Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul, „execuţie“ în direct Auraş Braşoveanu - „Ne-am bătut singuri“

ro

07 Dec, 2015 00:00 1845 Marime text


FC Farul a încheiat în cel mai rău mod posibil anul 2015. „Marinarii“ au fost umiliţi la Constanţa de Dunărea Călăraşi, cu 6-2, iar un suporter a pătruns pe teren şi l-a agresat pe portarul Farului, Alexandru Gudea

Atât înfrângerea, cât şi evenimentele reprobabile din final au fost în văzul întregii ţări, meciul fiind televizat în direct. Farul a pierdut astfel serios şi la capitolul imagine, una care era la un nivel destul de ridicat, după rezultatele deosebite din ultimele etape. Înainte de partida cu Dunărea Călăraşi, Farul nu pierduse de cinci runde, iar în ultimele patru confruntări nu primise gol.
 
Eşecul usturător de vineri seară a fost primul al constănţenilor pe teren propriu din acest campionat. În celelalte şapte partide jucate pe litoral, „marinarii“ înregistraseră şase victorii şi un egal (când au fost egalaţi în prelungiri), înscriind 20 de goluri şi primind doar patru. Într-un singur meci aşadar, Farul a încasat mai multe goluri decât în toate celelalte şapte jucate la Constanţa! Problemele de lot (antrenorul Constantin Gache neputând folosi cinci jucători, iar un al şaselea, Cristocea, jucând fără a fi la capacitate maximă din punct de vedere fizic) şi erorile din timpul partidei (din toate compartimentele) au dus la eşecul la scor cu echipa din Călăraşi.

„Prima şi ultima impresie contează“

„A fost o partidă din aceea în care, orice ai face, nu-ţi iese nimic. Am avut mai multe ocazii de gol decât Dunărea, numai că oaspeţii au finalizat tot. În plus, primele două goluri ale Călăraşiului au avut la bază erori mari. Şuturile erau parabile. Nu trebuie să-l învinuim însă numai pe portarul Gudea. El este totuşi un copil, iar la un moment dat, era de aşteptat să şi greşească. Venea după patru runde în care nu primise gol şi poate s-a relaxat prea devreme. Au comis însă erori şi alţi jucători. Unii au fost de nerecunoscut. Poate au considerat acest meci mai uşor, după rezultatele favorabile din Giuleşti şi de la Clinceni. Cert este că ne-am bătut singuri, la câte erori neforţate am comis. Eşecul nu ne scoate însă din calculele promovării. Problema e că ne-am despărţit de suporteri pe 2015 cu un aşa meci. Cum se spune, prima şi ultima impresie contează. Iar noi am pierdut, dureros şi nescontat, ambele confruntări, atât cu Ceahlăul, cât şi cu Dunărea“, a declarat preşedintele executiv al FC Farul, Auraş Braşoveanu.

A cui este vina

În ce priveşte evenimentul incredibil din prelungirile partidei, când, la scorul de 1-6, un suporter a pătruns pe teren şi l-a agresat pe portarul Alexandru Gudea, care, întrucât a ripostat, a primit cartonaşul roşu de la arbitrul Alexandru Tudor, Braşoveanu a spus: „Vina este a suporterului respectiv, care sunt convins că va fi judecat în primul rând de propriii colegi. Şi firma de pază are o culpă, dar fanul nu a coborât la nivelul terenului din sectorul galeriei, ci printr-o altă zonă a stadionului. A premeditat totul. Din ce am înţeles, discutând cu alţi suporteri, motivul agresării lui Gudea nu a fost evoluţia sa din meciul cu Dunărea Călăraşi, ci faptul că i-a înjurat pe fani la partida cu ACS Berceni. Pentru acest incident, clubul va fi sigur amendat şi să vedem ce altă pedeapsă vom mai primi. Cea mai dură ar fi să ni se ia pe o perioadă dreptul de a organiza meciuri pe teren propriu“.
 
Amendat cu 500 de lei şi interzis un an pe stadion
 
„În minutele de prelungire a meciului, un suporter al Farului a pătruns pe teren și l-a lovit pe portarul constănțean. Suporterul a fost imobilizat de către agenţii societăţii specializate de protecţie şi pază care asigurau măsurile de ordine în interiorul arenei sportive şi predat jandarmilor constănţeni pentru luarea măsurilor legale. Andrei B., în vârstă de 23 de ani, din municipiul Constanţa, a fost sancţionat pentru pătrunderea pe suprafaţa de joc, cu amendă în cuantum de 500 de lei. Totodată, i s-a aplicat şi sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive de genul celor la care acesta a săvârşit fapta pe o perioadă de un an. Făptuitorul a fost predat lucrătorilor IPJ Constanţa pentru continuarea cercetărilor cu privire la fapta de lovire“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa.

Ce riscă cei care încalcă legea

Jandarmii reamintesc că „pătrunderea sau încercarea de pătrundere fără drept, prin orice mijloace, pe suprafaţa de joc se sancţionează cu amendă de la 500 de lei la 1.500 de lei sau cu prestarea a 120 - 200 de ore de activităţi în folosul comunităţii, precum şi cu sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive de genul celor la care aceştia au săvârşit fapta pe o perioadă de un an, conform Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive“.

Mesaje primite de Alex Gudea

După incidentul de vineri seară, alte evenimente nu s-au mai înregistrat. Sâmbătă, Alexandru Gudea a participat alături de colegi, antrenori şi conducere, la club, la o masă de final de an, iar ieri a ajuns acasă, la Zalău. „Am primit mai multe mesaje pe Facebook de la suporterii Farului, şi pro (cele mai multe), şi contra, dar şi ameninţări. Îmi pare rău că s-a ajuns la acest incident. Eu am venit să ajut clubul şi, la rândul meu, am fost ajutat de club. Colegii de echipă, antrenorii şi oamenii din conducere s-au comportat exemplar cu mine, au fost de milioane. Regret că Farul a încheiat anul cu o aşa înfrângere, dar sunt mulţumit totuşi că, atât eu, cât şi ceilalţi băieţi am făcut mai multe meciuri bune şi am obţinut rezultate. Părinţii mei au văzut incidentul în direct la televizor. S-au speriat puţin, dar, după partidă, i-am liniştit că sunt OK. Doar am fost şters cu pumnul, de aceea nici nu am depus plângere împotriva suporterului“, a declarat Alex Gudea.
 
Acesta a fost împrumutat de Concordia Chiajna la Farul până în vara lui 2016, dar poate fi adus înapoi şi înainte de împlinirea acestui termen, cu condiţia să fie ţinut la prima echipă, nu să fie împrumutat în altă parte. S-ar putea însă ca portarul să revină la echipa de Liga 1 încă din iarnă.

„Marinarii“ încheie anul pe locul cinci

FC Farul a încheiat 2015 pe locul cinci în clasament, cu 28 de puncte. În etapa a 18-a s-au mai înregistrat rezultatele: Ceahlăul Piatra Neamţ - Academica Clinceni 0-2 (Kuku 32, Antohi 85), Gloria Buzău - SC Bacău 2-0 (Răduca 46, Ghiţă 68), Oţelul Galaţi - Rapid CFR Suceava 3-0 (Cârjan 44, Ciurea 79, Constantinescu 90+2), ACS Berceni - Bucovina Pojorâta 4-0 (Pădureţu 9, A. Pătraşcu 23, E. Nicu 40, Fâşie 85 - din penalty) şi CS Baloteşti - Dacia Unirea Brăila 1-0 (Gojnea 42). Rapid Bucureşti a avut rundă liberă. Clasament: 1. Călăraşi - 36p, 2. Rapid - 36p, 3. Clinceni - 33p, 4. Brăila - 33p, 5. Farul - 28p, 6. Bacău - 25p, 7. Buzău - 23p, 8. Suceava - 21p, 9. Berceni - 19p, 10. Baloteşti - 15p, 11. Pojorâta - 14p, 12. Oţelul - 12p, 13. Ceahlăul - 8p.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii