Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lider nou în Seria Est a Ligii a V-a „Farul Tuzla, ale, spre Divizia D!“ (video)

ro

27 May, 2015 00:00 3260 Marime text


S-a schimbat liderul în Seria Est a Ligii a V-a de fotbal a judeţului Constanţa. Rezultatele înregistrate în etapa a 24-a a campionatului au propulsat pe prima poziţie echipa Farul Tuzla, care are un punct avans faţă de următoarea clasată
 
Cu două etape înainte de final, lupta pentru câştigarea Seriei Est a Ligii a V-a se duce la baionetă, fiind în continuare încinsă. Între primul loc, ocupat de Farul Tuzla, şi poziţia a patra, pe care se află Viitorul Pecineaga, e o distanţă de numai patru puncte (54-50). Runda a 24-a a adus însă un nou lider, Farul Tuzla, care a câştigat cu 5-2 în deplasare cu Luceafărul Amzacea, şi a urcat de pe doi pe unu, detronând formaţia Atletic 2 Mai.
Fostul lider a jucat pe terenul Viitorului Pecineaga, iar meciul a fost oprit în minutul 80, la scorul de 1-0 pentru gazde, după ce arbitrul Ionel Nae şi unul dintre asistenţi, Marian Cioiu, au fost loviţi de jucători de la Atletic. Potrivit martorilor oculari, Nae a primit, pe la spate, un pumn în zona capului, iar Cioiu a fost lovit tot la cap, dar cu piciorul. Al doilea asistent, Marian Carson, a scăpat nevătămat. Totul a început după ce jucătorii de la 2 Mai au solicitat o lovitură de la 11 m, iar Ionel Nae a scos cartonaşul galben să i-l arate, pentru a doua oară în acel meci, unui fotbalist de la echipa oaspete.

Ion Florea - „Nu ne-am pierdut speranţa“ 

Farul Tuzla este în premieră lider în acest campionat, după un parcurs foarte bun în retur, în care a recuperat spectaculos diferenţa importantă care o despărţea de primul loc. În ultimele zece partide, fotbaliştii din Tuzla au înregistrat nouă victorii şi un egal, trecând peste startul fals de retur, în care au pierdut în deplasare cu Viitorul Mereni, 0-3. „Ne-a fost greu, dar nu ne-am pierdut speranţa. După înfrângerea de la Mereni, ajunseserăm la zece puncte distanţă faţă de locul întâi, ceea ce era greu de remontat, însă nu am cedat. Cel mai mare atu al nostru a fost că ne-am antrenat bine. Am efectuat inclusiv şedinţe de pregătire fizică la o sală de forţă, iar în fiecare joi avem lucru tactic la teren. Am avut în permanenţă 20-22 de jucători la pregătire. Am crezut în steaua noastră. Doi-trei dintre băieţi nu mai aveau speranţă, dar i-am făcut şi pe ei să creadă“, a declarat Ion Florea, preşedinte şi antrenor la Farul Tuzla. După victoria cu Luceafărul Amzacea, fariştii au dat frâu liber bucuriei, în vestiar. „Farul Tuzla, ale, spre Divizia D!“, a fost scandarea preferată a noilor lideri. „Sărbătoare. Tuzla este prima la promovare“, a fost şi un mesaj postat pe Facebook.

Cu Gloria Albeşti, au ratat victoria în minutul 90 

În acest an, după 0-3 la Mereni, pentru Farul a urmat o serie deosebită, în care a înregistrat rezultate pozitive şi în partidele cu echipele contracandidate la prima poziţie, învingând în deplasare Atletic 2 Mai şi Viitorul Pecineaga şi acasă Oil Terminal Constanţa, de ultimele două echipe trecând cu scoruri mari. Singurul meci dintre cele zece în care Farul nu a câştigat a fost cel de pe teren propriu cu Gloria Albeşti, o altă echipă cu care se luptă pentru şefia clasamentului (actualul vice-lider). Rezultatul a fost 0-0, însă, după cum spune Ion Florea, gazdele au irosit victoria în minutul 90, când un jucător a ratat din 2 metri. Ultimele zece rezultate ale Farului au fost: 5-2 (în deplasare) cu Luceafărul Amzacea, 7-0 (acasă) cu Oil Terminal Constanţa, 4-1 (d) cu Viitorul Pecineaga, 6-1 (a) cu Grupul Şcolar Ion Bănescu Mangalia, 3-0 (d) cu AS Bărăganu, 2-0 (a) cu Fulgerul Chirnogeni, 3-2 (d) cu CS Agigea II, 0-0 (a) cu Gloria Albeşti, 2-1 (d) cu Atletic 2 Mai şi 6-0 (a) cu Şcoala de Fotbal Mangalia.

Jucătorii, motivaţi suplimentar 

„Am muncit şi muncim în continuare, pentru că nu s-a terminat. Mai avem două meciuri, în care trebuie să rămânem concentraţi şi să le câştigăm şi pe ele. La finele rundei trecute, am urcat pe locul întâi şi nu vrem să mai coborâm de acolo până la final. De acum înainte, numai de noi depinde. Băieţii au jucat foarte bine şi au fost motivaţi şi pentru că am avut mereu alături autorităţile locale, Primăria şi Consiliul Local. Primarul Constantin Micu, viceprimarul Taner Reşit şi consilierii locali au venit la toate meciurile, şi acasă, şi în deplasare, iar suportul lor s-a cunoscut“, a mai spus Ion Florea. În cele două runde care mai sunt de jucat din acest campionat, Farul Tuzla va întâlni acasă Voinţa Siminoc (locul 7, cu 40 de puncte) şi în deplasare Olimpia Constanţa (locul 9, cu 30 de puncte). În acest moment, clasamentul se prezintă astfel: 1. Tuzla - 54p, 2. Albeşti - 53p, 3. 2 Mai - 53p, 4. Pecineaga - 50p, 5. Oil Terminal - 44p, 6. Mereni - 43p, 7. Siminoc - 40p, 8. Amzacea - 36p, 9. Olimpia - 30p, 10. Agigea II - 29p, 11. Chirnogeni - 17p, 12. SF Mangalia - 15p, 13. GSIB - 15p, 14. Bărăganu - 4p.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii