Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul va juca pe un teren... regulamentar

ro

12 Nov, 2009 01:35 1096 Marime text
farul.jpgDupă problemele de la meciul cu FC Snagov, conducerea clubului din Râmnicu Sărat şi-a schimbat porţile cu unele noi

După cinci partide fără înfrângere şi fără gol primit, formaţia pregătită de Marius Şumudică are toate şansele să continue acest parcurs pozitiv şi după etapa programată la sfârşitul acestei săptămâni.

„Marinarii" se vor deplasa la Râmnicu Sărat pentru partida din etapa a XIV-a a ligii secunde, contra formaţiei locale CSM. Deşi este favorită certă în acest meci, formaţia de pe litoral are din nou absenţe importante, cauzate de convocările la echipele naţionale de juniori şi tineret. Astfel, tehnicianul constănţenilor, Marius Şumudică, nu poate conta la acest joc pe serviciile unor piese de bază ale echipei, precum Chico, Bogdan Andone, Andrade, Cristocea, Paul Papp sau căpitanul Alexandru Măţel. Dacă Papp şi Măţel au fost convocaţi de selecţionerul naţionalei de tineret, Emil Săndoi, pentru partida din preliminariile Campionatului European 2011 contra Letoniei, Chico este suspendat pentru cumul de cartonaşe, iar Andone, Cristocea şi Andrade sunt accidentaţi. În acest sens, oficialii grupării de pe litoral au luat în calcul amânarea acestei partide, însă s-au răzgândit, având în vedere faptul că joacă împotriva ultimei clasate, iar diferenţa de valoare dintre cele două echipe este evidentă. Nou-promovată în acest eşalon, CSM Râmnicu Sărat are un parcurs dezastruos în campionat după primele 13 etape. Echipa pregătită de Mihai Ciobanu a acumulat doar cinci puncte, dintr-o victorie contra Dunării Giurgiu şi două rezultate de egalitate (0-0 cu Victoria Brăneşti şi Steaua II), iar golaverajul e dezastruos, cu doar două goluri înscrise şi 31 primite. Mai mult, în etapa precedentă, gruparea buzoiană a fost umilită în Regie, pe terenul Sportului Studenţesc, după ce a pierdut cu scorul de 0-8. Meciul dintre CSM Râmnicu Sărat şi FC Farul este programat să se dispute sâmbătă, de la ora 11.00.

Au schimbat porţile

După situaţia incredibilă din urmă cu două etape, când meciul CSM Râmnicu Sărat - FC Snagov nu s-a mai disputat din cauză că porţile erau prea mici, conducerea echipei CSM Olimpia a decis ca până la partida de pe teren propriu, cu Farul Constanţa, să înlocuiască porţile definitiv. Cele două porţi au fost montate în cursul zilei de ieri şi au costat în jur de 6.000 de lei. Un lucru neglijat este că CSM a jucat de cinci ori pe un teren care avea porţile mai mici decât prevedea regulamentul, fără ca cineva să conteste dimensiunile acestora. FC Snagov a fost prima formaţie care a sesizat acest amănunt şi poate câştiga cu 3-0 la masa verde. Oaspeţii au făcut contestaţie cu câteva minute înainte de începerea meciului. Una dintre porţi avea cu vreo zece centimetri mai puţin, iar cealaltă, cu şase, lucru constatat în urma măsurătorilor efectuate de arbitrul partidei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii