Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul ameninţă cu retragerea din Liga a II-a „Unii arbitri sunt oameni fără niciun Dumnezeu“

ro

15 Sep, 2014 00:00 1429 Marime text


Oficialii Farului au ajuns la limita răbdării din cauza arbitrilor. Deşi au trecut doar trei etape, antrenorul Marian Pană se gândeşte dacă să mai continue în fotbal, iar patronul Giani Nedelcu ameninţă că scoate echipa din campionat

„Frustrant“, „umilinţă“, „oameni fără niciun Dumnezeu“, „mizerie“ sunt cuvintele pe care le-a rostit Marian Pană, la finele partidei FC Farul - ACS Academia Argeş 1-1, care a dat naştere unui scandal monstru pe litoral. Oaspeţii au cucerit un punct în urma unui penalty inexistent, acordat de arbitrul Marcel Bârsan, din Bucureşti, a cărui întreagă manieră de arbitraj i-a înfuriat la culme pe cei de la Farul. Defavorizaţi meci de meci de „cavaleri“, constănţenii se gândesc la măsuri extreme de protest.

ACS Academica Argeş a venit la Constanţa din postura de candidată la promovare şi de lider al clasamentului, cu punctaj maxim după două etape (în care nu primise gol). În timpul meciului însă, oaspeţii nu s-au văzut, trăgând primul şut pe poartă abia în minutul 82, cu ocazia penalty-ului acordat eronat de bucureşteanul Marcel Bârsan! Farul, în schimb, a avut mai multe ocazii, prin Enciu (7), Ivănică (17), Cârstoiu (21) şi Ochia (90+1), ultimul fiind şi autorul golului Farului, din minutul 48, mijlocaşul constănţenilor reluând spectaculos din careu mingea trimisă de Enciu, care s-a distrat cu mai mulţi adversari. Nou-venit în această vară la Farul, atacantul Marco Enciu a făcut un nou meci bun, dar a părăsit terenul de timpuriu, accidentat. Pentru Academica a marcat din penalty Bogdan Pătraşcu.
FC Farul (antrenor, Marian Pană) a jucat cu: Vl. Neagu - Băjan, D. Ciobanu, Straton (cpt.), B. Dumitru - Cârstoiu - Plămadă, Ivănică, Ochia, Szalkai (90+2 Arotăriţei) - Enciu (54 Igiroşanu). Academica (antrenor, Marius Baciu) i-a avut în teren pe: C. Lungu - Al. David, Fl. Popa, Viţelaru (cpt.), Sg. Popovici - Dedu (76 Pătulea), Olariu, B. Pătraşcu, Tătar (68 D. Buia) - Kone - S. Chiţu (60 Vl. Rusu). În minutul 78, arbitrul l-a eliminat cu roşu direct pe Olariu (fault la Ochia).

Marian Pană: „Răbdarea mea e la final“

Arbitrajul lui Marcel Bârsan i-a scos din minţi pe conducătorii Farului, care au protestat vehement atât în timpul partidei, cât şi după meci. Patronul Giani Nedelcu a spus că, din cauza arbitrilor, se gândeşte să retragă echipa din campionat, iar antrenorul Marian Pană urma să se sfătuiască în familie dacă să mai continue sau nu în fotbal.
„Sunt supărat. Mi-e milă de aceşti băieţi pe care-i antrenez şi pe care îi respect foarte mult. Îmi cer scuze faţă de ei că nu pot să-i ajut mai mult. Eu încerc să fac ce ţine de mine. Încerc să-i fac să joace şi se vede că vor şi că pot. Am avut meciul în mână. Se pare că răbdarea mea e pe la final. Voi avea două zile în care mă voi gândi bine ce voi face de acum încolo. Mă duc acasă la familie, la copii, unde n-am mai fost de trei săptămâni. Îmi voi pune întrebarea dacă merită să mai stau în fotbal în aceste condiţii. E frustrant să ieşi de pe teren de trei ori în aplauzele publicului (căruia îi mulţumesc foarte mult) şi să-ţi dai seama că, de fapt, sub aspectul punctelor n-ai realizat nimic. Faptul că am fost aplaudaţi inclusiv cu Săgeata, în Cupă, cu Suceava sau la Bacău, înseamnă ceva. Dar să suporţi atâta umilinţă din partea acestor oameni fără niciun Dumnezeu... Copiii noştri aleargă ca disperaţii să mănânce şi ei o bucată de pâine, dar degeaba. Nu toţi arbitrii sunt oameni fără niciun Dumnezeu, dar cei care ne-au arbitrat până acum, da. Îmi voi pune marea întrebare dacă sacrificiul meu merită: să stau departe de familie şi de copii, care au nevoie de mine, şi să mă învârt în această mizerie care se numeşte fotbalul Ligii a II-a. Este jenant să spui că vrei să promovezi şi să nu ajungi la poartă, iar în final să primeşti un penalty inexistent. Ne-a fost furată munca de două luni, de când sunt eu la Farul. Arbitrul ne-a furat cele trei puncte. Voiam să fim şi noi mulţumiţi sufleteşte că am muncit şi că ne-am făcut treaba. Suntem numai pe jumătate. Eu le-am mulţumit băieţilor pentru felul în care s-au comportat, iar greşelile noastre le vom analiza. Mă simt foarte bine la Constanţa, vreau să fac treabă, dar aşa, nu am cum. Arbitrul ar trebui să-şi ceară scuze public, iar apoi să se lase de arbitraj. Eu, în locul lui, aşa aş face, aş ceda locul altcuiva, pentru că m-am făcut de râs“, a spus Marian Pană.

Marius Baciu: „Am jucat într-o mocirlă, care s-a continuat şi la finalul partidei“

De cealaltă parte, principalul Academicii, Marius Baciu, a acuzat calitatea suprafeţei de joc a stadionului „Farul“ şi izbucnirea oficialilor Farului. „La condiţiile care ne-au fost oferite pentru joc, eu sunt foarte mulţumit de rezultat şi de evoluţia noastră. Păcat de cele ce s-au întâmplat la sfârşit. Nervi, probleme, iar fotbal mai puţin. Am jucat într-o mocirlă, care s-a continuat şi la finalul partidei. Gazonul de la Constanţa e poate unul dintre cele mai proaste din serie. Mi s-a părut penalty clar, iar eliminarea lui Olariu, gratuită. Să lăsăm arbitrii să-şi facă treaba şi să ne ocupăm de investiţiile proprii, să facem un teren cât de cât bun. Degeaba ne antrenăm toată săptămâna în condiţii bune, dacă meciul îl jucăm în mocirlă. Nu cred că arbitrul a influenţat rezultatul final. Au fost poate greşeli de ambele părţi, dar nu trebuie să ascundem în spatele lor jocul nostru şi mizeria noastră de campionat sau de fotbal şi să o punem în cârca arbitrilor. În primele două etape, când s-a jucat pe teren foarte bun, am arătat ca o candidată la promovare, dar azi (n.r. sâmbătă) nu, pentru că nu am putut. Când joci pe un teren ca acesta, totul se echilibrează. Farul şi-a atins scopul, iar la un moment dat, putea chiar să şi câştige. Ce s-a întâmplat mă lasă fără comentarii. Nu suntem împinşi de la spate ca să promovăm. Se tot vorbeşte de prezenţa la noi a domnului Lăzărescu, dar, în trei etape, avem patru roşii“, a spus Marius Baciu. Marian Pană i-a dat însă replica: „Dacă Baciu e mulţumit de cum s-a prezentat echipa lui, înseamnă că şi-a ales greşit meseria şi se păcăleşte singur. Dacă el crede că din cauza condiţiilor de la stadion n-au ajuns la poartă şi au primit un penalty ruşinos... Fără să-l jignesc, că a fost un fotbalist bun, ar trebui să-şi revizuiască puţin gândirea despre fotbal“, a arătat Pană.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii