Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul Constanţa continuă seria meciurilor de verificare. Următorul adversar, o divizionară secundă

ro

21 Jan, 2021 00:00 2501 Marime text
  • FC Farul a susţinut miercuri al doilea amical din perioada de iarnă.
  • În prima dispută, echipa de pe litoral a întâlnit formaţia Under-19 a clubului.
  • Seria confruntărilor de pregătire se va încheia cu o dispută cu FC Viitorul II.
 

După meciul amical de miercuri, cu FC Voluntari II (Liga a 3-a), primul din cadrul stagiului de pregătire de la Bucureşti şi câştigat cu 5-0, FC Farul continuă seria partidelor de verificare.

Următoarea întâlnire este sâmbătă, 23 ianuarie, cu Unirea Slobozia (colegă din Liga a 2-a). Marţi, 26 ianuarie, „marinarii“ vor evolua contra Dinamo II Bucureşti (Liga a 3-a), iar joi, 28 ianuarie, în ultima partidă a stagiului, formaţia de pe litoral se duelează din nou cu FC Voluntari II. După ce se întorc la Constanţa, elevii lui Ianis Zicu vor susţine o ultimă partidă, cu FC Viitorul II (Liga a 3-a).


Victorie la scor cu FC Farul Under-19

Primul meci amical din această iarnă a fost cu FC Farul Under-19, pe care divizionara secundă a câştigat-o, la Cumpăna, cu 9-0 (5-0). Golurile au fost marcate de Banyoi (15, 37, 45), Măzărache (18, 31, 63), Al. Stoica (61), Damașcan (67) și Nicula (86). În minutul 57, la 5-0, Cruceru a ratat o lovitură de la 11 metri, şutând peste transversală.

FC Farul a început acest meci în următoarea formulă: Dur-Bozoancă - Băjan, Leca Antoche, Panait - Greu, Cruceru, Bârnoi - Măzărache, Banyoi, Fl. Bălan. După pauză au mai jucat: Fara, Savu, Carabela, Silaghi, Al. Stoica, Damașcan, Nicula. Echipa de start a FC Farul U-19 (antrenori, Adrian Senin și Marius Soare) a fost: Agachi - Fodor, Sima, Lungu, Bidașcă - Dămășaru, Ciolacu, Ciovică - Enghin, Rus, Pelivan. Au mai jucat: Udriște, Lungu, Ciurariu, Ardeleanu, Agafiței, Penea, Stavrositu, Gean, Manea, Râpeanu.
 

Veniri şi plecări

În cantonamentul de zece zile din Bucureşti, staff-ul tehnic al FC Farul are la dispoziţie următorul lot: Dur-Bozoancă, Fara, Agachi - portari, Leca, Greu, Antoche, Panait, Ursu, Carabela, Savu, Băjan, Cruceru, Cărăruș, Bîrnoi, L. Mihai, Stoica, Bălan, Silaghi, Măzărache, Banyoi, Damașcan, Vl. Rusu - jucători de câmp. Noutăţile faţă de prima parte a campionatului sunt Vlad Rusu (atacant), Liviu Mihai (mijlocaş central), David Marius Savu (fundaş central) şi Ilie Damaşcan (atacant stânga), în timp ce de Viorel Lică, Andrei Udeanu şi Denis Hordouan FC Farul s-a despărţit, primul ajungând la Petrolul Ploieşti.
 

Golgeter al Ligii a 2-a

În vârstă de 30 de ani, Vlad Rusu este constănţean, fiind format la Palatul Copiilor. A mai jucat la FCSB II, FC Viitorul, Academica Clinceni. Petrolul Ploiești, Beerschot VA (Belgia), Luceafărul Oradea, Viitorul Târgu Jiu și Turris Turnu Măgurele. În sezonul 2017/2018, a fost golgeterul Ligii a 2-a, cu 26 de reuşite. În Liga 1 are 34 de meciuri şi cinci goluri, iar în eşalonul secund a disputat 128 de partide şi a marcat de 66 de ori.
 

S-a întors la Farul după zece ani

Liviu Mihai (32 de ani) se întoarce după un deceniu la FC Farul Constanța, unde a debutat în fotbalul mare. A mai jucat la Petrolul Ploiești, Astra, Unirea Slobozia, Politehnica Iași, Chindia Târgoviște, Turris Turnu Măgurele. Are patru promovări în Liga 1, unde a jucat peste 30 de partide, în timp ce în Liga a 2-a a susşinut peste 200 de meciuri și a înscris 50 de goluri.
 

A marcat în Europa League

David Marius Savu (19 ani) este Internațional U-19 al României şi a mai jucat la Vedița Colonești. Fost internațional de tineret al Republicii Moldova, Ilie Damaşcan (25 de ani) a mai evoluat la Zimbru Chișinău, FC Urartu Yerevan (Armenia), FC Petrocub Hîncești, Turris Turnu Măgurele. Are în palmares două Cupe și o Supercupă a Moldovei, iar în Europa League a susţinut cinci partide şi a înscris o dată.
 

Duel cu Chindia în Cupa României

Revenită în fazele superioare ale Cupei României după 14 ani, FC Farul se va confrunta în optimile de finală ale competiției cu formația de Liga 1 Chindia Tîrgoviște. Partida va avea loc la Constanța, pe 10 februarie. În 16-imi, „marinarii” au avut ca adversar o altă prim-divizionară, Academica Clinceni, de care au trecut cu 2-1.

Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa)



Citeşte şi:

FC Farul Constanţa
Andrei Banyoi, patru goluri în amicalul cu FC Voluntari II, câştigat la scor



FC Farul Constanţa
Tiberiu Curt - „Lipsa spectatorilor de la meciurile de acasă s-a simţit”

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii