Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul nu a fost înscrisă în Liga a 3-a. Axiopolis Cernavodă şi FC Viitorul II debutează sâmbătă

ro

03 Sep, 2016 00:00 7530 Marime text
De ieri, este cert: seria secundă a Ligii a 3-a la fotbal va începe fără FC Farul, Federaţia Română de Fotbal neincluzând clubul constănţean printre competitoare. Antrenorii au anunţat jucătorii de această situaţie şi că antrenamentele se suspendă. Cei şase fotbalişti veniţi din ţară, dintre care doi de la Sporting Piteşti şi doi de la Bacău, au plecat deja de la Constanţa. FC Farul este în agonie şi mulţi se aşteaptă ca, în scurt timp, să închidă ochii.
 
FRF a publicat pe site-ul oficial programul Ligii a 3-a, care a început ieri, iar în seria secundă FC Farul nu se regăseşte. „Federaţia şi-a dat OK-ul din punct de vedere sportiv, luând act de recomandarea privind înscrierea şi îndeplinirea condiţiilor sportive. Apoi, pe partea juridică, a solicitat lichidatorului un punct de vedere cu privire la continuarea susţinerii activităţii sportive, iar lichidatorul a spus că la acest moment nu poate da un asemenea răspuns, trebuind să întrebe judecătorul sindic. Iar un asemenea demers durează. Farul nu va fi înscrisă în campionat până când lichidatorul nu îşi va da acordul cu privire la susţinerea activităţii curente, sportive, or, el nu prea are această calitate, trebuind să susţină doar activitatea societăţii legate de procedura lichidării“, a declarat Auraş Braşoveanu, membru în Comitetul Executiv al FRF şi fostul preşedinte al FC Farul.
 
„Oficial, nu am primit nicio hârtie. În orice caz, dacă echipa nu e înscrisă, Federaţia să-şi asume răspunderea, dacă, pe 21 septembrie, ieşim din starea de lichidare. Oricum, nu trebuia să ajungem în situaţia aceasta”, a spus şi Giani Nedelcu, preşedintele Consiliului Director al FC Farul.
 
Neprimind dreptul de a juca în Liga a 3-a, FC Farul nu va putea evolua nici în vreo ligă inferioară din judeţul Constanţa (a IV-a, a V-a sau a VI-a), care au început deja. În această situaţie, unele surse susţin că Giani Nedelcu va duce echipa să joace în Liga a IV-a a judeţului Ilfov, care încă nu a debutat. Nedelcu a infirmat însă această variantă. „Nu este nicio discuţie în acest sens”, a arătat Giani Nedelcu. „Nu ştiu ce se va întâmpla în continuare. Oricum, e mare păcat că s-a ajuns în acest punct“, a spus antrenorul Mihai Guliu.
 
Începută ieri, cu partida Înainte Modelu - Metaloglobus Bucureşti 2-3, etapa întâi din seria secundă a Ligii a 3-a mai cuprinde meciurile, care se vor juca astăzi, de la ora 17.00: SC Popeşti Leordeni - Delta Dobrogea Tulcea, Axiopolis Sport Cernavodă - Dinamo II, CSM Olteniţa - Viitorul Domneşti, Unirea Slobozia - Petrolistul Boldeşti, Arsenal Malu - CS Tunari şi FC Viitorul II - Astra II.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii