Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul revine in fata propriilor suporteri

ro

21 Aug, 2009 02:27 1369 Marime text
farul.jpgMarius Şumudică nu va sta astăzi pe banca „marinarilor", fiind suspendat două etape, după incidentul de la meciul cu Giurgiu

FC Farul joacă astăzi, în prologul celei de-a doua etape a Ligii a II-a, primul meci în faţa propriilor suporteri. Astfel, de la ora 19.00, echipa antrenată de Marius Şumudică va întâlni formaţia ilfoveană Concordia Chiajna.

Deşi este considerată favorită pentru acest joc, formaţia de pe litoral se confruntă cu probleme de lot. Astfel, tehnicianul „marinarilor" nu poate conta nici în acest joc pe Cosmin Paşcovici, care este în continuare accidentat, locul acestuia fiind, cel mai probabil, ocupat în continuare de Gaston Mendy, titular şi în partida de la Giurgiu. De asemenea, va lipsi o altă piesă importantă în formula de bază a constănţenilor, căpitanul Cristian Şchiopu. Accidentat în partida de la sfârşitul săptămânii trecute, Şchiopu va fi indisponibil aproximativ cinci luni. După mai bine de opt luni de absenţă din lotul Farului, veteranul echipei nu a apucat să joace pentru Farul decât primele 24 de minute la Giurgiu, după care a trebuit să părăsească terenul, fiind transportat la spital cu ambulanţa. Fundaşul central al „marinarilor" a suferit o ruptură a tendonului rotulian drept. În ciuda acestui accident, Farul speră să obţină un nou succes în lupta spre promovarea pe prima scenă. Nici adversarii de astăzi ai constănţenilor nu duc lipsă de probleme în ceea ce priveşte primul unsprezece. Astfel, echipa pregătită de fostul fundaş „de fier" al Stelei, Adrian Bumbescu, nu va putea conta în jocul de la Constanţa pe unul dintre jucătorii de bază ai defensivei, fundaşul stânga Lungan (fost la Jiul Petroşani şi CSM Râmnicu Vâlcea), fiind aproape să se înţeleagă cu o echipă din campionatul Ungariei. Concordia Chiajna vine însă la Constanţa cu un moral bun, după ce a reuşit să provoace surpriza primei etape, impunându-se în faţa unei candidate la câştigarea acestei serii, Sportul Stundenţesc. Cu doi componenţi care au făcut parte din lotul campioanei României, Unirea Urziceni, „gaşca nebună" nu a reuşit să găsească drumul spre gol, fiind învinşi la limită, scor 1-0, prin golul fostului stelist, Diniţă. Altfel, o noutate la acest meci este şi revenirea în teren, în postura de căpitan al echipei constănţene, a stoperului Ion Barbu.

Farul scapă de CS Otopeni

În ceea ce priveşte componenţa seriei I, aceasta este completată de Gloria Buzău, echipă în pragul desfiinţării, în urmă cu câteva zile. Formaţia din Crâng ia astfel locul grupării CS Otopeni, coşmarul Farului din ultima etapă a sezonului trecut în Liga I. Atunci, bucureştenii au realizat scorul campionatului, după ce a învins formaţia antrenată de Lucian Marinof şi Cristian Cămui, cu scorul de 6-0. Salvaţi de la faliment, buzoienii ar putea porni în noul sezon cu un eşec, după ce meciul din prima etapă, ce trebuia să se dispute la Buzău, între Gloria şi FC Botoşani, nu a mai avut loc, iar gazdele nu au mai fost programate. Echipa din Crâng riscă să piardă meciul la „masa verde".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii