Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:13 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul, învinsă la Constanţa de Rapid „Marinarii” au pus tunurile pe arbitraj şi au trimis săgeţi către propria conducere (galerie foto)

ro

19 May, 2016 00:00 7387 Marime text


FC Farul a pierdut cu 0-1 meciul de ieri, de pe teren propriu, cu Rapid Bucureşti, din etapa a opta a turneului play-off al Ligii a 2-a. „Marinarii” au primit golul în repriza a doua, imediat după eliminarea (contestată) a fundaşului Doru Bratu. Pe lângă această fază, Farul a incriminat şi alte decizii ale arbitrilor.

Aflată în lupta pentru promovare, Rapid s-a confruntat la Constanţa cu o echipă a Farului care nu mai are niciun obiectiv în acest final de sezon, dar care a luptat să-şi apere onoarea. În prima repriză, ambele echipe au avut câte o ocazie mare de gol, întâi Rapidul (Jorda 33), apoi Farul (C. Neagu 40 - bară). În rest, s-au mai arătat periculoşi Pătulea (12), de la Farul, respectiv Raiciu (22) şi Vl. Morar (35), de la Rapid.

După pauză, Rapid a presat mai mult, iar o lovitură liberă bătută de Morar şi deviată s-a dus puţin pe lângă poartă, în minutul 55. A venit apoi minutul 67, când stoperul farist Doru Bratu a primit al doilea cartonaş galben şi pe cel roşu. Avertismentul şi implicit eliminarea au fost contestate de „marinari”, ca şi maniera de arbitraj din întregul meci. Din lovitura liberă acordată, Rapid a marcat. Morar a executat, portarul Dinu a respins, iar, pe fază, din careu, Raul Costin a introdus balonul în poartă. Doru Bratu nici măcar nu apucase să se îndepărteze prea mult de teren, după „roşu”, că Rapidul a şi marcat. Scorul de 1-0 stabilit în minutul 69 a rămas şi cel final, în ciuda unei mari ocazii a Farului, din minutul 76, când Chiţu nu a nimerit ţinta din apropiere, cu capul.  

După Rapid, urmează Dunărea Călăraşi     

FC Farul (antrenori, Ion Barbu şi Gică Mina) a jucat cu: I. Dinu - Băjan, Fl. Pătraşcu (cpt.), D. Bratu, Corcoveanu (86 Al. Ioniţă) - Tigoianu, Milea, Suciu (38 Vlăescu), C. Neagu - S. Chiţu, Pătulea. Rapid (antrenor, Dan Alexa) i-a avut în teren pe: Drăghia - Kusnir, Robuste, Croz, N. Vasile (cpt.) - R. Costin, Raiciu, I. Popa (73 Nkoyi) - Tudoran (90 Căruţă), Jorda (46 M. Martin), Vl. Morar. Meciul a fost arbitrat de hunedoreanul Denis Haidiner. În celelalte partide de ieri din play-off s-au înregistrat scorurile: Dacia Unirea Brăila - Dunărea Călăraşi 0-2 (Kanda 4, Alami 19) şi Academica Clinceni - SC Bacău 1-5 (Pham Huy 16 / Grumezescu 17, Dumitriu 52, Ursu 54, Adăscăliţei 78, Gheorghiu 90+2). Clasament: 1. Rapid - 40p, 2. Călăraşi - 38p, 3. Brăila - 31p, 4. Bacău - 29p, 5. Clinceni - 27p, 6. Farul - 25p. În următorul meci, Farul joacă în fieful Dunării Călăraşi, sâmbătă, de la ora 14.00, partida fiind televizată în direct.

Dan Alexa crede că arbitrajul a fost foarte bun

„A fost o partidă echilibrată, în care Rapid nu ne-a fost superioară cu nimic. Diferenţa au făcut-o însă şi domnii arbitri. Am înţeles că şi-au dat examenul pentru Liga 1, dar părerea mea e că nu avem nevoie de asemenea arbitri în primul eşalon. Înainte de faza cu Bratu a fost un fault clar la Vlăescu, la centrul terenului, rămas nesacţionat. Doar arbitrul nu l-a văzut. Plus multe alte faze judecate în favoarea Rapidului. Am jucat cu motivaţie, ce trebuia să facem, să ne dăm la o parte? Nu înţeleg chestia asta. De unde şi până unde? Cât timp voi fi eu antrenor, vom juca numai pe teren şi nu va fi nicio suspiciune. Şi la Călăraşi vom juca la victorie”, a spus antrenorul Ion Barbu. „Cel mai urât a fost când arbitrul i-a acordat gratuit al doilea cartonaş galben lui Bratu”, a spus şi patronul FC Farul, Giani Nedelcu. „Am obţinut o victorie importantă. Am întâlnit o echipă cu jucători experimentaţi, care ne-a pus mereu probleme. Am controlat jocul, am avut posesie şi ne-am creat ocazii. E adevărat, şi Farul a avut acea ocazie importantă a lui Neagu, dar am meritat victoria. În pofida problemelor de la club, ne-am motivat bine. Arbitrajul a fost foarte bun, nu a influenţat arbitrajul. E absurd ca Farul să fie supărat pentru două faulturi, dintre care unul la centrul terenului. Să fim serioşi! Bratu trebuia să ia al doilea galben cu cinci minute mai devreme”, a punctat principalul Rapidului, Dan Alexa.

„S-a văzut că suntem singuri: doar noi, jucătorii, şi antrenorii”

„Marinarii” au contestat arbitrajul, dar au trimis şi săgeţi către propria conducere, acuzată că nu este lângă echipă şi că nu o sprijină. Antrenorul Gică Mina a avut câteva declaraţii în acest sens, pe care preşedintele Auraş Braşoveanu i le-a reproşat apoi. „Tot daţi în club şi ştiţi foarte bine că nu e aşa. Spuneţi şi ce s-a întâmplat înainte de meciul cu SC Bacău!”, i-a spus Braşoveanu lui Mina, în holul clubului, de la parter. „Şi ce am făcut? Eu i-am pus să bea?”, a replicat Mina. „Gică, asemenea discuţii nu trebuie să aibă loc aici”, a intervenit directorul sportiv Cosmin Şişcu.  

Supărat s-a arătat şi căpitanul de echipă, Florin Pătraşcu. „Se putea mai mult cu Rapidul, dacă erau toţi lângă noi. Astăzi (n.n - ieri), s-a văzut că suntem singuri, doar noi, jucătorii, şi antrenorii Ion Barbu şi Gică Mina. Toată lumea dă în noi, dar din «cauza» noastră, Farul e pe locul şase. Să nu uităm în anii trecuţi pe ce locuri s-a aflat Farul şi în ce condiţii s-a salvat. În alte ediţii ediţii de campionat, am terminat pe ultimul loc şi am trăit doar că au murit alţii. Ne prezentăm onorabil pe teren la ce condiţii sunt acum la club. Le ştie toată lumea. Dar nu cred că aşa mai merge. Nu ştiu ce se va întâmpla din vară, întrebaţi conducerea. Dacă se continuă în acest fel, eu mă retrag. Şi dacă te accidentezi, nimeni nu te bagă în seamă, ţi se aprind două lumânări. Ăsta e fotbalul românesc din ziua de astăzi. Cât eşti bun, te linguşesc, când nu mai eşti, te aruncă ca pe o măsea stricată. E crud, dar ăsta e adevărul. Nu putem numai noi să dăm. Am dat tot ce am putut pe teren, însă unele lucruri ţin de alte considerente. E foarte greu aşa, şi astăzi (n.r. ieri) s-a văzut, şi alte lucruri au făcut diferenţa. Patronul nu a vorbit cu noi. Chiar dacă am pierdut, cred că am fost mai buni decât Rapid, ne-am dorit mai mult. La ei s-a văzut ajutorul conducerii. Arbitrul i-a împins numai spre poarta noastră. Orice contact era fault. N-am avut acel 5% în calitate de gazde, s-a dus către Bucureşti”, a precizat Pătraşcu.  

„Normal că băieţii sunt supăraţi, din pricina situaţiei în care am ajuns. Cu noi, antrenorii, nu a vorbit nimeni din conducere. Întrebaţi-i pe ei cât de gravă e situaţia la club. Sper ca din vară să se întâmple ceva bun, pentru că aşa este foarte greu. N-ar fi corect să vorbesc eu de restanţele financiare ale jucătorilor. Am citit prin ziare că unii au luat nişte bani, iar alţii nu”, a spus şi Ion Barbu.

Vlad Suciu, accidentat grav

Şi bătuţi, şi fără jucători. Aşa se poate caracteriza situaţia Farului după meciul cu Rapid. Pentru partida de la Călăraşi, de sâmbătă, „marinarii” l-au pierdut, pe lângă Doru Bratu, şi pe Vlad Suciu, accidentat grav. Acesta a fost scos de pe teren în minutul 38 şi este suspect de smulgere de ligamente la genunchiul stâng. După ce s-a accidentat, tânărul mijlocaş farist nu s-a putut ridica de la pământ, astfel că a pătruns pe stadion salvarea. Maşina a mers pe pista arenei până la locul unde era Suciu, jucătorul a pus pus pe targă şi urcat în salvare, care a părăsit în grabă pista. A mers cu fotbalistul însă numai până în curtea stadionului, de unde Suciu a fost transportat apoi la spital cu un autoturism Dacia, salvarea rămânând la stadion. Alţi doi jucători, Milea şi Pătraşcu, se resimt din punct de vedere medical după meciul cu Rapid. „Pe Suciu nu ne vom mai putea baza în meciurile care au mai rămas de jucat până la finele campionatului. Avem probleme mari de lot pentru disputa de la Călăraşi. Să vedem cu cine vom merge. Vom lua mulţi juniori”, a spus Ion Barbu.

Banner uriaş în memoria lui Dumitru Antonescu

În timpul partidei cu Rapid, galeria FC Farul a afișat în peluza de la tabela de marcaj a stadionului din Constanța un banner uriaș în memoria lui Dumitru Antonescu, simbolul echipei constănțene, decedat de curând. Bannerul a fost însoțit de mesajul „Când spui Farul, spui o viață de om”. Fanii „marinarilor” au pus pe gard şi un banner pentru fostul fotbalist al Farului Mihai Livciuc. De asemenea, în peluza faristă au apărut şi două mesaje ironice: „În toată ţara nu găseşti alba-neagra ca-n Giuleşti” şi „Dezinfectanţii diluaţi nu vă scapă de piraţi”. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii