Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucător nou la Constanţa FC Farul şi-a aflat adversarele din seria întâi a Ligii a 2-a

ro

29 Jul, 2015 00:00 2675 Marime text
Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat componenţa celor două serii ale Ligii a 2-a. Cele 28 de echipe care s-au înscris în ediţia 2015/2016 a campionatului au fost împărţite în două serii de câte 14 formaţii. 

În seria întâi au fost incluse Rapid Bucureşti (retrogradată din Liga 1), Oţelul Galaţi (retrogradată din Liga 1), CS Baloteşti, ACS Berceni, Farul Constanţa, Gloria Buzău, ASC Bacău, Rapid CFR Suceava, FCM Dorohoi, FC Clinceni, Dacia Unirea Brăila, Bucovina Pojorâta (promovată din Liga a 3-a) şi Dunărea Călăraşi (promovată din Liga a 3-a). Din seria a doua fac parte Gaz Metan Mediaş (retrogradată din LIga 1), FC Braşov (retrogradată din Liga 1), U Cluj (retrogradată din Liga 1), CS Mioveni, Metalul Reşiţa, Unirea Tărlungeni, Olimpia Satu Mare, CSM Rm. Vâlcea, FC Caransebeş, Şoimii Pâncota, FC Bihor, UTA Bătrâna Doamnă (promovată din Liga a 3-a), FCM Baia Mare (promovată din Liga a 3-a) şi Chindia Târgovişte (promovată din Liga a 3-a). Campionatul începe la 29 august.

Sistemul s-ar putea schimba

FRF informează că, până pe 29 iulie inclusiv, echipele care constată că nu pot participa în Liga a 2-a au posibilitatea de a comunica acest lucru în scris către Departamentul de Competiţii al Federaţiei. Cluburile în cauză vor fi înscrise în Liga a 3-a, respectându-se criteriile geografice de repartizare. În sistemul de la eşalonul secund cu două serii de 14 echipe, formaţiile situate pe locurile 13 și 14 retrogradează direct, iar apoi se organizează play-off și play-out. Dacă, până pe 29 iulie, din cele 28 de formaţii înscrise acum se retrag cel puţin şase, campionatul va avea o singură serie de maximum 22 de echipe, în care nu se va mai juca play-off şi play-out. Din sezonul 2016/2017, Liga a 2-a va fi organizată într-o serie de 22 de echipe, iar din ediţia 2017/2018, campionatul va avea o serie de 20 de echipe.

O altă noutate în lot

Ieri, la FC Farul a ajuns un alt jucător, mijlocaşul central de 30 de ani Adrian Ionescu. Format la Şcoala de Fotbal Nicolae Dobrin, jucătorul a mai evoluat în cariera sa la FC Argeş, Oţelul Galaţi, U Cluj, Delta Tulcea, CSU Craiova şi Metalul Reşiţa. Astăzi, „marinarii“ susţin amicalul cu Delta Tulcea (Liga a III-a), partida jucându-se, de la ora 18.00, la Tulcea.    

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii