Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul - Petrolul Ploieşti, luni, la Constanţa Discuţii după meciul de la Chiajna. „Ştim ce am greşit şi ce avem de făcut“

ro

26 Aug, 2019 00:00 2541 Marime text
Etapa a patra a Ligii a 2-a aduce pe stadionul „Gheorghe Hagi“ din Constanţa, ca adversară a FC Farul, luni, 26 august, de la ora 18.00, Petrolul Ploieşti, într-una dintre întâlnirile tradiţionale ale fotbalului românesc.

FC Farul vine după eşec dureros în runda precedentă, 1-2 în deplasare contra Concordiei Chiajna, care s-a impus deşi a jucat în inferioritate numerică din minutul 26, când scorul era 1-1! „Marinarii“ speră ca, de data aceasta, să reuşească să câştige şi să dea uitării înfrângerea din meciul anterior. „Am digerat cu greu rezultatul de la Chiajna. Cu toţii ne-am dorit să câştigăm acea partidă. Am analizat meciul şi am depistat unele probleme, pe care nu le vom mai repeta. Ar fi păcat ca munca noastră să fie stricată de astfel de momente, aşa cum s-a întâmplat în repriza a doua de la Chiajna. Jucătorii au fost relaxaţi, crezând că vom câştiga, având şi un om în plus. La meciul cu Petrolul, aştept ca jucătorii să arate aşa cum au arătat în primele două meciuri, dar şi la Chiajna, după ce am primit gol, pentru că şi începutul de joc nu a fost aşa cum mi-am dorit eu. Vreau să-i văd în teren aşa cum sunt la antrenament. Eu sunt mulţumit de felul în care au reacţionat în această perioadă de o lună şi jumătate, mai puţin de repriza a doua de la Chiajna, de care am discutat şi cred că au înţeles“, a declarat Ianis Zicu, antrenorul FC Farul.
 

„La început, sunt doar declaraţii, gânduri şi speranţe“

 
Dacă Farul a strâns patru puncte în primele trei meciuri de campionat, având o victorie, un egal şi un eşec, golaveraj 2-2, formaţia prahoveană, cu obiectiv declarat promovarea imediată în Liga 1, are până acum şase puncte, după două victorii şi un eşec, golaveraj 5-5. „Petrolul e o echipă foarte bună, cu jucători care au peste 250 de meciuri în prima ligă. Ştiu fotbal foarte bine, când să facă efort, când să temporizeze sau să atace. Trebuie să le punem presiune, pentru a nu-i lăsa să joace. Cred că fiecare echipă poate avea ca obiectiv să candideze la promovare, dar mai important e felul în care arăţi la jumătatea campionatului, atunci când lucrurile vor fi mult mai clare. La început, sunt doar declaraţii, gânduri şi speranţe, pe care toţi antrenorii şi jucătorii le au. Contează mai mult însă rezultatul din teren şi ce rămâne atunci când campionatul se va termina“, a spus Zicu.
 

Nemulţumiţi de teren

 
Tânărul tehnician constănţean a dezvăluit că mai mulţi jucători de la Farul s-au ales cu probleme medicale în urma jocului de pe terenul cu suprafaţă sintetică de la Chiajna. „După partida contra Concordiei am evitat să vorbesc despre starea sinteticului de acolo (pentru că eram foarte supărat de joc şi nu cred că era un moment oportun, mai ales că nu făcusem o repriză secundă bună), să spun câte probleme au jucătorii mei după partida de pe sintetic. Am avut şase jucători în această săptămână care abia ieri (n.r. vineri) au intrat să facă alergări, după evoluţia pe acel sintetic, care nu e sintetic, ci ca un beton în acest moment. Eu nu ştiu cum ei (n.r. jucătorii Concordiei) mai pot să joace pe un astfel de teren. Cei de la Federaţie sau Liga ar trebui să se implice să nu mai dea voie cluburilor să joace pe un sintetic care arată cum arată. Dacă este sintetic, ar trebui să fie iarba mare, să existe acele granule în interior, care să amortizeze şocurile. Am avut o săptămână destul de grea din pricina problemelor medicale. Nu avem nici foarte mulţi jucători. Suntem 25, cu trei portari“, a menţionat antrenorul FC Farul.
 

Trei meciuri într-o săptămână

 
În continuare, pe „marinari“ îi aşteaptă o săptămână cu trei partide: azi cu Petrolul, joi, 29 august, de la ora 20.00, cu Victoria Cumpăna (pe terenul acesteia, în Cupa României), şi duminică, 1 septembrie, de la ora 18.00, în campionat cu Turris-Oltul Turnu Măgurele. „Şi la Cumpăna vom juca tot pe sintetic (n.r. terenbul din Complesul Sportiv Centenar 2018). Asta este, trebuie să ne adaptăm, să ştim să gestionăm foarte bine partida de campionat cu Petrolul şi vom avea timp să găsim soluţii şi pentru următoarele două meciuri“, a mai spus Zicu.
 

„Fotbalul te pedepseşte“

 
Fotbalistul Paul Antoche este de părere că, dacă nu eşti concentrat pe toată durata partidei, fotbalul te pedepseşte. „Indiferent dacă jucăm cu Metaloglobus, cu Petrolul sau cu Snagov, tot trei puncte sunt în joc. Nu ne-a picat bine înfrângerea de la Chiajna, mai ales că am avut un om în plus. Poate a intervenit şi puţină relaxare, gândindu-ne că meciul se va rezolva, mai ales după 1-1, când am dominat până la pauză. Poate n-am fost concentraţi 100%, iar, dacă nu eşti aşa în fiecare moment, fotbalul te pedepseşte. Am discutat, ştim ce am greşit şi ştim ce avem de făcut în continuare. Consider că vom reuşi un joc bun cu Petrolul“, a arătat Antoche.

 

Speră într-un public numeros

 
Fundaşul farist speră ca în tribunele stadionului din strada Primăverii să vină cât mai mulţi oameni la meciul cu Petrolul. „Sperăm ca spectatorii să vină în număr cât mai mare. Avem nevoie de ei să ne susţină şi să fie alături de noi, aşa cum au făcut-o de fiecare dată. Fotbalul este pentru public. Poate că, dacă meciul ar fi fost programat duminică, era şi mai bine, dar şi aşa e o oră accesibilă“, este de părere jucătorul. „Ne dorim ca oamenii să vină la stadion, aşa cum au făcut-o şi la partida cu Călăraşi şi să susţină echipa aşa cum au făcut-o şi după meciul de la Chiajna. Am mers cu jucătorii la galerie şi au avut o atitudine decentă, chiar dacă noi nu ne-am ridicat la nivelul aşteptărilor lor la acea partidă“, a spus şi Ianis Zicu.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
FC Farul - Petrolul Ploiești, la Constanța Ianis Zicu - "Vrem să ne ridicăm la nivelul partidei"

Ciprian Marica, dezamăgit după înfrângerea FC Farul „Aşa nu se poate! Atitudinea şi ambiţia le-au lipsit cu desăvârşire!“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii