Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul debutează sâmbătă în play-off Cu ce sume vor fi recompensaţi jucătorii în cazul promovării în Liga 1

ro

09 Apr, 2016 00:00 4161 Marime text
FC Farul debutează astăzi în turneul play-off al Ligii a 2-a, întâlnind în deplasare, de la ora 11.00, Dacia Unirea Brăila.

Aflaţi la şase, respectiv patru puncte de primele două clasate (Rapid Bucureşti şi Dunărea Călăraşi), „marinarii“ speră să atingă în sfârşit Liga 1, după şapte ani de evoluţii în eşalonul secund. În preajma meciului de la Brăila însă, în Constanţa s-a făcut iureş în urma anunţului fostului arbitru Constantin Frăţilă cum că el şi alţi oameni de afaceri sunt dispuşi să preia FC Farul, cu tot cu datorii.
 
Patronul clubului, Giani Nedelcu, a anunţat că o asemenea discuţie nu poate avea loc decât după încheierea campionatului, însă joi a venit de urgenţă la Constanţa din capitală, pentru o discuţie cu echipa, atât pe tema anunţului lui Frăţilă, cât şi pentru startul returului.

Giani Nedelcu - „Îmi doresc enorm promovarea”

„Sper ca băieţii să fie caractere puternice şi să nu-i intereseze alte probleme din afara gazonului. Vom vedea pe teren“, a spus Giani Nedelcu. Patronul Farului a anunţat că jucătorii au promisă o primă de promovare, dar şi prime pentru fiecare meci din play-off. „Dacă vom promova, din banii care-i vor reveni clubului, fiecare jucător va primi o sumă cuprinsă între 8.000 şi 10.000 de euro, iar pentru play-off primele sunt de 400 de euro de meci, urmând a le achita tot la atingerea obiectivului, că şi noi, la rândul nostru, trebuie să primim atunci. Cum am promovat şi ne dau banii, cum li-i dăm. E munca lor. Eu sunt optimist şi cred că avem şanse. Îmi doresc enorm promovarea“, a mai spus patronul Farului.

Auraş Braşoveanu - „Oarece tumult s-a produs”

Auraş Braşoveanu, preşedintele executiv al FC Farul, a spus că anunţul lui Constantin Frăţilă a produs agitaţie la echipă, dar că acum lucrurile s-au liniştit. „Oarecare tumult s-a produs. Toată lumea îşi punea întrebări. Dar am avut o şedinţă cu jucătorii, condusă de Giani Nedelcu, iar lucrurile s-au lămurit. E o problemă administrativă, care nu trebuie să afecteze în niciun fel echipa. Nu au de să-şi facă griji. Pentru fiecare joc din play-off, jucătorii sunt motivaţi financiar. Li s-a transmis ieri (n.r. joi) că vor avea prime. Sunt toate premisele pentru o exprimare cât mai bună a băieţilor. Depinde numai de ei. Ce a depins de club s-a făcut“, a punctat Auraş Braşoveanu.

Partidele primei etape 

Runda de debut în play-off a început ieri, cu o surpriză, Rapid - SC Bacău 1-2 (Rafa Jorda 72 / Vraciu 27 - din penalty, Drugă 90+3), rezultat care îi e favorabil Farului, iar astăzi, de la ora 11.00, se mai joacă partida Dunărea Călăraşi - Academica Clinceni. La finalul turneului play-off, primele clasate din cele două serii ale Ligii a 2-a promovează direct în Liga 1. Ocupantele poziţiilor secunde vor juca între ele, în dublă manşă, un meci de baraj, iar cine va avea câştig de cauză va întâlni apoi, într-un nou baraj, echipa de pe locul 12 din Liga 1, urmând ca formaţia învingătoare să promoveze ori să se menţină în primul eşalon. Clasament play-off: 1. Rapid - 25p, 2. Călăraşi - 23p, 3. Brăila - 21p, 4. Farul - 19p, 5. Clinceni - 19p, 6. Bacău - 18p.

Zece examene de trecut

În sezonul regular al Ligii a 2-a, Dacia Unirea Brăila nu a pierdut în faţa Farului. Meciul de la Constanţa s-a încheiat la egalitate, 1-1, brăilenii egalând la ultima fază a meciului, iar în retur, Dacia Unirea s-a impus la scor, cu 4-0. „Marinarii“ au câştigat însă ultimele patru meciuri disputate în sezonul regular (5-2 cu Oţelul Galaţi, 4-1 cu ACS Berceni, 2-1 cu CS Baloteşti şi 2-0 cu Gloria Buzău), având procentaj maxim cu Ilie Stan antrenor.
 
„Toate meciurile din play-off sunt importante. Avem zece examene, pe care trebuie să le promovăm, indiferent de adversar şi de locul de disputare a partidei, dacă vrem să ne atingem obiectivul. Acum nu mai există posibilitatea de a regla lucrurile pe parcurs, ca în sezonul regulat. La Brăila, avem o singură variantă, victoria. Dacă plecăm de la ideea revanşei, riscăm să punem o presiune nejustificată, alta decât a obiectivului, ceea ce nu-şi are rostul. Dacă vrem cu tot dinadinsul să ne luăm revanşa, din acest impuls ne putem trezi cu nişte situaţii nedorite, gen eliminări sau alte situaţii. Ce a fost a fost. Acum e o altă partidă, care are o altă importanţă şi pe care trebuie să o tratăm ca atare. Trebuie să uităm ce a fost, pentru că, altfel, putem descătuşa energii nedorite“, a spus Auraş Braşoveanu.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii