după ce Pancu a spus că pentru el Farul e „FC Dosarele X“ Constanţa, întrucât, în afară de transferuri, nu a găsit alte informaţii despre echipa de pe litoral pe pagina de Facebook a „marinarilor“.
 
„Am jucat cu Dosarele X, pentru că nu am găsit niciun meci de-al lor. M-aş fi dus să-i urmăresc, dar nu am ştiut nimic de ei, nu ştiu unde au fost în cantonament, cu cine au jucat… Dar e mai puţin important, faptul e consumat. Nu din pricina acestui fapt nu am câştigat noi“, a menţionat Pancu după meciul cu Farul. „Noi am avut toate meciurile deschise la Braşov, am jucat doar cu echipe de Liga a 3-a, puteau să vină să vadă, aşa cum am făcut-o cei din tribună. Noi nu am căutat date despre ei pe Facebook, la toate meciurile lor am avut oameni în tribună care i-au urmărit“, a replicat Zicu.

În celelalte meciuri jucate până acum în etapă s-au înregistrat rezultatele: CSM Reşiţa - U Cluj 2-0, Concordia Chiajna - Daco-Getica Bucureşti 1-0, Turris-Oltul Turnu Măgurele - Pandurii Lignitul Tg. Jiu 2-0, Viitorul Pandurii Tg. Jiu - Sportul Snagov 2-1, UTA - Dunărea Călăraşi 3-0, ASU Poli Timişoara - CS Mioveni 0-1, Gloria Buzău - Csikszereda Miercurea Ciuc 1-0, Metaloglobus Bucureşti - Petrolul Ploieşti 1-2. Runda se încheie marți, 6 august, cu meciul ACS Campionii FC Argeş - Ripensia Timişoara, care începe la ora 19.30.

Clasament: 1. UTA - 3p, 2-3. Turris-Oltul, CSM Reșița - 3p, 4-5. Petrolul, Viitorul Pandurii Tg. Jiu - 3p, 6-8. CS Mioveni, Concordia, Gloria Buzău - 3p, 9-10. Rapid, Farul - 1p, 11-12. Ripensia, FC Argeș - 0p, 13-14. Snagov, Metaloglobus - 0p, 15 - 17. Csikszereda, Daco-Getica, ASU Poli - 0p, 18-19. Pandurii Lignitul Tg, U Cluj - 0p, 20. Călărași - 0p.

În etapa următoare, FC Farul va întâlni la Constanța Dunărea Călărași, sâmbătă, 10 august, de la ora 11.00.        

Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa)
 
Citeşte şi:
 
Remiză în meciul dintre Rapid București și Farul Constanța. „Marinarii“ au ratat ocazii mari!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii