Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul Constanța își află luni programul din Liga a 2-a

ro

23 Aug, 2020 17:13 2667 Marime text
  • Casa Fotbalului găzduiește ședința în care se va stabili programul Ligii a 2-a.
 
Țintarul pentru sezonul 2020/2021 al Ligii a 2-a se va stabili luni, 24 august, într-o ședință găzduită de Casa Fotbalului din București, care va începe la ora 13.00.

Printre echipele care își vor afla programul se află și FC Farul, reprezentanta județului Constanța în competiție.

Ediția 2020/2021 va debuta pe 29 august, iar, în sezonul regular, echipele vor juca fiecare cu fiecare o singură dată, urmând ca, pe baza clasamentului, să fie repartizate apoi în faza secundă a întrecerii, turneul play-off, respectiv play-out.

Noul format competițional a fost prezentat pe site-ul oficial al FRF. Potrivit sursei citate, la fel ca în ediția recent încheiată, primele șase clasate își vor disputa locurile de promovare într-un play-off. De această dată, partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă zece meciuri pentru fiecare formație. La finalul turneului play-off, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din turneul play-out al Ligii 1. Echipele din turneul play-out al ediției 2020-2021 a Ligii a 2-a vor fi împărțite în două grupe. În ședința Comitetului Executiv au fost validate două scenarii, cu 20, respectiv 21 de echipe la start în sezonul 2020-2021 al Ligii a 2-a. Certificarea CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu și dreptul de participare vor fi stabilite ca urmare a unei decizii a Comisiei de Apel. 

Cum se va juca în play-out 

În ce privește scenariul cu 20 de echipe, grupele A și B din play-out vor avea câte șapte echipe. Se va disputa un singur joc între participante. Din ambele grupe vor retrograda locurile 6 și 7. Cele două formații de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj pentru menținerea în Liga a 2-a. Pentru scenariul cu 21 de echipe, grupa A din play-out va avea șapte echipe, în timp ce grupa B va avea opt echipe. Se va disputa un singur joc între participante. Din grupa A vor retrograda în Liga 3 locurile 6 și 7, din grupa B vor retrograda locurile 6, 7 și 8. Cele două formații de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj pentru menținerea în Liga 2. Dacă se retrag echipe în timpul sezonului regular, numărul de retrogradate se va micșora corespunzător, însă împărțirea în cele două grupe se va face în același mod, luând în considerare locurile echipelor retrase ca fiind ultimele.

Sursa foto: Facebook (FC Farul)                                                                     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii