Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul Constanţa, la un meci de calificarea în play-off Ianis Zicu - „Acest club a renăscut. Luptăm până la final!”

ro

15 Mar, 2021 00:00 3400 Marime text
  • FC Farul a învins cu 3-2 la Constanţa Fotbal Comuna Recea în etapa a 19-a a Ligii a 2-a.
  • Aflaţi în zona de play-off, „marinarii” mai au de jucat un meci din sezonul regulat.
  • Partida cu U Craiova 1948 e ultima din runda a 20-a. Fiind programată marţi, 23 martie.
 
FC Farul Constanţa a învins Fotbal Comuna Recea (3-2 pe litoral) în etapa a 19-a a Ligii a 2-a şi speră ca, după ultimul meci pe care îl mai are de jucat în sezonul regulat, în deplasare cu U Craiova 1948, să-şi îndeplinească obiectivul de a se califica în turneul play-off.
 
Înfrângerea pe care a suferit-o echipa maramureşeană la Constanţa a fost prima după cinci etape, fapt subliniat de antrenorul Farului, Ianis Zicu. În acel interval, FC Recea înregistrase două victorii (dintre care una cu U Cluj) şi două egaluri, golaveraj 4-1, iar în runda a 15-a a avut liber, în urma retragerii din competiţie a formaţiei Turris-Oltul Turnu Măgurele. 
 

„Este ceea ce ne dorim”

 
„O partidă tensionată, cum era de așteptat. Mă bucur că am câștigat acest joc și, în continuare, depindem doar de noi. Avem o săptămână să pregătim meciul cu Craiova, cu același entuziasm, pentru că, dacă nu am fi câștigat cu Recea, lucrurile nu ar fi fost în regulă. Este important că avem rezultate pozitive și avem șansa să jucăm un meci decisiv pe un stadion foarte bun, la o oră de Liga 1. Este ceea ce ne dorim, să ne batem pentru această promovare. Sper să reușim și să facem un meci mare, să intrăm în play-off și să putem continua lupta aceasta. În acest moment, echipa din Recea este în zona retrogradării, dar nu atât de jos. Au avut rezultate pozitive, este prima lor înfrângere după cinci partide. Lucrul aceste le dă încredere și ne-au pus probleme. Bine că s-a terminat așa. Felicit toată echipa și toți oamenii care sunt pe lângă echipă, pentru că muncesc alături de noi, pun suflet și energia din cadrul și din jurul echipei este importantă pentru a obține rezultate”, a spus Ianis Zicu.
 

De ce a fost schimbat Măzărache în minutul 30

 
În timpul meciului cu Recea, principalul farist a operat prima schimbare de timpuriu, în minutul 30, Măzărache lăsându-i locul în teren lui Alexandru Stoica. „Am schimbat, pentru că se poate ca un jucător să aibă o zi mai proastă. Asta nu înseamnă că nu este un jucător important pentru noi. Măză o să joace în continuare și sunt convins că o să o facă bine, dar astăzi a avut o zi mai proastă. De la început și până în minutul 30, când l-am schimbat, evoluția lui m-a pus pe gânduri și am decis să-l schimb. Mă bucur că jucătorul care a intrat, Alex Stoica, a reușit să aducă un plus echipei, chiar să marcheze un gol, și să fie concentrat pe tot parcursul jocului”, a explicat Ianis Zicu.
 

Cu U Craiova 1948, în nocturnă

 
După victoria cu Fotbal Comuna Recea şi înainte de ultimele două partide ale rundei, jucate duminică (Csikszereda Miercurea Ciuc - Dunărea Călăraşi 0-1 şi Unirea Slobozia - Rapid 2-1), FC Farul ocupa locul patru în zona de play-off, cu 31 de puncte, după nouă victorii, patru egaluri şi cinci eşecuri în 18 partide, golaveraj 24-18. Iar "marinarii" îşi păstrează poziţia a patra şi după cele două partide. Meciul cu fostul lider, U Craiova 1948, se joacă marţi, 23 martie, de la ora 19.30, fiind ultimul al etapei a 20-a. 
 

„Depindem doar de noi”

 
„Este cel mai important meci, pentru că este meciul care urmează și meciul care ne poate duce în play-off. Nu am tras cu ochiul la nicio partidă, pentru că depindem doar de noi și trebuie să câștigăm meciul de la Craiova. Sunt bucuros, într-un fel, că jucăm ultimul meci al etapei următoare, pentru că eu o să consider meciul ca fiind primul din ultima etapă. Este un lucru bun că acest club a renăscut, nu cred că ne-am făcut de râs în această perioadă. Încercăm să fim pregătiți și să luptăm până la final, nu se poate spune că am fost dominați în vreo partidă de când a început acest nou proiect și cred că băieții mei trebuie să fie felicitați. Dar sper ca după partida de la Craiova să ne bucurăm cu toții de accederea în play-off”, a mai spus Ianis Zicu.
 
Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa)
 
Citeşte şi:
 
Meci cu cinci goluri
FC Farul Constanţa a învins Fotbal Comuna Recea şi continuă cursa către play-off


FC Farul Constanţa
Tiberiu Curt - „Greşelile împotriva noastră au fost cât pentru trei sezoane”

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii