Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul luptă pentru supravieţuire „Dacă nu deschidem bine ochii acum, s-ar putea ca apoi să-i ţinem închişi multă vreme”

ro

12 Apr, 2013 00:00 2109 Marime text
FC Farul susţine un meci foarte important mâine, în etapa a 21-a a Ligii a 2-a, întâlnind la Constanţa, de la ora 11.00, echipa Rapid CFR Suceava. Cele două formaţii ocupă ultimele două locuri din clasament, „marinarii” fiind ultimii, pe  poziţia a 13-a, cu zece puncte, în vreme ce sucevenii au cu trei mai mult, aceasta fără a pune la socoteală victoria pe care clubul constănţean o aşteaptă la „masa verde” cu Sportul Studenţesc.

După trei meciuri în care a întâlnit numai pretendente la promovare (CS Otopeni, Delta Tulcea şi FC Botoşani), meciuri din care a obţinut doar un punct, pentru FC Farul urmează cinci partide contra unor echipe vecine de clasament, din care „marinarii” speră să iasă mult mai bine. În ordine, constănţenii vor întâlni Rapid CFR Suceava (mâine, în etapa a 21-a), Dunărea Galaţi (locul 8, cu 18 puncte / în deplasare), Dinamo II (locul 11, cu 15 puncte / la Constanţa), ACS Buftea (locul 9, cu 17 puncte / în deplasare) şi Chindia Târgovişte (locul 10, cu 16 puncte / acasă). „Ne aşteaptă jocuri importante, pe care trebuie să le abordăm cu mult curaj şi mult mai amplu decât pe cele de până acum. Oricum, şi echipele cu care am jucat puteau fi depăşite. Că nu am reuşit noi e altă discuţie. Trebuie să gestionăm foarte înţelept calupul de cinci meciuri şi să obţinem puncte multe. Nu ne-am fixat însă un număr anume. Cu Rapid CFR Suceava, jucăm acasă şi avem mare nevoie de victorie. Cred că e vremea celor trei puncte. Aceasta a fost tema acestei săptămâni la Farul. Cred însă că le vom obţine. Nu mai avem scuze dacă nu vom câştiga. Oricum, confruntarea cu Suceava nu e decisivă, pentru că mai e de jucat şi mai sunt puncte puse în joc, iar până la final se mai pot schimba lucrurile. Faţă de meciul din tur, suntem mai tari din punct de vedere fizic, mai stăpâni pe sistem şi mai atenţi. Atunci, abia începuse campionatul. Acum, dacă nu deschidem bine ochii, s-ar putea să-i ţinem apoi închişi multă vreme”, a spus Alin Artimon.

„Nu mai zic nimic de fani”

Principalul Farului nu-l va avea la dispoziţie pe mijlocaşul Sergiu Popescu, suspendat, în vreme ce stoperul Constantin Bumbac, accidentat în ultimul timp, a început antrenamentele normale de la începutul săptămânii, dar antrenorul nu crede că la ora aceasta e apt 100%. Însă, o decizie în privinţa includerii în lot a fotbalistului va fi luată în ziua jocului. Artimon spune că are încredere în grup şi în obţinerea unui rezultat favorabil mâine. „Pregătirea s-a desfăşurat OK şi la fel e şi atmosfera în lot. Indiferent de mişcările şi de frământările din jurul clubului, băieţii şi-au văzut de treabă, nu au fost afectaţi. Şi relaţia cu staff-ul tehnic e foarte bună, astfel că nu văd de ce echipa nu ar avea un tonus bun la ora meciului”, a punctat antrenorul Farului. Întrebat dacă meciul cu Rapid CFR Suceava va aduce un nou episod din războiul Artimon - fanii Farului, tehnicianul s-a abţinut să declare ceva. „N-aş vrea să mai punctez ceva, pentru că ceea ce voi spune va fi interpretat în fel şi chip şi nu e momentul. Nu că n-aş avea ce să spun, dar nu cred că e indicat”, a spus Artimon, care a fost contestat de suporteri la ultimele meciuri oficiale şi chiar şi la amicalul cu Juventus Bucureşti. La această ultimă confruntare, disputată vinerea trecută, Farul a jucat într-un sistem, 4-4-2, diferit faţă de cel utilizat în Liga a 2-a, 4-2-3-1. Artimon a explicat că modificarea tactică s-a făcut şi în funcţie de lotul pe care l-a avut la dispoziţie, Băjan şi Ghenciu fiind menajaţi după evoluţiile de la echipa naţională Under-18, iar Săceanu confruntându-se cu o accidentare. În plus, Artimon a vrut să le dea minute unor jucători folosiţi mai puţin până acum.

„E posibil ca din vară să nu mai finanţez Farul”

Giani Nedelcu, patronul Farului, a declarat că în ultimele două săptămâni a purtat la Bucureşti negocieri cu o firmă din Italia care vrea să se implice la club. „E vorba de o societate puternică din domeniul energiei electrice. Vrea să vină cu foarte mulţi bani, condiţia fiind însă ca fostul patron, Gheorghe Bosînceanu, să ne dea hârtie că renunţă la pretenţiile financiare. Dacă nu se va întâmpla aşa, din vară sunt hotărât să nu mai bag niciun ban la Farul, iar în această situaţie clubul va muri, se va desfiinţa”, a arătat Nedelcu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii