Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marco Enciu a deschis scorul FC Farul a condus Steaua în amicalul de la Constanţa (galerie foto)

ro

30 Mar, 2015 00:00 4723 Marime text
FC Farul şi Steaua au disputat, sâmbătă, la Constanţa, un meci amical, ambele echipe profitând de faptul că au avut liber în campionat. În timpul partidei s-au înscris trei goluri, Farul deschizând scorul
 
Pe un teren greu, victimă a ploii din ultimele zile, şi pe o vreme urâtă, Farul şi Steaua au încheiat la egalitate, 1-1, prima repriză, ambele goluri fiind marcate din penalty. Oaspeţii au punctat apoi pentru 2-1 la scurt timp după pauză, iar acesta a rămas scorul final. Deşi s-au pus în vânzare 11.000 de bilete, la partidă au asistat maximum 1.000 de spectatori, o influenţă negativă asupra asistenţei având timpul ploios. La final, steliştii au fost vânaţi de fani pentru poze şi autografe.
 
Steaua a venit la Constanţa fără internaţionalii săi, angrenaţi în acest weekend în partide ale echipelor naţionale. Au lipsit, astfel, portarii Arlauskis şi Cojocaru şi jucătorii de câmp Papp, Varela, Adi Popa, Prepeliţă, Chipciu, Tănase şi Rusescu. În aceste condiţii, Costel Gâlcă, principalul din Ghencea, a început meciul cu: Fl. Niţă - Râpă, Tamaş, Toşca, Guilherme - L. Filip (cpt.), I. Neagu - G. Iancu, Vâlceanu, Enceanu - Ţucudean. De cealaltă parte, Marian Dinu, Ion Barbu şi Gică Mina, antrenorii Farului, au trimis pe teren următorul „11“ de start: Vl. Neagu - Băjan, D. Ciobanu, Fl. Pătraşcu (cpt.), Giurgiu - Ochia, Cioinac - Al. Grigoraş, M. Jianu, Szalkai - Enciu. După pauză, la gazde au mai jucat: I. Dinu - Cârstoiu, Vieru, Pâslaru, Al. Muscă, R. Neagoe, Buzea, Plămadă, Cl. Popa, Sescioreanu şi Moroşanu. Steaua i-a mai folosit pe D. Dobre - Bourceanu, Luchin, Constantinescu, N. Stanciu, Latovlavici şi Pham-Huy.

 În prima repriză s-au acordat două penalty-uri

Chiar dacă au avut în faţă preponderent rezervele Stelei, numele campioanei a fost de ajuns pentru mobilizarea din teren a Farului. După două ocazii bune (Jianu 5, Enciu 28), „marinarii“ au deschis scorul în minutul 30, după ce golgheterul Marco Enciu l-a învins pe Niţă din penalty. Farul s-a aflat la conducere însă numai trei minute, steliştii restabilind egalitatea tot de la punctul cu var, prin Ţucudean. După pauză, în minutul 49, Nicuşor Stanciu a punctat din apropiere pentru 2-1, după ce portarul Neagu respinsese un şut din careu. Meciul a fost condus de arbitrul Ionel Nae, asistat de Aurel Oniţa şi Sebastian Stoianof, toţi din Constanţa.

 Costel Gâlcă - „Îmi pare rău de Farul“

„A fost un joc solicitant, în condiţiile unui teren greu. Am atins obiectivul pe care l-am avut la această partidă nu prin prisma rezultatului, ci prin consumul fizic. A fost un meci destul de bun, atât cât a permis starea gazonului. Tinerii noştri au jucat mai bine decât în Cupa Ligii, contra Astrei. Îmi pare rău de situaţia în care se află acum Farul. E păcat că un club aşa de important şi un oraş atât de mare precum Constanţa nu sunt în prima divizie. Sper ca pe viitor să se facă eforturi şi să se îndrepte situaţia, pentru că Farul merită acest lucru“, a declarat la final Costel Gâlcă.

 Alexandru Grigoraş - „Am practicat un joc destul de bun“


„În ciuda terenului şi a vremii dificile, am practicat un joc destul de bun. Rezultatul este mai mult decât onorabil pentru noi. Chiar dacă a fost amical, partida a avut o importanţă deosebită pentru Farul, pentru că mulţi dintre jucătorii acestei echipe nu jucaseră niciodată contra Stelei. A fost benefic acest test, în special pentru noi. În Liga 1, meciurile Farul - Steaua arătau destul de bine. Momentan însă, noi suntem în divizia secundă, dar sperăm ca în cel mai scurt timp să putem avea astfel de meciuri şi în prima divizie“, a spus şi mijlocaşul farist Alexandru Grigoraş. „Am jucat contra echipei campioanei şi am încercat să ne mobilizăm ca să îi facem faţă. Cred că ne-am descurcat şi ne bucurăm că a ieşit un joc frumos“, a punctat şi atacantul Farului Marius Jianu.

 „Vrem Steaua adevărată, nu o clonă inventată“

În timpul meciului, în cele două peluze ale stadionului „Farul“ au fost afişate mesaje contra situaţiei pe care o străbate acum clubul din Ghencea în privinţa siglei, a culorilor şi a palmaresului. „FCSB nu e Steaua“ a apărut scris în peluza cu tabela de marcaj, în vreme ce, în cealaltă parte, a fost scos la iveală bannerul cu mesajul „Vrem Steaua adevărată, nu o clonă inventată“, acesta nefiind pus de galeria Farului. La finalul partidei, fani constănţeni de toate vârstele s-au înghesuit pentru poze cu steliştii şi pentru autografe. În momentul schimbării, Gabi Tamaş a fost „sufocat“ de suporteri, cărora le-a dat tricoul de joc.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii