Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înfrângere usturătoare la Brăila FC Farul şi-a luat adio de la play-off-ul Ligii a II-a (galerie foto+video)

ro

16 Mar, 2015 00:00 2981 Marime text
FC Farul a pierdut la scor, 0-4, meciul din etapa a 19-a a Ligii a II-a, seria întâi, jucat pe terenul lui CF Brăila. Înfrângerea le-a anulat „marinarilor“ şansele de a evolua în play-off.
 
CF Brăila şi FC Farul s-au întâlnit, sâmbătă, într-un meci capital pentru constănţeni în tentativa lor de a se menţine în cărţile play-off-ului. Chiar dacă, faţă de etapa trecută, în echipă au reintrat trei oameni de bază, Jianu, Ochia şi Cârstoiu, fariştii au cedat la scor, primind toate golurile în partea secundă.
 
Ca să mai tragă speranţă la play-off, pentru oaspeţi, singura variantă era victoria, însă, după o primă repriză albă pe tabela de scor, totul s-a năruit ca un castel de nisip după pauză, atunci când S. Frunză (55 - din penalty), Olenic (59) şi B. Ungureanu (72, 87) au semnat reuşitele unei victorii care trimite Farul şi în acest sezon în lupta din play-out pentru evitarea retrogradării. FC Farul (antrenori, Marian Dinu, Ion Barbu şi Gică Mina) a jucat cu: Olaru (41 Vl. Neagu) - Băjan, Fl. Pătraşcu, D. Ciobanu, Szalkai - Ochia (cpt.), Cârstoiu (62 Vieru) - Al. Grigoraş (56 Plămadă), R. Neagoe, M. Jianu - Enciu. De cealaltă parte, CF Brăila (antrenor, Alin Pânzaru) a mizat pe: Cr. Mitrea - Petean, Ghiocel, L. Ivan, Stănciulescu - Onofraş, Olenic, M. Dima (75 Al. Niţă), S. Frunză (cpt.) (82 Spătaru) - B. Ungureanu, S. Nicoliţă (69 Novello). Schimbările lui Olaru şi Grigoraş au avut la bază accidentări. În cazul portarului, se speră să nu fie ruptură musculară, în vreme ce Grigoraş are o contuzie puternică pe gleznă.  

 Explicaţiile lui Marian Dinu


„Chiar dacă, la pauză, a fost 0-0, CF Brăila a pus presiune şi şi-a creat situaţii de gol şi în prima repriză. Am făcut un meci slab, însă există explicaţii. La Farul, încercăm să formăm o echipă, iar acest lucru nu se poate face peste noapte. Băieţii nu au rezistat presiunii, în condiţiile în care, de la începutul mini-returului, se tot vorbeşte de play-off, deşi am spus că trebuie să luăm fiecare meci în parte, iar la final să vedem dacă se poate îndeplini acest obiectiv. Să nu se înţeleagă însă că nu ne-am fi dorit calificarea în play-off, însă, după părerea mea, a fost o greşeală faptul că s-a bătut monedă pe acest obiectiv. Presiunea şi celelalte probleme de la club (au trecut aproape două luni şi nu s-a rezolvat mai nimic) şi-au pus amprenta asupra echipei, a cărei pregătire a fost afectată şi de terenurile dificile de antrenament. În primul meci, la Berceni, a fost o răbufnire de orgoliu, apoi entuziasmul s-a stins, din pricina problemelor nerezolvate. Singurul lucru cu adevărat vizibil a fost gestul de omenie al lui Sorin Mihăilescu, cel care ne-a făcut cadou două rânduri de treninguri, graţie cărora arătăm ca o echipă atunci când mergem la meciuri“, a declarat antrenorul principal al Farului, Marian Dinu, care îşi reproşează atât sieşi, cât şi echipei că, după două etape, nu au reuşit să menţină tonusul şi atitudinea de învingători.

Suporterii au discutat după meci cu jucătorii


Marian Dinu a remarcat atitudinea galeriei Farului, care i-a încurajat pe jucători după meci. „Atât noi, antrenorii, cât şi jucătorii le mulţumim suporterilor. Ne-a bucurat atitudinea lor de după meci. Ne-am întâlnit pe drumul de întoarcere şi am discutat. Fanii ne-au spus că sunt alături de noi, indiferent de rezultat. Cu toţii vrem ca echipa, chiar dacă pierde, să aibă atitudine“, a punctat Marian Dinu, care a mai spus: „Rezultatul de la Brăila nu ne face cinste, dar diferenţa de scor nu reflectă şi diferenţa de valoarea dintre loturile celor două formaţii. Echipele din seria noastră au aproximativ aceeaşi valoare, doar că stabilitatea şi condiţiile de care au beneficiat în tur formaţiile din faţă au condus la o siguranţă a lor din punctul de vedere al obiectivului. Din păcate, dintre formaţiile aflate în partea inferioară a clasamentului, Farul are cel mai mult de suferit atunci când pierde. Nu vreau să se interpreteze ca lipsă de respect faţă de celelalte adversare, dar suntem un brand în fotbalul românesc, iar orice rezultat negativ se consideră o umilinţă“.   

Sursa foto: liga2.ro (foto 1), suporterul-constantean.ro (foto 2), Farul Spirit (foto 3) şi Facebook (FC Farul Constanţa 1920)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii